Σχολή Αναρρίχησης θα λειτουργήσει στη Ρόδο

Σχολή Αναρρίχησης  θα λειτουργήσει στη Ρόδο

Σχολή Αναρρίχησης θα λειτουργήσει στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 587 ΦΟΡΕΣ

Τον Φεβρουάριο ξεκινάει ο Αλπικός Ρυθμός τη Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων στο νησί μας, εγκεκριμένη και πιστοποιημένη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ).

Η Σχολή θα ξεκινήσει με πέντε διαδικτυακά θεωρητικά μαθήματα εξ’ αποστάσεως και κατόπιν άρσης των μέτρων λόγω της πανδημίας θα συνεχίσει τη δια ζώσης εκπαίδευση με τα πρακτικά μαθήματα για άλλες οκτώ ημέρες σε πανέμορφα οργανωμένα βράχινα αναρριχητικά πεδία της Ρόδου.

Με το πρωτοποριακό αυτό σύστημα των πέντε εκπαιδευτικών ημερών εξ αποστάσεως, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους νωρίτερα από τα πρακτικά μαθήματα, με περισσότερο χρόνο γι’ ανάλυση και εξοικείωση με τα διάφορα θέματα που θα απασχολήσουν κατά τη διάρκεια των δια ζώσης πρακτικών μαθημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την επικεφαλής Εκπαιδεύτρια της Σχολής του Αλπικού Ρυθμού που είναι η Φανή Κουσιπέτκου, καλώντας στο 6977960299. Αποτελεί κι ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής τη μοναδική εν ενεργεία Ελληνίδα Εκπαιδεύτρια Ορειβασίας και Αναρρίχησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας -Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ).

Ημερομηνίες διεξαγωγής διαδικτυακών μαθημάτων εξ’ αποστάσεως:
15 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 (Μορφές ορειβασίας και αναρρίχησης, ιστορία της αναρρίχησης, επεξήγηση του εκπαιδευτικού συστήματος της ΕΟΟΑ).

17 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 (Ανάλυση αναρριχητικού εξοπλισμού, Υλικά μόνιμα τοποθετημένα πάνω σε διαδρομές - πλακέτες και βύσματα-, τύποι ρελέ σε σπορ πεδία, κόμποι)

20 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 (Εισαγωγή στην αναρριχητική διαδικασία, επεξήγηση αναρριχητικής διαδικασίας top rope, ασφάλιση στο top rope, κατέβασμα «κουβάς», λάθη κατά την ασφάλιση και το κατέβασμα του σχοινοσυντρόφου)

21 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 (επεξήγηση επικεφαλής αναρρίχησης, σετάκια σωστή τοποθέτηση, τεχνικές clip in, ασφάλιση επικεφαλής, πέρασμα σχοινιού στο ρελέ, κώδικας επικοινωνίας, ρελέ κλειστού και ανοιχτού τύπου)

22 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 (Βαθμολογικά συστήματα, Οδηγοί, Δεοντολογία και ηθική, πρωτόκολλο διάνοιξης νέων διαδρομών) Το θεωρητικό μάθημα για την Πτώση και την ανάλυση δυνάμεων στην αλυσίδα ασφάλισης θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των δια ζώσης μαθημάτων για καλύτερη κατανόηση.

Διαβάστε ακόμη

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18