Προκαταρκτική εξέταση για το σεξιστικό σχόλιο παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου

Προκαταρκτική εξέταση για το σεξιστικό σχόλιο παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου

Προκαταρκτική εξέταση για το σεξιστικό σχόλιο παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 758 ΦΟΡΕΣ

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στον Πταισματοδίκη Ρόδου, παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου με αφορμή το σχόλιο που ανήρτησε ο πρώην αντιπρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, στον προσωπικό του λογαριασμό, σε βάρος δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» η οποία κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγγελία δόθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου προχθές, και με αυτή ζητείται να διερευνηθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί συγκεκριμένα αδικήματα όπως της διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος και της διέγερσης σε βιαιοπραγίες.

Υπενθυμίζεται πως το σχόλιο του πρώην αντιπροέδρου του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στον προσωπικό του λογαριασμό, χαρακτηρίστηκε άκρως χυδαίο και προκλητικό και προκάλεσε την έντονη αντίδραση και τις ανακοινώσεις από συλλόγους, σωματεία, συνδικαλιστές αλλά και της ΓΣΕΕ η οποία τελευταία μάλιστα απαίτησε να ζητηθεί και συγγνώμη από τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή.

Πάντως το επίμαχο σχόλιο, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αφαιρέθηκε από τον προσωπικό λογαριασμό του καταγγελλόμενου, ενώ σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», «δεν είχε σκοπό να προσβάλει τις γυναίκες αλλά το ΚΚΕ με το οποίο μας χωρίζουν πολλά». Για να συμπληρώσει πως «ήταν λίγο λάθος» και ότι την κατέβασε λίγο αργότερα, όντας μετανιωμένος για την πράξη του.

Τέλος, άμεση ήταν η αντίδραση του σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, καθώς αμέσως μόλις το θέμα πήρε διαστάσεις, προχώρησε στην καθαίρεσή του από τη θέση του αντιπροέδρου.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών