Πτώση αυτοκινήτου σε χαράδρα της Σαλάκου το 1961 - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Πτώση αυτοκινήτου σε χαράδρα της Σαλάκου το 1961 - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Πτώση αυτοκινήτου σε χαράδρα της Σαλάκου το 1961 - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 245 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2940

EKΡΗΜΝΙΣΘΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΝ ΕΙΣ ΣΑΛΑΚΟΝ

Απεβίωσεν ο σωφέρ - 2 τραυματίαι του «Αφανούς Ήρωος» - Μερικαί τραγικαί λεπτομέρειαι
Τραγικόν δυστύχημα έλαβε χώραν χθές την 12.50 μεσημβρινήν πλησίον της κοινότητος Σαλάκου και εις την θέσιν «κακό πέραμα», όταν αυτοκίνητον ταξί παρεξέκλινε της οδού και εκρημνίσθη εις χαράδραν. Αποτέλεσμα τούτου ήτο ο θάνατος ενός ατόμου και ο ελαφρός τραυματισμός ετέρων δύο.

ΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΙ
Συγκεκριμμένως χθές την 12.50 μεσημβρινήν καθ’ όν χρόνον το υπ’ αριθμόν 62897 ταξί δημοσίας χρήσεως, οδηγούμενον υπό του Ιωάννου Εμμ. Κλαδίτη, ετών 27, κατοίκου Κοσκινού, επέστρεψεν εκ της υπαίθρου εις Ρόδον, παρεξέκλινε της οδού εις την θέσιν «κακό πέραμα», μεταξύ Απολλώνων και Σαλάκου. Η παρέκκλισις αύτη είχε ως αποτέλεσμα να κρημνισθή το αυτοκίνητον εις χαράδραν, από ύψους 15 μέτρων.

Συνεπεία της πτώσεως ετραυματίσθη σοβαρώτατα εις την κεφαλήν ο Κλαδίτης, ενώ οι επιβάται Ιωάννης Μαρλαφέτας και Ιωάννης Γιακουμής ετραυματίσθησαν ελαφρώς.

Οι δύο επιβάται είναι εισπράκτορες της εφημερίδας «Αφανής Ήρως» και είχον αγκαζάρει χθες τον Κλαδίτην, διά την είσπραξιν συνδρομών από την ύπαιθρον.

Οι τρεις τραυματίαι μετεφέρθησαν υπό προσδραμόντων, ταχύτατα, εις το Νοσοκομείον, όπου το απόγευμα ο Κλαδίτης υπέκυψεν εις τα τραύματά του.

Ο Κλαδίτης είναι έγγαμος, ειργάζετο δέ εις το ταξί του κουνιάδου του επ’ ολίγας ημέρας, διότι ο τελευταίος υπέστη κατ’ αυτάς εγχείρησιν σκωληκοειδίτιδος και εσώθη.

ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗ Η ΜΟΝΗ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΔΙ’ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΣΥΜΗ: (του ανταποκριτού μας).
Ως ανεκοινώθη εις Σύμην από του προσεχούς Ιουνίου θα εκτελούνται τακτικά δρομολόγια καθ’ έκαστον Σάββατον από της πρωτευούσης προς την ιεράν μονήν Πανορμίτου. Η επιστροφή θα γίνεται κατά τας εσπερινάς ώρας εκάστης Κυριακής αναμένεται δέ ότι δια του δρομολογίου αυτού θα ενισχυθή η εκδρομική κίνησις προς την μονήν του Πανορμίτου, η οποία εκτός της θρησκευτικής θα έχη και τουριστικήν αξίαν.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΝ ΤΗΣ ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΙΑΣ
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, ο αναμενόμενος σήμερον εξ Αθηνών συμπράττων σύμβουλος της Ενώσεως κ. Ηρωνύας, θα μεταδόση προς το Συμβούλιον αυτής τας αποφάσεις, εν σχέσει προς την ενίσχυσιν της Ταπητουργίας Δωδεκανήσου. Ο εν λόγω, αντιπρόσωπος της Ενώσεως μετέσχει εις Αθήνας συσκέψεων των αρμοδίων ανωτέρων υπαλλήλων του Υπουργείου Βιομηχανίας και του Ταπητουργικού Οργανισμού, κατά τας οποίας συνεζητήθη το θέμα της ενισχύσεως των συνεταιριστικών ταπητουργείων Δωδεκανήσου.
Εφ’ όσον οι αποφάσεις είναι ικανοποιητικαί, θα ευνοηθούν άνω των 300 προσώπων απασχολουμένων εις τα Ταπητουργεία».

ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
Εις το λαβόντα το πτυχίον της Ιατρικής φίλτατον Νικόλαον Ζουρούδην του Αριστείδου εύχομαι τα βέλτιστα.
Τηλέμαχος Καββάδας

ΑΝΕΜΟΙ, ΒΡΟΧΑΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ ΕΝΕΣΚΗΨΑΝ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Από του απογεύματος προχθές, καθ’ όλην την νύκτα και χθες έπνον εις Ρόδον ισχυροί νότιοι άνεμοι, εναλλασόμενοι υπό βροχής.

Εις τον θαλάσσιον χώρον επίσης επεκράτει χθες τρικυμία. Λόγω της κακοκαιρίας, το Κεντρικόν Λιμεναρχείον Ρόδου απηγόρευσε την αναχώρησιν μικρών σκαφών εκ του λιμένος.

Επίσης από των νυκτερινών ωρών της προχθές ο πλωτός ραδιοσταθμός της Φωνής της Αμερικής «Κούριερ» μεθορμίσθη εις την υπήνεμον ακτήν Τριαντών.

Εν τω μεταξύ επιτροπαί γεωργών εκ των βορειοανατολικών περιοχών της νήσου, οι οποίαι επλήγησαν εκ του επικρατήσαντος προ ημερών ψύχους, ανέφερον εις την Διεύθυνσιν Γεωργίας ότι τα πρώιμα των υπέστησαν ζημίας και ότι το πρόβλημα είναι σοβαρόν διότι διεπιστώθη έλλειψις φυτών εις τα θερμοσπορεία. Σχετικώς επελήφθη ο Διευθυντής Γεωργίας Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...