Δώδεκα προσλήψεις έγιναν στην περιφέρεια

Δώδεκα προσλήψεις έγιναν στην περιφέρεια

Δώδεκα προσλήψεις έγιναν στην περιφέρεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1069 ΦΟΡΕΣ

Με συνολικά δώδεκα άτομα που ασχολούνται με την ιχνηλάτηση των επαφών για τις περιπτώσεις των θετικών στον κορωνοϊό συμπατριωτών μας, ενισχύθηκε από τις αρχές του νέου χρόνου η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η πρόσληψη των ατόμων αυτών ήρθε μετά τη σχετική απόφαση που πάρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο τέλος του περασμένου χρόνου με τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά στην οποία πήρε μέρος ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, ο οποίος και αναφέρθηκε χθες αναλυτικά στο θέμα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δηλώσεών του, έκανε γνωστό ότι στα Δωδεκάνησα αντιστοιχούν 6 άτομα τα οποία ανήκουν στην πολιτική προστασία και θα υπάγονται στη δύναμη της περιφέρειας, ενώ με 6 άτομα ενισχύθηκαν και οι Κυκλάδες.

«Το προσωπικό είναι συνολικά 196 άτομα σε όλη την Ελλάδα που θα απασχοληθεί για διάστημα 8 μηνών και αυτό που θα κάνουν είναι η ιχνηλάτηση. Από εμάς ζητήθηκε να τους παρέχουμε γραφείο και ανάλογη υποδομή έτσι ώστε να ξεκινήσουν να κάνουν την ιχνηλάτηση μόλις λάβουν την ειδοποίηση από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας. Κάνουν πολύ καλή δουλειά και σε άλλες περιφέρειες και μάλιστα πήραμε και τα εύσημα ως περιφέρεια» δήλωσε.

Όπως είπε στη Ρόδο έχουν έρθει 4 άτομα που εργάζονται σε δύο βάρδιες 7.30 έως 15.00 και 14.00 έως 22.00 με έδρα την περιφέρεια, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες, αν δεν έχουν τα άτομα αυτά αντικείμενο, θα μπορούν να ασχολούνται και με θέματα της πολιτικής προστασίας.

Σημειώνεται ότι 2 άτομα προσλήφθηκαν στην Κω, 2 στη Σύρο 2 στη Νάξο και 2 στη Σαντορίνη, και όλοι τους κατάγονται από τα νησιά στα οποία υπηρετούν.

Για τις επιδόσεις της περιφέρειας
Σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και τις επιδόσεις της περιφέρειας ο κ. Ευστρατίου δήλωσε: «για δεύτερη χρονιά είμαστε πρώτοι σε απορρόφηση, όπως γνωρίζετε από τα 170 εκατ. ευρώ που είχαμε τώρα το ποσό με ενέργειες του περιφερειάρχη έφτασε τα 360 εκατ. ευρώ. Αυτό συνεπάγεται περισσότερη δουλειά αν και είμαστε υποστελεχωμένοι, θα έρθουν επίσης και άλλα χρήματα στην περιφέρεια και πρέπει να… τρέξουμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς ώστε να μην αφήσουμε χρήματα να γυρίσουν πίσω. Βέβαια θα βοηθήσει και ο αναπτυξιακός οργανισμός της περιφέρειας που συστάθηκε για να μπορέσουν να απορροφηθούν και χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης».

Για τα καταστήματα τις Κυριακές
Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στην απόφαση που υπέγραψε για τη λειτουργία των μικρών καταστημάτων του λιανικού εμπορίου τις Κυριακές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους όταν βέβαια αποκατασταθεί η ομαλότητα στην αγορά.

«Η απόφαση αφορά τα καταστήματα που λειτουργούν τις Κυριακές, καθώς όπως γνωρίζουμε υπήρχαν προβλήματα γιατί πολλά από τα καταστήματα δούλευαν σε ημερομηνίες που δεν περιλαμβάνονταν στην απόφαση. Ο Εμπορικός Σύλλογος το ζήτησε από εμάς κάναμε την πρόταση στο υπουργείο ώστε να είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα σε συγκεκριμένους δρόμους και δεν είναι μέσα σε αυτά τα πολυκαταστήματα και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Μιλήσαμε και με τα νησιά και τους Εμπορικούς Συλλόγους όπου μικρομάγαζα λιανικού εμπορίου θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές όταν θα ανοίξει η αγορά, από 11 το πρωί έως 8 το βράδυ, θεωρώντας ότι αυτό θα δώσει δουλειά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και φυσικά θα εφαρμόζεται η νομοθεσία για την απασχόληση των εργαζομένων. Εμείς λειτουργήσαμε βάσει των Εμπορικών Συλλόγων από τους οποίους προήλθε το αίτημα. Υπενθυμίζουμε ότι τα καταστήματα λειτουργούσαν έτσι από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο. Τώρα όμως θα είναι για όλη τη χρονιά» τόνισε.

Για τους καθαρισμούς
Τέλος, ο κ. Ευστρατίου ρωτήθηκε και για τους καθαρισμούς χειμάρρων κάνοντας γνωστό ότι οι εργασίες μέσα από τις εργολαβίες που υπεγράφησαν έχουν τελειώσει. «Το αποτέλεσμα είναι ορατό, οι καθαρισμοί ήταν αποτελεσματικοί και αυτό το είδαμε στις τελευταίες βροχές. Υπάρχει ακόμα μια διαβαθμιδική σύμβαση σε συνεργασία με το δήμο και αφορά δέκα εργολαβίες σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Ρόδου, ύψους 250.000 ευρώ. Θα ξεκινήσουμε άμεσα για την αποκατάσταση σε όποια σημεία υπάρχουν προβλήματα και όπου δεν είχαν γίνει μέχρι τώρα εργασίες» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Την Κυριακή ανοίγει τις πόρτες της η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Μεσαιωνική Πόλη

Με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη συναντήθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά

Χρ. Καραγιάννη: «Ή θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας διάλεξε η TUI ή θέλουμε να πείσουμε τους άλλους ότι μας διάλεξε η TUI ή αυτή η συνεργασία ήταν προδιαγεγραμμένη …»

Αν. Σπανός: Διχαστική ρητορική και αντιδημοκρατική αντίληψη και συμπεριφορά από τη δημοτική αρχή

Τα Λαζαράκια της Κρεμαστής έψαλαν τα κάλαντα! (βίντεο)

Στη Ρόδο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για επίσκεψη στο τοπικό υποκατάστημα

Έναρξη του χρονικού ορίου απαγόρευσης οποιασδήποτε χρήσης πυρός

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας