Ρόδος: Ακυρώθηκε η κατάσχεση σπιτιού για οφειλές επιχειρηματία στον ΕΦΚΑ

Ρόδος: Ακυρώθηκε η κατάσχεση σπιτιού για οφειλές  επιχειρηματία στον ΕΦΚΑ

Ρόδος: Ακυρώθηκε η κατάσχεση σπιτιού για οφειλές επιχειρηματία στον ΕΦΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1213 ΦΟΡΕΣ

Οφειλές προς τον ΕΦΚΑ ύψους 93.500 ευρώ είχε επιχειρηματίας της περιοχής μας, με αποτέλεσμα να του κατασχεθεί η κύρια κατοικία του αξίας 350.000 ευρώ!

Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στη δικαιοσύνη διά του δικηγόρου του κ. Κώστα Διακονή και με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου (Τμήμα 1ο Μονομελές) ακυρώθηκε η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης του ακινήτου του.

Ειδικότερα, ο συμπολίτης μας όφειλε στον ΕΦΚΑ ποσό 93.421 ευρώ και εξαιτίας αυτού επιβλήθηκε αναγκαστική κατάσχεση σε ακίνητό του που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου, αξίας 350.000 ευρώ και το οποίο ήταν η κύρια κατοικία του οφειλέτη.

Κατά του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΕΦΚΑ» προσέφυγε ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου ο επιχειρηματίας. Στα έγγραφα που κατέθεσε επεσήμανε μεταξύ άλλων «την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας», αφού για μία οφειλή περίπου 93.500 ευρώ κατασχέθηκε αναγκαστικώς ακίνητο πολύ μεγαλύτερης αξίας, όπως αποδείχτηκε.

Τελικά με απόφαση (662/2020) που εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου Τμήμα 1ο Μονομελές, έκανε δεκτή την αιτίαση του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, έκανε δεκτό το δικαστήριο ότι η εν λόγω κατάσχεση παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας καθώς το Δημόσιο χωρίς προηγουμένως να εξετάσει την περίπτωση λήψης άλλων μέτρων, προέβη στην αναγκαστική κατάσχεση της κύριας κατοικίας του οφειλέτη, η οποία ήταν και πολύ υψηλότερης αξίας και έτσι ακύρωσε την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης του ακινήτου.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο