Με πιστόλι-ρέπλικα λήστεψε περιπτερά ένας 19χρονος στη Ρόδο

Με πιστόλι-ρέπλικα λήστεψε περιπτερά ένας 19χρονος στη Ρόδο

Με πιστόλι-ρέπλικα λήστεψε περιπτερά ένας 19χρονος στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1794 ΦΟΡΕΣ

Με ένα πιστόλι ρέπλικα- αεροβόλο και μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, 19χρονος κατηγορείται ότι λήστεψε έναν περιπτερά στη Ρόδο και αποπειράθηκε να κάνει το ίδιο και σε έναν δεύτερο!

Τα περιστατικά σημειώθηκαν προχθές τα ξημερώματα και στάθηκαν η αιτία να συλληφθεί ο 19χρονος, ο οποίος κρατείται προκειμένου σήμερα να απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές του νησιού μας όταν στις 12 Ιανουαρίου 2021 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου υπάλληλος περιπτέρου που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου και κατήγγειλε πως στις 2.30 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας άγνωστος δράστης ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, πήγε στο περίπτερο όπου εργάζεται και κραδαίνοντας ένα πιστόλι του ζήτησε να του δώσει όσα χρήματα είχε στο ταμείο του. Όταν ο υπάλληλος του είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία, ο δράστης επιβιβάστηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο την ίδια ημέρα υπήρξε και μία δεύτερη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού από άλλο υπάλληλο περιπτέρου που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Και αυτός ο υπάλληλος κατήγγειλε ότι στις 3 παρά πέντε ξημερώματα στις 12 Ιανουαρίου, άγνωστος δράστης τον εξανάγκασε με την απειλή πιστολιού να του δώσει το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 310 ευρώ. Ο δράστης στη συνέχεια διέφυγε χρησιμοποιώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Επίσης στην αστυνομία έγινε καταγγελία το πρωί της 12ης Ιανουαρίου και για την κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας από τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος και δήλωσε ότι το χρονικό διάστημα από τις 9.30 το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου έως και τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας, άγνωστος του αφαίρεσε το όχημά του που το είχε σταθμευμένο έξω από το σπίτι του στην πόλη της Ρόδου.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους αλλά και τα όσα είχαν καταγραφεί από τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης που διαθέτουν τα περίπτερα, οδηγήθηκαν στον 19χρονο, τον οποίο εντόπισαν προχθές το απόγευμα και προσήγαγαν στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 19χρονος παραδέχτηκε τις πράξεις του, ότι δηλαδή εκείνος διέπραξε τις ληστείες, και δήλωσε ότι τα προϊόντα που είχε αφαιρέσει τα κατανάλωσε εκείνος και κάποια από αυτά τα έδωσε σε φίλους του, ενώ σε ό,τι αφορά τα 350 ευρώ τα έδωσε για να ξεπληρώσει χρέος που είχε από δοσοληψίες ναρκωτικών ουσιών.

Ο 19χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε κρύψει την κλεμμένη μηχανή καθώς και τα ρούχα που φορούσε στις ληστείες.

Επίσης χθες το πρωί οδήγησε τους αστυνομικούς σε άλλο σημείο όπου είχε κρύψει το πιστόλι (ρέπλικα – αεροβόλο), και το οποίο μαζί με τα λοιπά αντικείμενα κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Μάνο Τεχνίτη προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή, κλοπή και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου.

Ο 19χρονος κρατείται προκειμένου σήμερα να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί για την υπόθεση.

Σημειώνεται πως ο ίδιος έχει απασχολήσει και άλλες φορές για παρόμοια αδικήματα.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες