Να αφεθεί ελεύθερη ζητά 42χρονη που καταδικάστηκε για φασαρία στα κρατητήρια της Ρόδου

Να αφεθεί ελεύθερη ζητά 42χρονη που καταδικάστηκε για φασαρία στα κρατητήρια της Ρόδου

Να αφεθεί ελεύθερη ζητά 42χρονη που καταδικάστηκε για φασαρία στα κρατητήρια της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1036 ΦΟΡΕΣ

Αίτηση για να αφεθεί ελεύθερη από τις φυλακές όπου κρατείται, υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, 42χρονη που έχει καταδικαστεί για τη φασαρία και τις φθορές που προκάλεσε στα κρατητήρια της Ρόδου μαζί με μία 21χρονη, ενώ εξύβρισαν και έφτυσαν και τον αστυνομικό – φρουρό.

Το περιστατικό σημειώθηκε ξημερώματα της 20ής Μαΐου 2020 και για αυτό η 42χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και δύο μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ωστόσο η 42χρονη κατέθεσε αίτηση στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της έως την εκδίκαση της υπόθεσής της από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, στις 21 Μαΐου 2021 όπως έχει προσδιοριστεί.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και έτσι η 42χρονη θα αφεθεί ελεύθερη με τον όρο της εμφάνισής της μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Η σύλληψη τόσο της 42χρονης όσο και της 21χρονης συγκατηγορούμενής της έγινε στις 19 Μαΐου 2020 για υπόθεση ληστείας στην οποία κατηγορούνταν μαζί με έναν 41χρονο Σέρβο και κρατούνταν προκειμένου την επόμενη ημέρα να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους.

Ωστόσο πρωινές ώρες της 20ής Μαΐου 2020 ζήτησαν από τους αστυνομικούς – σκοπούς των κρατητηρίων όπου βρίσκονταν, να τους χορηγήσουν φαρμακευτική αγωγή πέραν της προβλεπόμενης ποσότητας του δικαιούνταν ισχυριζόμενες ότι είχαν στερητικά σύνδρομα.

Οι αστυνομικοί τους εξήγησαν πως ό,τι δικαιούνταν το είχαν πάρει και έτσι το αίτημά τους δεν γίνεται δεκτό.

Τότε η 42χρονη προκάλεσε φθορά στην κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται μέσα στο χώρο των κρατητηρίων, και μαζί με την 21χρονη εξύβρισαν τους αστυνομικούς.

Όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στα κρατητήρια για να τις ηρεμήσουν και να τις αποτρέψουν να κάνουν άλλες ποινικές πράξεις, η 21χρονη έφτυσε τον 35χρονο αστυνομικό φρουρό, του αφαίρεσε τα γυαλιά μυωπίας που φορούσε και τα έσπασε και στη συνέχεια του προκάλεσε αμιχές στο δεξιό βραχίονά του με τα νύχια της!

Τελικά αστυνομικοί με τη βοήθεια συναδέλφων τους, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τις δύο γυναίκες, ενώ ο 36χρονος φρουρός χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η καταδίκη στο αυτόφωρο
Για το επεισόδιο αυτό σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στις δύο γυναίκες και ειδικότερα στην 42χρονη για μη έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, διακεκριμένη φθορά και εξύβριση, στάση κρατουμένων από κοινού, ενώ για την 21χρονη για τα αδικήματα στάση κρατουμένων από κοινού, φθορά ξένης περιουσίας, εξύβριση λόγου και έργου κατά συρροή και απλή σωματική βλάβη από πρόθεση.

Στις 21 Μαΐου 2020 και οι δύο κατηγορούμενες κάθισαν στο εδώλιο του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου όπου κρίθηκαν αθώες για το αδίκημα της στάσης κρατουμένων, ενώ η 42χρονη και για την εξύβριση και ένοχες για τις λοιπές πράξεις.

Το δικαστήριο επέβαλε στην 42χρονη, ποινή φυλάκισης 3 ετών και 2 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 200 ημερήσιες μονάδες προς ένα ευρώ την ημέρα και με τον όρο ότι εφόσον δεν καταβάλλει το ποσό αυτό θα εκτίσει 200 ημέρες φυλακής, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή. Επίσης με την ίδια απόφαση το δικαστήριο, επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στην 21χρονη κατηγορούμενη.

Η ληστεία
Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο παλιό νοσοκομείο της Ρόδου, στις 19 Μαΐου 2020 στις 6.30 το απόγευμα και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, ο 41χρονος από τη Σερβία μαζί με την 42χρονη και την 21χρονη αφαίρεσαν με τη βία από την 39χρονη την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και ναρκωτικά χάπια για τα οποία υπήρχε ιατρική συνταγή (ήταν συνταγογραφημένα).

Σε βάρος των τριών εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ. Βασίλη Λόγγο, και κα Ελπίδα Κυρμπάση, προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις εμπλεκόμενοι, αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Ειδικότερα ο 41χρονος αλλοδαπός είπε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση, ενώ σε ό,τι αφορά την 42χρονη ισχυρίστηκε πως είχε δώσει κάποια χρήματα στην 39χρονη προκειμένου να της δώσει ναρκωτικές ουσίες, η τελευταία όμως δεν της έδωσε ναρκωτικά και έτσι θέλησε η 42χρονη να πάρει πίσω τα χρήματά της. Τότε έγινε ο καβγάς, κλήθηκε η αστυνομία η 39χρονη έκανε μήνυση και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Σε ό,τι αφορά την 21χρονη είπε πως πήγε μαζί με την 42χρονη για να πάρει πίσω η τελευταία τα χρήματα που είχε δώσει στην 39χρονη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με τους εξής όρους:

Στον 41χρονο Σέρβο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ στις δύο γυναίκες επιβλήθηκε ο όρος της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
Επίσης για την 21χρονη απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου