Ο ΕΟΤ υποσχέθηκε να παραχωρήσει στο Δήμο Ρόδου το «Έλλη» και τις Πηγές Καλλιθέας

Ο ΕΟΤ υποσχέθηκε να παραχωρήσει στο Δήμο Ρόδου το «Έλλη» και τις Πηγές Καλλιθέας

Ο ΕΟΤ υποσχέθηκε να παραχωρήσει στο Δήμο Ρόδου το «Έλλη» και τις Πηγές Καλλιθέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 154 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 28 Ιανουαρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2942

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΤ ΥΠΕΣΧΕΘΗ ΕΞΕΤΑΣΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Δια το «Έλλη» και Καλλιθέα
Την προσεχή Πέμπτην το Διοικητικόν Συμβούλιον του ΕΟΤ θα συζητήση το θέμα της παραχωρήσεως της περιοχής του «Έλλη» και των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας εις τον Δήμον Ρόδου, κατόπιν αιτήματος, του τελευταίου.
Σχετικόν προς την πληροφορίαν αυτήν είναι τηλεγράφημα ληφθέν χθες εις Ρόδον, διά του οποίου ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Πλυτάς γνωστοποιεί προς τον Πρόεδρον του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεοχάρην ότι το αίτημα αυτό, συμπεριελήφθη εις την ημερησίαν διάταξιν της συνεδριάσεως της Διοικήσεως του ΕΟΤ της προσεχούς Πέμπτης.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΠΑΝΤ. ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ ΔΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Π. Κωσταρίδης ανεκοίνωσε χθες υπό την ιδιότητά του ως μέλους της Επιτροπής διά την αγοράν και εκμετάλλευσιν των ξενοδοχείων Ρόδου, ότι είναι «λίαν αισιόδοξος ως προς το αποτέλεσμα της προσπαθείας».

Ο κ. Κωσταρίδης ανεφέρετο εις την προσπάθειαν συγκεντρώσεως δηλώσεων των ενδιαφερομένων διά μετοχάς της υπό ίδρυσιν Δωδεκανησιακής Εταιρείας, η οποία θα διεκδικήση τα ξενοδοχεία, ετόνισε δέ ότι και χθες εγένοντο πολλαί δηλώσεις.
Εν τω μεταξύ, η αυριανή συγκέντρωσις πολιτών, διά το θέμα των ξενοδοχείων, προβλέπεται ότι θα συγκεντρώση πλήθος ενδιαφερομένων.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΓΕΩΡΓ. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
Σήμερον την 10ην πρωϊνήν θα συνέλθη εις συνεδρίασιν το Διοικητικόν Συμβούλιον της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών προκειμένου να ενημερωθή υπό του επανακάμψαντος εξ Αθηνών αντιπροσώπου του, επί του θέματος αναπτύξεως της Ταπητουργίας και πωλήσεως των παραγομένων εις Ρόδον ταπήτων, διά το οποίον επραγματοποιήθησαν εις την πρωτεύουσαν αλλεπάλληλοι συσκέψεις. Επίσης το Συμβούλιον θα εξετάση το θέμα της παραγωγής κτηνοτροφιών ενταύθα, διά της εγκαταστάσεως ειδικού αλιευτικού μηχανήματος.

ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
ΛΕΡΟΣ (Ιδ. ανταπόκρισις). Ως ανεκοίνωσεν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Καρανικόλας, με την συμπαράστασιν της Νομαρχίας επισπεύδεται το πρόγραμμα ολοκληρώσεως του δημοτικού ξενοδοχείου εις Λακκί, ούτως ώστε τούτο να λειτουργήση κατά την προσεχή τουριστικήν περίοδον. Το εν λόγω ξενοδοχείον θα είναι β’ κατηγορίας και εκτός των άλλων ανέσεων, έχει το πλεονέκτημα ότι ευρίσκεται πλησίον της προκυμαίας.
Σ.Ν.Α.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑΙ ΖΗΜΙΑΙ ΕΙΣ ΠΡΩΪΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ
ΤΗΛΟΣ (Ιδ. ανταπ.). Σημαντικαί ζημίαι εσημειώθησαν εις τας πρωϊμοκαλλιεργείας της νήσου Τήλου, συνεπεία του ψύχους, που είχεν ενσκήψει κατά την παρελθούσαν εβδομάδα. Ως αναφέρεται ο μεγαλύτερος αριθμός των φυτών κατεστράφη, ήδη δέ θεωρείται προβληματικόν εάν τα θερμοσπορεία θα δυνηθούν να καλύψουν τας ανάγκας εις νέα φυτά. Δέον να τονισθή ότι κατά την τρέχουσαν καλλιεργητικήν περίοδον είχεν σημειωθή διά πρώτην φοράν ενδιαφέρον διά τα πρώϊμα

ΟΙ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΙ ΔΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟΝ ΣΥΜΗΣ
ΣΥΜΗ (Του ανταποκριτού μας): Υπό της Διοικήσεως του Σωματείου Φιλοπροόδων Σύμης απεφασίσθη η δημιουργία αθλητικού γηπέδου εις την νήσον προς τόνωσιν του αθλητισμού, ήδη δέ εγένοντο αι πρώται ενέργειαι αι οποίαι είχον ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Εις την προσπάθειαν αυτήν, ως εγνώσθη, θα κληθούν να συνεισφέρουν και διάφοροι Συμαίοι των Αθηνών και του εξωτερικού.

2.619 ΔΡΧ. ΔΙ’ ΕΡΓΑ ΤΟ 1960 ΕΙΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΝ
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ (Ιδ. ανταπόκρισις). Κατ’ ανακοίνωσιν εκπροσώπου του Δήμου Αστυπαλαίας κατά το λήξαν έτος 1960 διετέθησαν υπό του Δήμου, βάσει του προϋπολογισμού του 2.619.000 δραχμαί, εκ των οποίων το μεγαλύτερον μέρος εχορηγήθη προς εκτέλεσιν έργων ανά την νήσον. Ο ίδιος εκπρόσωπος ανεκοίνωσεν ότι κατά το 1960 εξετελέσθησαν ικανοποιητικώς και επερατώθησαν άπαντα τα προγραμματισμένα έργα.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...