Έτοιμος ο δήμος Ρόδου για το άνοιγμα των γυμνασίων-λυκείων

Έτοιμος ο δήμος Ρόδου για το άνοιγμα των γυμνασίων-λυκείων

Έτοιμος ο δήμος Ρόδου για το άνοιγμα των γυμνασίων-λυκείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 400 ΦΟΡΕΣ

Έτοιμος, για ακόμα μία φορά, είναι ο Δήμος της Ρόδου για το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, εφόσον αυτό γίνει τελικά.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Στράτος Καρίκης, ο οποίος δήλωσε καταρχάς: «Είμαστε στην τελική φάση της προετοιμασίας καθώς, αν κυλήσουν ομαλά τα πράγματα και αν την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα), δεν προκύψει κάποια διαφορετική εισήγηση από την επιτροπή των επιδημιολόγων, τη Δευτέρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Ήδη, είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Α’ ΕΛΜΕΔ κ. Ανδρέα Μαρίνο, ώστε να υπάρξει συνεργασία και τη Δευτέρα να είναι καθ’ όλα έτοιμοι όσο αφορά στα θέματα της απολύμανσης, της καθαριότητας και γενικότερα της λειτουργίας των σχολείων.

Και είπε, στη συνέχεια, ο ίδιος: «Οι ίδιοι οι Λυκειάρχες και οι Γυμνασιάρχες έχουν καταβάλει μία τεράστια προσπάθεια και νομίζω ότι θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Πρόσθετος διαγωνισμός ο οποίος έτρεξε και αφορούσε στην καθαριότητα μέσω ιδιώτη σε νέα φάση, δηλαδή ένας διαφορετικός διαγωνισμός από τώρα μέχρι το καλοκαίρι, έχει ολοκληρωθεί και έτσι, τις επόμενες ημέρες πλέον θα έχουμε έναν σημαντικό αριθμό τόσο των ανθρώπων που ήταν στην καθαριότητα πριν όσο και μέσω του ιδιώτη, προκειμένου εφόσον ανοίξουν τα σχολεία να νιώσουν τα παιδιά μας την ασφάλεια που πρέπει να έχουν σε θέματα καθαριότητας και απολύμανσης, σε μία περίοδο η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την πανδημία».

Από την ερχόμενη Δευτέρα, λοιπόν, θα δουν πώς θα πάει, τα κενά που τυχόν προκύψουν θα τα αντιμετωπίσουν και όλοι θα ικανοποιηθούν όταν θα ανοίξουν τα σχολεία και τα παιδιά βρεθούν στον φυσικό τους χώρο.

Για τους παιδικούς σταθμούς

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καρίκη, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα τρέξει μία μεγάλη εργολαβία σε οκτώ παιδικούς σταθμούς για πολύ μεγάλες παρεμβάσεις-μάλιστα, πραγματοποίησαν και σχετική σύσκεψη τις προηγούμενες ημέρες-καθώς δεν ήταν ευχαριστημένοι από τους αύλειους χώρους τους.

Η Διεύθυνση Πρασίνου θέλησε να συνεργαστούν και να διαμορφώσουν με μελέτες αυτούς τους χώρους ώστε «να γίνουν πολύ πιο προσιτοί, πολύ πιο καλοί και να αρέσουν περισσότερο στα παιδιά», όπως είπε. Ακόμη, είναι γνωστό ότι είναι πολύ σημαντικές και οι δράσεις των προσχολικών κέντρων και μέσα στον Φεβρουάριο θα υπάρξουν δύο μελέτες για δύο σταθμούς της πόλης και θα ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή της ώστε να φυτεύουν συνεχώς λουλούδια, σε πρώτη φάση από την Υπηρεσία Πρασίνου, σε δεύτερη φάση και από τα ίδια τα παιδιά και τους εργαζομένους στους παιδικούς σταθμούς.

Ακόμη, θα τοποθετηθεί γκαζόν όπου αυτό είναι εφικτό, συστήματα ύδρευσης κτλ. και γενικά η προσπάθεια γίνεται για να καλλωπίσουν τους κήπους των παιδικών σταθμών όπως ταιριάζει να είναι αυτοί οι χώροι που φιλοξενούν παιδιά.

Κάτι άλλο που εξετάζουν είναι, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, πάλι προς εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας, να υπάρξει δυνατότητα να πάρουν και βρέφη, μικρότερα των 2,5 ετών, σε κάποιους παιδικούς σταθμούς.

Εξετάζουν, λοιπόν ένα παιδικό σταθμό στην κάθε πλευρά του νησιού να δέχεται και βρέφη 12 ή 18 μηνών, προκειμένου έτσι να εξυπηρετήσουν ακόμα περισσότερο τους γονείς γιατί θεωρούν πλέον ότι, ειδικά για τις περιπτώσεις που δεν παίρνουν το voucher και με τις σημαντικές εκπτώσεις που έχουν γίνει στα τροφεία, είναι η λύση για τον γονέα που δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες, και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, να έχει τα παιδιά του στον παιδικό σταθμό.

Όσον αφορά τις προκάτ αίθουσες, έχουν τοποθετηθεί αλλά δεν έχουν παραδοθεί ακόμη τα κλειδιά γιατί η ΚΤΥΠ που τις παραλαμβάνει απαιτεί κάποιες διαδικασίες. Αυτό θα γίνει το αργότερο μέσα Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για οκτώ αίθουσες και έχουν ήδη ξεκινήσει και τη διαδικασία για τις υπόλοιπες, χωρίς να έχουν υπολογίσει το χρόνο καθώς ο κεντρικός προμηθευτής που χειρίζεται αυτά τα θέματα φαίνεται ότι είναι μόνο μία Εταιρεία και δυστυχώς καθυστερούν πολύ.

Άρα, για τη δεύτερη φάση αυτών των αιθουσών δεν μπορούν να δώσουν χρονικό όριο άφιξης και τοποθέτησης, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και ελπίζουν σύντομα να έχουν τις αίθουσες αυτές ώστε προσωρινά να δοθεί λύση στα σχολεία που έχουν πρόβλημα.

Στα κυλικεία γίνεται μία πολύ σημαντική δουλειά, σύμφωνα με τον κ. Καρίκη, αφού, καταρχάς, μέσα από τις διαδικασίες που έγιναν από τις Σχολικές επιτροπές, τον κ. Βυρίνη και τον κ. Χριστοδούλου, ενώ πολλά σχολεία δεν είχαν κυλικεία, πλέον θα υπάρχουν σε όλα αφού τελείωσαν τα διαδικαστικά, πήραν τις άδειες όπου δεν υπήρχαν και τώρα διαδοχικά προκηρύσσουν και τα τελευταία.

Επίσης, είναι γνωστό ότι ο Δήμος Ρόδου με την τελευταία απόφαση πριν από περίπου ενάμιση μήνα έλαβε τα ανώτατα επιτρεπόμενα μέτρα για τα κυλικεία, δηλαδή ρύθμισε όλες τις προηγούμενες υποχρεώσεις σε δώδεκα δόσεις και σε χρόνο μεταγενέστερο, κατά το χρονικό διάστημα που είναι κλειστά τα σχολεία δεν πληρώνουν καθόλου μίσθωμα ενώ βέβαια θα υπάρχει και μία έκπτωση σημαντική για όλη τη χρονική περίοδο από εδώ και πέρα που και το προηγούμενο χρονικό διάστημα και για το επόμενο επειδή είναι δύσκολες οι συνθήκες και τα κυλικεία δεν έχουν τα έσοδα που θα είχαν σε φυσιολογικές συνθήκες.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Βαρέλης: Καθ’ όλα νόμιμη η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Σ. Βαγιανός: Σε Μεσαιωνική Πόλη, Αφάντου και Αρχάγγελο οι περισσότερες παράνομες συνδέσεις

Υπάρχει σοβαρό θέμα με τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε η Αξιούπολη την Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου της Ρόδου

Αποζημίωση 8.059 ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ σε εστιατόριο που υπέστη ζημία εξαιτίας αγωγού λυμάτων που έσπασε

Εκτός κυβερνητικού σχήματος και οι 4 βουλευτές μας

Επιστρέφει το 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Κρεμαστή

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Περιφερειακή Επιτροπή