Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για κατάληψη

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για κατάληψη

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για κατάληψη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 664 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκε χθες 62χρονος κάτοικος Ρόδου, για να απολογηθεί για το αδίκημα της παράνομης κατάληψης, εκχέρσωσης και ανέγερσης αυθαίρετων κτισμάτων εντός δασικής έκτασης.

Ο 62χρονος που αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως του αποδίδονται, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Πιο συγκεκριμένα, ο 62χρονος κατηγορείται ότι διέπραξε τα παραπάνω αδικήματα σε περιοχή της δυτικής πλευράς του νησιού μας.
Χθες απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Δήμο Μουτάφη, ο κατηγορούμενος εξήγησε πως ακόμη και αν θεωρηθεί πως έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, πρόκειται για πλημμέλημα και σε καμία περίπτωση σε βαθμό κακουργήματος, όπως του καταλογίζεται, αφού η έκταση για την οποία κατηγορείται, δεν θεωρείται δασική.

Ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων πως το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο (το οποίο αποτελείται από δύο μερίδες), το αγόρασε το 2006, ενώ ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ευρισκόταν στη νομή των ακινήτων και επειδή αυτά δεν έχουν και καμία ιδιαίτερη οικονομική αξία τα συμβόλαια μεταβίβασης των ακινήτων καταρτίστηκαν πολύ αργότερα, το έτος 2006.

Τα ακίνητα αυτά, είπε ο 62χρονος τα αγόρασε ως αγροτεμάχια, όχι μόνο σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, αλλά έχοντας λάβει υπ’ όψιν και άλλα δημόσια έγγραφα που πιστοποιούσαν τον γεωργικό χαρακτήρα αυτών.

Ο 62χρονος πρόσθεσε ότι άρχισε να τα φροντίζει και να τα καλλιεργεί, ενώ υπήρχαν και άλλα αγροτεμάχια στην περιοχή και σίγουρα δεν ήταν μοναδικό το δικό του.

Σε ό,τι αφορά την όποια κατάληψη, εκχέρσωση και αυθαίρετη κατασκευή που του αποδίδεται, ο κατηγορούμενος τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν είναι αποτέλεσμα πρόθεσής του για «αυθαίρετη κατάληψη» δημοσίου κτήματος, καταστροφής δασικής έκτασης και ανέγερσης κτίσματος επ’ αυτής, αλλά οφείλεται αποκλειστικά σε πλάνη ως προς τα όρια των ιδιοκτησιών που αγόρασε.

Όπως είπε, η όλη έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως γεωργική, υπάγεται δε στο σύνολό της στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (πρώην Διεύθυνση Γεωργίας) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ήδη το μεγαλύτερο μέρος αυτής έχει παραχωρηθεί προς αγροτική αποκατάσταση γεωργών. Ως εκ τούτου, δεν υφίστατο εμφανής δασικός χαρακτήρας αυτής και από εσφαλμένη υπόδειξη κατά την αγορά των ιδιοκτησιών του στην περιοχή, πίστευε ότι εντάσσεται στα αγροτεμάχια που είχε αγοράσει.

Ο 62χρονος είπε επίσης πως όταν ενημερώθηκε από την αρμόδια δασική υπηρεσία δήλωσε αμέσως την πρόθεσή του ότι δηλαδή θα επέστρεφε την έκταση που φέρεται να είχε καταπατήσει, και μάλιστα θα μπορούσε να πράξει τα δέοντα ώστε να επανέλθει στην αρχική της μορφή.

Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αποδεκτή η πρότασή του (αν και εκείνος προχώρησε τις όποιες διαδικασίες) από την υπηρεσία. Παραταύτα απέσυρε όλες τις πρόχειρες κατασκευές (ξύλα και λαμαρίνες) από τον συγκεκριμένο χώρο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 62χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο