Συνελήφθη καταδικασθείς για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη καταδικασθείς για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη καταδικασθείς για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 525 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθη το 2011 στην Κω κατηγορούμενος σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, δικάστηκε και καταδικάστηκε ένα χρόνο μετά και καθώς δεν είχε εκτίσει την ποινή του, συνελήφθη προχθές στην Κω και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο λόγος για έναν 33χρονο σήμερα αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2011 στην Κω μαζί με δύο συμπατριώτες του έχοντας στην κατοχή τους ενάμισι κιλό ακατέργαστης κάνναβης σε φούντα.

Για την υπόθεση αυτή το φθινόπωρο του 2012 ο 33χρονος σήμερα αλλοδαπός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ. Καθώς δεν είχε εκτίσει την ποινή του προχθές το μεσημέρι, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Πιο αναλυτικά, εκτός από τον 33χρονο στην υπόθεση κατηγορούνταν μία 38χρονη (σήμερα) Αλβανίδα και ένας 35χρονος συμπατριώτης τους.

Η υπόθεση στην οποία κατηγορούνται οι τρεις Αλβανοί αποτελεί – σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές- τη συνέχεια στην υπόθεση των 5 και πλέον κιλών ακατέργαστης κάνναβης που είχε εντοπιστεί στη κατοχή 22χρονης –τότε- αλλοδαπής στα μέσα Απριλίου 2011 στη Κω.

Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος και η 38χρονη είχαν εντοπιστεί στις 2 Μαΐου 2011 στις 8 παρά 20 το βράδυ στην περιοχή Ηρακλής – Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω μετά από έρευνα που διενήργησαν στο σπίτι της 38χρονης.

Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και συγκεκριμένα χασίς σε φούντα μεικτού βάρους 1493 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ καθώς και δύο 2 κινητά τηλέφωνα.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες, τα χρήματα καθώς τα κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος της 38χρονης και του 33χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Κω ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και το δικαστήριο έκρινε ένοχους την 38χρονη και τον 33χρονο, ενώ απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντάς τον αθώο, τον 35χρονο Αλβανό συγκατηγορούμενό τους.

Πιο αναλυτικά, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών στην 38 αλλοδαπή για την οποία έλαβε υπόψη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και 4 χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ στον 33χρονο συμπατριώτη της, τον οποίο έκρινε ένοχο ως τοξικομανή.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών