Χαρούλα Γιασιράνη: Ενθαρρυντική η εικόνα στα νησιά μας για την πανδημία

Χαρούλα Γιασιράνη:  Ενθαρρυντική η εικόνα  στα νησιά μας για την πανδημία

Χαρούλα Γιασιράνη: Ενθαρρυντική η εικόνα στα νησιά μας για την πανδημία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 337 ΦΟΡΕΣ

Ενθαρρυντική είναι η εικόνα των νησιών μας όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, όπως προκύπτει από τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κα Χαρούλα Γιασιράνη.

Η ίδια, σε δηλώσεις της χθες, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με τα τεστ που διενεργούνται στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά και είπε συγκεκριμένα:

«Η γενικότερη εικόνα από τις ανακοινώσεις τις καθημερινές του ΕΟΔΥ είναι ότι είναι πάρα πολύ ικανοποιητικές, ενθαρρυντικές και μας δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία ότι θα διατηρηθεί αυτή η εικόνα των νησιών μας σε αυτή την κατάσταση. Το να έχουμε μηδενικά κρούσματα για πολλές μέρες είναι μία ανάσα για όλη την κοινωνία. Για εμάς είναι πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση γιατί βλέπουμε ότι τα μέτρα έχουν αποδώσει.

Ακόμα και στην περιοχή της Καλύμνου, που είχαμε το σκληρό lockdown, πρέπει να σας πω, τις τελευταίες ημέρες δεν έχουμε κανένα θετικό (κρούσμα) προς το παρόν. Ευχόμαστε να συνεχίσει και η Κάλυμνος να έχει αυτή την εικόνα. Ωστόσο, από την πλευρά μας, δεν είναι δυνατόν να σταματήσουμε τους ελέγχους. Είναι εντατικοί έλεγχοι, είναι καθημερινοί, είναι παντού. Τις ημέρες που δεν γίνονται μαζικοί έλεγχοι γίνονται είτε σε δημόσιες υπηρεσίες για τον έλεγχο των υπαλλήλων είτε σε προνοιακές δομές, που γίνονται τακτικά και επαναλαμβανόμενα κάθε εβδομάδα ή κάθε δεκαπέντε ημέρες, ανάλογα με το είδος της δομής».

Επομένως, έχουν μία πληρέστατη εικόνα σε ό,τι αφορά στις δειγματοληψίες ή αν έχουμε θετικούς, που προς το παρόν, όπως είπε, δεν έχουμε πουθενά. Η κα Γιασιράνη, έκανε λόγο για ένα μεγάλο κατόρθωμα διότι αυτό θέλει δύο για να γίνει. Όπως εξήγησε, είναι το αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας από την πλευρά της Περιφέρειας αλλά και από τους πολίτες διότι αν ο ένας θέλει και ο άλλος δεν υπακούει και δεν τηρεί τα μέτρα είναι αναμενόμενο ότι δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.

Και είπε, ακόμη:
«Αυτό το αποτέλεσμα είναι η συλλογική προσπάθεια που έγινε από την πολιτεία και από την κοινωνία για να έχουμε αυτή την πραγματικά πάρα πολύ καλή εικόνα και να ξεχωρίζουμε ανάμεσα στις τέσσερις, καθαρές από κορωνοϊό, περιφέρειες της Ευρώπης. Είναι η προίκα που έχουμε δημιουργήσει, είναι η προστιθέμενη αξία της περιοχής μας…».

Είπε, ακόμη, ότι η περιοχή μας, με αυτή την εικόνα που έχει και ούσα η ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας, είναι κατανοητό ότι ο επισκέπτης που θα έρθει τους επόμενους μήνες, καταλαβαίνει ότι θα βρίσκεται σε ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον το οποίο θα του δίνει τη δυνατότητα να κάνει τις διακοπές του χωρίς να φοβάται ότι θα ανατραπούν από τη μία και ότι θα βρίσκεται σε ένα καθαρό και υγειονομικά ασφαλές περιβάλλον από την άλλη.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, καταβάλουν κάθε προσπάθεια από το Μάρτιο του 2020, όταν ξεκίνησε η πανδημία, με το βλέμμα στραμμένο όχι μόνο στο 2020 αλλά και στα επόμενα χρόνια. «Έχουμε αλλάξει λοιπόν και εμείς τη δική μας στρατηγική σε ό,τι αφορά τη διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος με άλλα εργαλεία και μέσα, σύγχρονα εργαλεία, διαδικτυακά κυρίως, αφού αυτό υπάρχει μόνο αυτή την περίοδο, μια και δεν γίνονται εκθέσεις κτλ.», είπε ακόμη και συνέχισε:

«Άρα, έγκαιρα, και πολύ νωρίς στοχευμένα, έχουμε κατανοήσει ότι η καμπάνια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πρέπει να γίνει μόνο διαδικτυακά και αυτό έχουμε κάνει. Και δεν το κάνουμε τώρα, την τελευταία στιγμή, ή τώρα που θα ανοίξουν σιγά-σιγά οι αγορές, αλλά το κάναμε έγκαιρα ένα χρόνο πίσω.
Γιατί, όταν προσδοκάς καλά αποτελέσματα σε μία πρωταθλήτρια περιφέρεια του τουρισμού, δεν κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια να περιμένεις τι θα προκύψει. Σχεδιάζεις, προβλέπεις και αλλάζεις τα δεδομένα σου, αν χρειάζεται».

Είπε, ακόμη, ότι η Περιφέρεια με τον ΕΟΔΥ έχουν κάνει μία τεράστια προσπάθεια για να ελέγξουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες που το επιθυμούν, δωρεάν και με ασφάλεια.
Από αυτή την εβδομάδα έχουν αλλάξει λίγο τον σχεδιασμό αφού τοποθετούν τις κινητές ομάδες σε περιοχές περιφερειακά της πόλης-σήμερα θα βρίσκεται μία στην Εθνικής Αντίστασης και Τσαλδάρη γωνία καθώς είναι ένα κεντρικό σημείο με έναν τεράστιο χώρο παρκινγκ όπου μπορούν να εισέρχονται τα αυτοκίνητα αφού συνεχίζεται το drive through testing, δηλαδή δεν προσέρχεται ο πολίτης πεζός να κάνει το τεστ αλλά με το όχημά του. Θα ακολουθούσουν και άλλα σημεία.

Τέλος, αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και τον πολιτών και είναι δεκτικοί όταν τους προτείνουν κάποιο σημείο για τη διενέργεια test. Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες θα τοποθετήσουν κινητές μονάδες κοντά σε σχολεία που είναι ανοιχτά προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που θέλει να ελεγχθεί.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη