Ώστε καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός κατά συρροή δολοφόνου;

Ώστε καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός κατά συρροή δολοφόνου;

Ώστε καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός κατά συρροή δολοφόνου;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 693 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Kώστας Ε. Σκανδαλίδης

Σήμερα, ελάτε να σας κάμω την ιστορία του κ. Δημήτρη Κουφοντίνα, που -λίγο πολύ- όλοι γνωρίζετε.

Ο κ. Δημήτρης Κουφοντίνας είναι με τελεσίδικη δικαστική απόφαση τρομοκράτης και κατά συρροή δολοφόνος, μέλος της 17 Νοέμβρη και ένα από τα πρωταγωνιστικά μέλη της οργάνωσης και βασικός δολοφόνος της.

Παραδόθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών το 2002, συνελήφθη, οδηγήθηκε στη δίκη των μελών της οργάνωσης και καταδικάστηκε σε τελικό βαθμό στις 14.5.2007 σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 ανθρωποκτονίες, σε εκρήξεις, σε ληστείες και για συμμετοχή στην οργάνωση.

Έκτοτε και εκτίοντας την ποινή του ο κατά συρροή δολοφόνος έχει επιδοθεί στο σπορ των αδειών εξόδου με όπλο τις απεργίες πείνας, προφανώς, εκβιάζοντας την πολιτεία πως «αν δεν μου δώσεις άδεια, δεν θα σιτίζομαι, θα πεθάνω και εσύ θα έχεις την ευθύνη».

Δυστυχώς σ’ αυτό το παιχνίδι ο δολοφόνος έχει βρει κατά καιρούς θερμούς συμπαραστάτες, οι οποίοι επικαλούμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζουν πως…όταν η ζωή ενός ανθρώπου κινδυνεύει (λόγω της απεργίας πείνας και της επιβαρυμένης υγείας του), δεν μπαίνεις στη λογική «οφθαλμός αντί οφθαλμού», δεν παραπέμπεις στην πράξη, δεν ισοφαρίζεις τα αδικήματα, δεν εκδικείσαι…

Το υποστηρικτικό αυτό κείμενο υπέρ του δολοφόνου και κατά της σημερινής πολιτείας είδε το φως της δημοσιότητας στις 20.1.2021 και υπογράφεται, δυστυχώς, από 15 πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές του.

Το γελοίο, μάλιστα, της υπόθεσης είναι η αιτίαση των 15 ότι με βάση το ΦΕΚ ο Δημήτρης Κουφοντίνας έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι Δομοκού! Αλήθεια, πιο σοβαρό επιχείρημα δεν μπορούσα να φαντασθώ!

Αλλά το πράγμα είχε και συνέχεια: Στις 21.1.2021 είδε το φως της δημοσιότητας νέο υποστηρικτικό κείμενο υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κατά συρροή δολοφόνου, το οποίο υπογράφουν 68 πανεπιστημιακοί, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει και πάλι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (π.χ. πρώην υπουργός παιδείας και αντιπρόεδρος της Βουλής, πρώην υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων του ιδίου πολιτικού χώρου, ανώτερα στελέχη κ.λπ.).

Αλλά και σε αυτό το κείμενο υπάρχει το αστείο της υπόθεσης, πως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι διατείνονται ότι το κράτος δικαίου δεν μπορεί να ισχύει κατά περίπτωση, αποδίδουν στην πολιτεία διακριτική και εκδικητική αντιμετώπιση του Κουφοντίνα και υποστηρίζουν ότι καταπατώνται τα δικαιώματά του και αυτό είναι κάτι που προσβάλλει τη Δημοκρατία.

Ειλικρινά, προσπαθώ να κατανοήσω, πώς ένας πολιτικός χώρος που κυβέρνησε τη χώρα για τεσσεράμισι χρόνια, υπερασπίζεται έναν κατά συρροή δολοφόνο, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίζει πως καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός υπανθρώπου που αφαίρεσε έντεκα ανθρώπινες ζωές.

Θα περίμενε κανείς από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, τουλάχιστον, να υπάρξει άμεση αντίδραση καταδίκης τέτοιων κειμένων ή να φτάσει ακόμα και σε παραδειγματικές τιμωρίες στελεχών του. Αλλιώς παραμένουν έωλα και αναπάντητα ερωτήματα, π.χ. αν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα σε έναν πολιτικό φορέα και έναν κατά συρροή εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου.

Και δεν θα επιθυμούσα να σχολιάσω διόλου την υποστηρικτική θέση πανεπιστημιακών δασκάλων υπέρ ενός δολοφόνου. Να τους εμπιστευτείς τα παιδιά σου να τα διδάξουν, τι! Ας πούμε, τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ή τη μεταχείριση ενός αποβράσματος που αφαίρεσε έντεκα ανθρώπινες ζωές και τώρα ψάχνει τρόπους να αποφυλακιστεί και να εξαγνιστεί ως αντιστασιακός!

Κάποτε στα πολιτικά κόμματα της πατρίδας μας, πρέπει να γίνει πράξη η ειλικρίνεια αντί της σημερινής δολοφονικής υποκρισίας.

Και θα πρέπει να ξέρουμε πως κανένας μας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω τα δάχτυλά του.

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;