Πρόγραμμα απεξάρτησης θα παρακολουθήσει ο 19χρονος που διέπραξε δύο ληστείες στη Ρόδο

Πρόγραμμα απεξάρτησης θα παρακολουθήσει ο 19χρονος που διέπραξε δύο ληστείες στη Ρόδο

Πρόγραμμα απεξάρτησης θα παρακολουθήσει ο 19χρονος που διέπραξε δύο ληστείες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 655 ΦΟΡΕΣ

Με τον όρο να παρακολουθήσει κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη», αφέθηκε χθες ελεύθερος μετά την απολογία του, ο 19χρονος που κατηγορείται για τη διάπραξη δύο ληστειών τετελεσμένων και σε απόπειρα σε περίπτερα του νησιού μας, στα οποία μετέβη με κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μάνο Τεχνίτη, ο κατηγορούμενος που έχει ήδη αποδεχτεί τις πράξεις του, δήλωσε μετανιωμένος και ντροπιασμένος για τις πράξεις του, ζήτησε συγγνώμη για το φόβο και την αναστάτωση που προκάλεσε στους υπαλλήλους των περιπτέρων και εξήγησε ότι για την όλη του συμπεριφορά ευθύνονται τα ναρκωτικά που κάνει χρήση και από τα οποία θέλει να απεξαρτηθεί. Για αυτό και ζήτησε τη βοήθεια των διωκτικών αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος είπε πως είχε καταφέρει να ξεφύγει μία φορά από τα ναρκωτικά, όμως η συναναστροφή του με τις ίδιες παρέες τον έκαναν να «μπλεχτεί» ξανά.

Η χρήση ηρωίνης που κάνει του έχει επιφέρει αρκετά χρέη στους ανθρώπους που του προμηθεύουν τις ουσίες και ένας εκ των οποίων, πριν από μερικές ημέρες τον απείλησε με όπλο πως εάν δεν του δώσει τα χρήματα που του χρωστάει, τότε θα κάνει κακό και στον ίδιο αλλά και στην οικογένειά του. Ο 19χρονος είπε πως για αυτό και όταν πήγε στον υπάλληλο του περιπτέρου του ζήτησε να του δώσει ό,τι μπορούσε, αλλά και όσα χρήματα τελικά πήρε τα έδωσε για να εξοφλήσει το χρέος του.

Επίσης πρόσθεσε ότι στην απόπειρα ληστείας ο λόγος που δεν τα κατάφερε ήταν διότι και εκείνος ήταν πολύ τρομαγμένος γι’ αυτό και έγινε με τόσο αστείο τρόπο.
«Μέσα μου έλεγα «τι κάνω τώρα, δεν θέλω να το κάνω», όμως έπρεπε να βρω χρήματα επειγόντως γιατί φοβόμουν για τους γονείς μου» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο 19χρονος, προσθέτοντας: «Για τον εαυτό μου ντράπηκα που έφτασα σε αυτό το σημείο και για αυτόν το λόγο σταμάτησα», επισημαίνοντας για ακόμα μία φορά ότι το πρόβλημά του είναι τα ναρκωτικά.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 19χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της παρακολούθησης κλειστού προγράμματος απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη».
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές του νησιού μας όταν στις 12 Ιανουαρίου 2021 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου υπάλληλος περιπτέρου που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου και κατήγγειλε πως στις 2.30 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας άγνωστος δράστης ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, πήγε στο περίπτερο όπου εργάζεται και κραδαίνοντας ένα πιστόλι του ζήτησε να του δώσει όσα χρήματα είχε στο ταμείο του. Όταν ο υπάλληλος του είπε ότι θα καλέσει την αστυνομία, ο δράστης επιβιβάστηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο την ίδια ημέρα υπήρξε και μία δεύτερη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού από άλλο υπάλληλο περιπτέρου που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Και αυτός ο υπάλληλος κατήγγειλε ότι στις 3 παρά πέντε ξημερώματα στις 12 Ιανουαρίου, άγνωστος δράστης τον εξανάγκασε με την απειλή πιστολιού να του δώσει το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και καπνικά προϊόντα αξίας 310 ευρώ. Ο δράστης στη συνέχεια διέφυγε χρησιμοποιώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Επίσης στην αστυνομία έγινε καταγγελία το πρωί της 12ης Ιανουαρίου και για την κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας από τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος και δήλωσε ότι το χρονικό διάστημα από τις 9.30 το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου έως και τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας, άγνωστος του αφαίρεσε το όχημά του που το είχε σταθμευμένο έξω από το σπίτι του στην πόλη της Ρόδου.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους αλλά και τα όσα είχαν καταγραφεί από τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης που διαθέτουν τα περίπτερα, οδηγήθηκαν στον 19χρονο, τον οποίο εντόπισαν στις 12 Ιανουαρίου 2021 το απόγευμα και τον προσήγαγαν στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 19χρονος παραδέχτηκε τις πράξεις του, ότι δηλαδή εκείνος διέπραξε τις ληστείες, και δήλωσε ότι τα προϊόντα που είχε αφαιρέσει τα κατανάλωσε εκείνος και κάποια από αυτά τα έδωσε σε φίλους του, ενώ σε ό,τι αφορά τα 350 ευρώ τα έδωσε για να ξεπληρώσει χρέος που είχε από δοσοληψίες ναρκωτικών ουσιών.

Ο 19χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε κρύψει την κλεμμένη μηχανή καθώς και τα ρούχα που φορούσε στις ληστείες.
Επίσης προχθές (13 Ιανουαρίου 2021) το πρωί οδήγησε τους αστυνομικούς σε άλλο σημείο όπου είχε κρύψει το πιστόλι (ρέπλικα – αεροβόλο), και το οποίο μαζί με τα λοιπά αντικείμενα κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Μάνο Τεχνίτη προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή, κλοπή και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου