Ελεύθερος χωρίς όρους 60χρονος για εκχέρσωση και κατάληψη δάσους

Ελεύθερος χωρίς όρους 60χρονος για εκχέρσωση και κατάληψη δάσους

Ελεύθερος χωρίς όρους 60χρονος για εκχέρσωση και κατάληψη δάσους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 752 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 60χρονος που κατηγορείται για εκχέρσωση, κατάληψη, απόληψη αδρανών υλικών και ανέγερση πετρόκτιστου τοιχίου μέσα σε δάσος.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησαν υπάλληλοι της δασικής υπηρεσίας τον Αύγουστο του 2019 σε περιοχή στη Ρόδο όπου και διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος είχε προβεί στις παραπάνω πράξεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 60χρονος φέρονταν το δεύτερο εξάμηνο του 2019 να έχει προβεί στην εκχέρσωση, κατάληψη και απόληψη αδρανών υλικών μέσα σε δημόσιο δάσος εμβαδού 1.000 τετραγωνικών μέτρων περίπου, στη συνέχεια διαμόρφωσε την περιοχή με τρόπο τέτοιο ώστε απομακρύνθηκε όλη η δασική βλάστηση που υπήρχε εκτός από μερικά μικρά δενδράκια, ενώ κατηγορείται ότι προέβη και στην ανέγερση πετρόκτιστου τοιχίου εντός του χώρου αυτού.

Σε βάρος του 60χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Κώστα Διακονή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι έχει αγοράσει τα προηγούμενα χρόνια οικόπεδο το οποίο γειτνιάζει με το εν λόγω δάσος, αν και μέχρι το 2018 δεν είχε χαρακτηριστεί ως «δάσος». Ο ίδιος είπε ότι προέβη σε έκδοση άδειας για την περίφραξη του ακινήτου του, ενώ προϋπήρχε δρόμος τον οποίο βρήκε όταν αγόρασε το ακίνητο.

Ωστόσο όποτε έβρεχε σχηματίζονταν ποτάμια νερού και λάσπης που καθιστούσαν την περιοχή απροσπέλαστη και επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή. Καθώς είχε θέσει το θέμα αυτό στις αρμόδιες υπηρεσίες όμως ουδέποτε έγινε κάτι, προέβη στην κατασκευή του συγκεκριμένου τοιχίου στα όρια του οικοπέδου του για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 60χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών