Ακόμη περιμένουμε να εκθέσουν μόνιμα τους θησαυρούς της Ρόδου στα μουσεία μας

Ακόμη περιμένουμε να εκθέσουν μόνιμα τους θησαυρούς της Ρόδου στα μουσεία μας

Ακόμη περιμένουμε να εκθέσουν μόνιμα τους θησαυρούς της Ρόδου στα μουσεία μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 861 ΦΟΡΕΣ

Να παραμείνουν στην Κάσο οι αρχαιολογικοί θησαυροί που εντοπίστηκαν στο νησί από ναυάγια, ζητούν ο δήμαρχος και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και πολύ καλά κάνουν.

Έχουμε πάντως την εντύπωση, επειδή τους ξέρουμε και τους έχουμε ζήσει εδώ και δεκαετίες ορισμένους εκεί στα κεντρικά του υπουργείου Πολιτισμού για το πώς σκέφτονται και τι αποφάσεις παίρνουν, ότι δυστυχώς δεν... υπάρχουν τέτοιες ελπίδες.

Στη Ρόδο, για παράδειγμα, ο θησαυρός (χιλιάδων χρυσών νομισμάτων και άλλων σπάνιων αρχαιολογικών ευρημάτων) που εντόπισε ο συμπολίτης μας επαγγελματίας δύτης Βασίλης Μαντικός πριν από 15 περίπου χρόνια, στον βυθό του εμπορικού μας λιμανιού, δεν έμεινε ούτε μία μέρα στο νησί της Ρόδου και στα μουσεία μας.

Δύο χρόνια μετά, έστειλαν μερικά... καρτ ποστάλ και φωτογραφίες και ένα (1), ναι καλά διαβάσατε, ένα και μοναδικό τέτοιο χρυσό ισπανικό νόμισμα, κάνοντας τάχα μου μια έκθεση της πλάκας για να βγάλουν από πάνω τους την υποχρέωση.

Το κορυφαίο και εξοργιστικό μάλιστα γεγονός ήταν ότι είχαν απαγορεύσει και στα... τοπικά μέσα ενημέρωσης ακόμα και φωτογραφίες να πάρουν (τις φωτογραφίες που έφεραν δηλαδή) για λόγους ασφαλείας.

Χρόνια μετά, μάθαμε ότι η εκπρόσωπος σε καίριο πόστο του υπουργείου Πολιτισμού, κατάγονταν από νησί του Βορείου Αιγαίου στο οποίο όλως... τυχαίως είχαν δρομολογηθεί διαδικασίες κατασκευής, ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ!

Άξιοι της μοίρας, με λίγα λόγια. Γιατί αν αυτό είχε συμβεί στην Κρήτη, για παράδειγμα, (γιατί εκεί ξέρουν να διεκδικούν καλύτερα από εμάς) κάποιοι δεν θα έβρισκαν μέρος να κρυφτούν!

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γιάννης Παππάς και βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ.

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου