Διεθνής προορισμός η Ρόδος μέσα από την ποδηλασία

Διεθνής προορισμός η Ρόδος  μέσα από την ποδηλασία

Διεθνής προορισμός η Ρόδος μέσα από την ποδηλασία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 561 ΦΟΡΕΣ

Ο χρόνος λειτουργεί ευεργετικά για τους διεθνείς ποδηλατικούς αγώνες της Ρόδου, αποκτώντας συνεχώς κύρος, με κορυφαίους αθλητές απ’ όλο τον κόσμο να θέλουν να συμμετάσχουν και να ζήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία.

Φέτος μάλιστα οι διοργανωτές έχουν ήδη στα χέρια τους αιτήματα από 57 ομάδες για παρουσία στους αγώνες του Απριλίου, κι απ’ αυτές θα επιλεγούν οι 26, όπως ορίζεται από τους κανονισμούς της UCI, για τη συμμετοχή συνολικά 176 αθλητών. Απ’ όλ’ αυτά γίνεται κάτι παραπάνω από κατανοητό ότι η Ρόδος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδηλατικούς προορισμούς παγκοσμίως, αν ληφθεί υπόψη πως στους διεθνείς αγώνες της συμμετέχουν επαγγελματικές, ημιεπαγγελματικές κι Εθνικές ομάδες.

Αν όλα πάνε καλά λοιπόν και δεν υπάρξει κανένα θέμα σχετικό με την πανδημία και απαγορευτικό στην πραγματοποίηση αγώνων, η διεθνής αυτή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Ρόδο στις 4 Απριλίου όσον αφορά το Γκραν Πρι, ενώ ο Γύρος του νησιού θα διεξαχθεί από τις 8 έως και τις 14 Απριλίου. Αυτός θα περιλαμβάνει την επίσημη παρουσίαση των ομάδων, ένα event στο ποδηλατοδρόμιο «Διαγόρας», όπου θα διανύσουν 1.000μ. στην πίστα του οι συμμετέχοντες, αλλά και το σιρκουί στην περιοχή «Ζέφυρος» με συμμετοχές και αθλητών μικρότερης ηλικίας σε αναπτυξιακό πλαίσιο.

Περισσότερα για το «Rhodes Tour» και τις ομάδες θα γίνουν γνωστά τις επόμενες μέρες, όταν θα έχουν οριστικοποιηθεί και οι συμμετοχές και οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα βρίσκονται εδώ όχι μόνο για τους αγώνες τους, αλλά και την προετοιμασία.

Πιάνει τόπο η προσπάθεια
Το πόσο σημαντικοί είναι οι διεθνείς αγώνες της Ρόδου που διοργανώνει ο Ροδήλιος και η Sports Tour Hellas με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, φαίνεται και από την άφιξη της ολυμπιακής ομάδας της Γερμανίας στη Ρόδο για την πραγματοποίηση μέρους της προετοιμασίας της, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιανουαρίου. Η αποστολή αποτελείται από έξι ποδηλάτες, τέσσερις ποδηλάτισσες αλλά και τέσσερις συνοδούς, συμμετέχοντας σε προπονήσεις και σ’ ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης σε γυμναστήριο.

Η Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου και οι διοργανωτές των διεθνών αγώνων της Ρόδου συνέβαλαν τα μέγιστα στο να απολαύσουν την παραμονή τους στο νησί μας τα μέλη της αποστολής και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ευχαριστημένα ως μια καλή διαφήμιση και για όσους ακολουθήσουν.

Συγκεκριμένα, μετά από τις απαραίτητες κινήσεις εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το άνοιγμα αυτή την περίοδο γυμναστηρίου στη Ρόδο όπου θα προπονούνται μόνο οι αθλητές και οι αθλήτριες από τη Γερμανία, όπως και το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους.

Διεθνής προβολή από
τις ομάδες και τον ξένο Τύπο

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο επισκέφθηκε στη Ρόδο η σημαντική ομάδα της Novo Nordisk που αποτελείται αποκλειστικά από ποδηλάτες με διαβήτη τύπου 1. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των διοργανωτών και του διευθυντή των επαγγελματικών διεθνών αγώνων της Ρόδου, Γιώργου Λεβεντάκη, διοργάνωσαν τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, (η εταιρεία είχε να διαλέξει μεταξύ τριών προορισμών Ισπανία-Μαγιόρκα, Ιταλία-Σικελία, Ελλάδα Ρόδο ή Χανιά).

Η ποδηλασία λοιπόν φέρνει στη Ρόδο αρκετό κόσμο υψηλού βιοτικού επιπέδου που δεν μένει μόνο γι’ αγώνες, αφού προτιμάει το νησί και τις εξαιρετικές διαδρομές του μέσα από περιοχές με σπάνιο φυσικό κάλλος για προετοιμασία.

Άλλωστε οι αναφορές στο έγκυρο, παγκοσμίου φήμης περιοδικό «Cyclist» δεν είναι τυχαία και σίγουρα πρέπει, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, ν’ αφήνει ευχαριστημένους όλους στην Περιφέρεια και τον Δήμο που θέλουν το νησί ν’ αναπτύσσεται συνεχώς τουριστικά, ακόμα και τους μήνες που δεν υπάρχει πολλή κίνηση στο κομμάτι αυτό, δηλαδή είτε την άνοιξη είτε το φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα