Τον Μάρτιο η δημοπρασία για τη γέφυρα της Κρεμαστής

Τον Μάρτιο η δημοπρασία για τη γέφυρα της Κρεμαστής

Τον Μάρτιο η δημοπρασία για τη γέφυρα της Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1219 ΦΟΡΕΣ

Τέλη Μαρτίου αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της γέφυρας της Κρεμαστής, στην οποία αναμένεται να γίνει διαπλάτυνση, όπως έκανε γνωστό χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου.

Συγκεκριμένα, ενημερώνοντας για τα έργα που γίνονται από την Περιφέρεια, ο κ. Ευστρατίου είπε ότι ποτέ δεν σταμάτησαν να ασχολούνται με το έργο αυτό το οποίο θα δημοπρατηθεί τέλη Μαρτίου. Απ’ ό,τι έχει γίνει γνωστό, πάνω στη γέφυρα θα γίνει επέκταση, θα υπάρξουν ενισχύσεις και θα είναι διπλής κατεύθυνσης ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν εκπονήσει τη σχετική μελέτη, μια και δεν εμπλέκεται πλέον η Εγνατία.
Πιο λεπτομερείς ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το προσεχές διάστημα.

Άλλα έργα
Ενημερώνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, καταρχάς, είπε ότι είναι πάρα πολλά, γύρω στα 130 σε όλο το Νότιο Αιγαίο. Από αυτά που γίνονται στη Ρόδο αυτή τη στιγμή είναι η γέφυρα του Μάκκαρη, την οποία επισκέφθηκε το προηγούμενο Σάββατο και, όπως είπε, βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο και ευελπιστούν ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα μπορέσει να πέσει το μπετόν στο πάνω μέρος της γέφυρας. Επίσης, έχει σιδερωθεί ήδη η μισή και αυτή τη στιγμή εργάζονται καθημερινά έτσι ώστε να πέσει μετά το μπετόν. Όπως είπε, είναι σε πάρα πολύ καλό στάδιο και μάλιστα είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαν θέσει.

Το έργο του οδοφωτισμού με τα LED μέχρι τη Λίνδο αποτελεί επίσης προτεραιότητα και, όπως είπε, έχει αλλάξει τελείως η εικόνα. Τα φώτα ανάβουν μέχρι το Χαράκι και αυτή τη στιγμή τοποθετούνται και οι στύλοι και έχουν φθάσει μέχρι τη Γέφυρα του Γαδουρά, προς Κάλαθο. Από όσους διασχίζουν αυτό τον δρόμο ακούνε μόνο θετικά, όπως είπε, ενώ σημείωσε ότι πενήντα χρόνια δρόμος δεν είχε φωτισμό, κάτι που είναι καλό για τον τουρισμό αλλά βέβαια και για τους ντόπιους που εργάζονται εκεί το καλοκαίρι ή έχουν τις επιχειρήσεις τους. Το έργο θα συνεχίσει να γίνεται τμηματικά σε πάρα πολλά σημεία του νησιού,

Για τις Επτά Πηγές είπε ότι μετά τις τελευταίες πλημμύρες είχε καταστραφεί όλη η κοίτη του ποταμού με αποτέλεσμα να υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει και ο δρόμος. Στο έργο που γίνεται, έχουν προσέξει πάρα πολύ ώστε να ταιριάζει με το τοπίο και δεν έχουν κάνει αλλοιώσεις. Είναι ένα έργο το οποίο και χαμηλό κόστος είχε και αποτελεί ένα κόσμημα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Αυτή τη στιγμή περιμένουν να γίνει και η οδοποιία ενώ θα δημιουργηθεί και παρκινγκ εκεί ώστε να μπορούν να παρκάρουν και τα τουριστικά λεωφορεία.

Όσον αφορά την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρό της, Αντιδήμαρχο, κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη, ενώ συζητούν το θέμα και με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας για να μπορέσουν να καταλήξουν στο τι δουλειά θα κάνουν αυτή την τουριστική περίοδο ενώ πρέπει να ακολουθηθεί και μία σειρά διαδικασιών.

Τέλος, σχεδιάζεται να ξεκινήσει και άλλη μία εργολαβία, πιστεύουν από τον Μάρτιο και μετά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, όπου θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη σε όλο το οδικό δίκτυο που θα επεμβαίνουν για τον φωτισμό, τα κλαδέματα διαγραμμίσεις, λακκούβες κτλ. και θα ελέγχουν όλο το οδικό δίκτυο.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου