Τάσος Σιδηρόπουλος: «Θα ήθελα να παίξω με κόσμο το Άρης-Παναθηναϊκός»

Τάσος Σιδηρόπουλος: «Θα ήθελα να παίξω με κόσμο το Άρης-Παναθηναϊκός»

Τάσος Σιδηρόπουλος: «Θα ήθελα να παίξω με κόσμο το Άρης-Παναθηναϊκός»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 516 ΦΟΡΕΣ

Την επιθυμία του να «σφύριζε» το σημερινό ντέρμπι μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με την παρουσία κόσμου, εξέφρασε με δηλώσεις του ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος. Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, τόνισε τα ακόλουθα:

«Παίζω Άρης-Παναθηναϊκός και θα ήθελα να πάω στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το οποίο είναι πολύ ωραίο και ποδοσφαιρικό γήπεδο και να έχει κόσμο μέσα. Θα πας να παίξεις τώρα σε έναν αγώνα που είναι ντέρμπι, το οποίο δεν θα έχει καθόλου κόσμο.

Εκτός του ότι είναι λυπηρό, είναι κάτι που δεν το ευχαριστιέσαι. Πάνω από όλα εμείς αυτό που κάνουμε είναι κάτι που αγαπάμε και το ευχαριστιόμαστε. Δεν πάμε απλώς να παίξουμε έναν αγώνα. Οπότε θα ήθελα τον κόσμο. Και φανταστείτε φέτος ήμουν τέταρτος στον τελικό στο Europa League, ένα πολύ μεγάλο ματς, μία μεγάλη διάκριση που δεν μπορώ να την πετυχαίνω κάθε χρόνο και δυστυχώς δεν είχε φιλάθλους.

Οπότε παρόλο που χάρηκα δεν το ευχαριστήθηκα όσο ήθελα. Έχει χαθεί η ουσία της έδρας. Το παίζω εντός και το παίζω εκτός δεν αφορά τόσο πολύ το γήπεδο. Είναι ο κόσμος, η επιρροή που έχει στον αντίπαλο, η ψυχολογική επιρροή που μπορεί να έχει και στον διαιτητή, ας μην κρυβόμαστε. Γι’ αυτό υπάρχει και το εντός-εκτός έδρας παιχνίδι. Έχει χαθεί αυτό. Δεν έχεις την αγωνία, αυτό το στρες του μπαίνω μέσα στο γήπεδο και υπάρχει αυτή η βαβούρα, το χτυποκάρδι. Πας παίζεις έναν αγώνα 90 λεπτά και φεύγεις. Είναι μία δουλειά άκρως άκρως επαγγελματική.

Πιστεύω και στον κόσμο λείπει πάρα πολύ το γήπεδο. Θα ήθελε να βρεθεί να δει την αγαπημένη του ομάδα. Ελπίζω όταν ανοίξει πια το ποδόσφαιρο σε ρυθμούς 100%, να γεμίσουν όλα τα γήπεδα. Διότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν γέμιζαν όλα τα γήπεδα όπως στο εξωτερικό. Να γεμίσουν λοιπόν και να έχει ο κόσμος αγωνία και να επιστρέψει στους αγώνες και να βλέπει τα ματς μέσα από το γήπεδο αντί από την τηλεόραση».

Αναφερόμενος στο lockdown και στην επιρροή του στους ποδοσφαιριστές αλλά και στους διαιτητές, είπε:
«Συμπάσχω και κατανοώ όλους τους ποδοσφαιριστές, επαγγελματίες και μη οι οποίοι αγωνίζονται στις κατηγορίες SuperLeague 2 και Football League και που βρίσκονται εκεί για βιοποριστικούς λόγους. Δεν κάνουν χόμπι. Οι Έλληνες διαιτητές είμαστε στο πλευρό τους και έχουν την απόλυτη συμπαράσταση και κατανόησή μας. Τώρα όσον αφορά τους διαιτητές, προφανώς και πρέπει να προπονούνται.

Στη Super League,που είναι και η μόνη κατηγορία ενεργή, υπήρξε ένα πρόβλημα σχετικά με τα κλειστά γήπεδα λόγω των κυβερνητικών ανακοινώσεων. Όμως μετά από ενέργειες και της Ένωσης διαιτησίας που έχουμε πια ως διαιτητές, εξασφαλίσαμε άδεια από τον Υφυπουργό, δηλώνοντας σε ποια γήπεδα θέλουμε να κάνουμε προπόνηση».

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Οι πιο κάτω δεν έχουν άδεια δυστυχώς. Εγώ ξέρω όμως ότι αν κάποιος θέλει να κάνει προπόνηση σίγουρα θα βρει την άκρη και ας μην είναι η ιδανική προπόνηση. Ειδικά στη Ρόδο, αν κάποιος έχει όρεξη για να κάνει προπόνηση, υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Τουλάχιστον για να συντηρηθεί. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό και βλέπω ήδη την αρνητική επίδραση είναι η έλλειψη γυμναστηρίου. Γιατί προπόνηση δεν σημαίνει πάω μόνο και τρέχω.

Σε αυτό το επίπεδο προπόνηση σημαίνει και δύναμη, αντοχή και γενικά πολλά πράγματα. Τα σπριντ και όλες αυτές οι εκρήξεις θέλουν δύναμη. Είναι κάτι το οποίο σίγουρα λείπει αυτή τη στιγμή. Αν κάτι ευχόμουν, αυτό θα ήταν να ανοίξουν γρήγορα τα γυμναστήρια».

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης