Γ. Φλεβάρης: Αυξημένη κίνηση και «χαμόγελα» στην τοπική αγορά

Γ. Φλεβάρης: Αυξημένη κίνηση και «χαμόγελα» στην τοπική αγορά

Γ. Φλεβάρης: Αυξημένη κίνηση και «χαμόγελα» στην τοπική αγορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 294 ΦΟΡΕΣ

«Τα πρώτα χαμόγελα» στην αγορά της Ρόδου διαπίστωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επχειρηματικότητας, αρμόδιος για τη Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας, κ. Γιάννης Φλεβάρης κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε χθες ενώ συνιστά στους εμπόρους να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Σε δηλώσεις του, χθες, είπε καταρχάς ο Αντιπεριφερειάρχης:
«Πράγματι, έχουμε κλείσει έναν πολύ μεγάλο κύκλο σε όλο το νησί της Ρόδου, επισκέψεων της υπηρεσίας μας σε διάφορες τοπικές επιχειρήσεις και σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Η κίνηση είναι αυξημένη, ο κόσμος μετά από πολύ καιρό που είχε χάσει αυτή τη δυνατότητα, θέλει να είναι στην αγορά, θέλει να είναι έξω και βέβαια αυτό ακούω από τους καταστηματάρχες γιατί ο εμπορικός κόσμος της Ρόδου έχει ήδη τα πρώτα χαμόγελα. Θα ήθελα επίσης να πω ότι η κίνηση αυτή, δίνει έναν παλμό. Εργαζόμενοι επέστρεψαν στις θέσεις τους, είναι γενικά κάτι πολύ θετικά που θέλουμε να συνεχιστεί αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ούτως ώστε τα μέτρα να είναι σε εφαρμογή και να προχωρήσουν».

Όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα βρίσκονται στις επιχειρήσεις ενημερωτικά. Τους λένε ότι πρέπει να αναρτηθεί επιγραφή στην είσοδο όπου θα αναγράφονται τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος. Μάλιστα, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε ο ίδιος χθες στην αγορά, διαπίστωσε ότι έχουν τοποθετηθεί αρκετές επιγραφές, όμως όχι σε όλα αφού πολλά καταστήματα δεν έχουν αναρτήσει.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, κάτι τέτοιο αποτελεί παράβαση και τιμωρείται με 300 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Γι’ αυτό, κάλεσε όλους στον εμπορικό κόσμο να τοποθετήσουν μπροστά στο κατάστημά τους μία επιγραφή που να λέει πόσα τ.μ. είναι το κατάστημα και πόσοι πελάτες επιτρέπεται να είναι μέσα αφού είναι ανά 25 τ.μ. ένα άτομο. Αυτό σημαίνει ότι ένα κατάστημα 35 τ.μ. μπορεί να δέχεται μόνο έναν πελάτη.

Ο κ. Φλεβάρης, διευκρίνισε ακόμη ότι όχι μόνο η Περιφέρεια αλλά όλες οι υπηρεσίες του Κράτους προχωρούν σε ελέγχους και είναι λυπηρό να επιβάλλονται πρόστιμα. «Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που το θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά γι’ αυτό βγήκαν ενημερωτικά αλλά και για να πάρουν τον παλμό της αγοράς και προχωρούν με αυτούς τους ρυθμούς.

«Ευχόμαστε να μην υπάρξει πρόσθετο μέτρο και να συνεχίσουμε γιατί η επόμενη ευχή είναι ν’ ανοίξει σιγά-σιγά η τουριστική περίοδος που το έχουν ανάγκη και τα νησιά μας αλλά και ολόκληρη η χώρα. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η Περιφέρεια προβλέπει ότι θα τα καταφέρουμε και θα έχουμε και τουριστικό προϊόν σημαντικό και αυξημένο σε σύγκριση με το 2020», κατέληξε γι’ αυτό το θέμα.

Για την αιμοδοσία
Επίσης, χθες, με την ιδιότητά του και ως Αντιπροέδρου του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου, συμμετείχε σε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου της Ρόδου, κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, διότι, όπως είπε, το θέμα της υγείας είναι ένας τομέας έχει σχέση με τα πάντα, και με την οικονομία, τις επιχειρήσεις και το κοινωνικό σύνολο.

Όπως είπε, λοιπόν, πράγματι διαπίστωσαν ότι υπάρχει μία αυξημένη ετοιμότητα στο νοσοκομείο, μία σημαντική προσπάθεια που γίνεται με την ευκαιρία και των εμβολιασμών και κάθε δράση που αφορά τον τομέα της υγείας. Μετάφεραν στον Διοικητή ότι η Περιφέρεια είναι κοντά στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η συνάντηση περιελάμβανε και θέματα του Συλλόγου, παρουσία και του Προέδρου του, κ. Φιλήμονα Νικολάου, και τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια αύξησης της εθελοντικής προσφοράς των αιμοδοτών αφού οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες.

Όπως είπε ο κ. Φλεβάρης, κάθε Τετάρτη θα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία στο κτήριο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για όσους δεν επιθυμούν να μεταβαίνον στο Νοσοκομείο ενώ τις άλλες ημέρες θα γίνεται εκεί.
«Όλοι μαζί λοιπόν ας γίνουμε σύμμαχοι να βοηθήσουμε την κοινωνία και εθελοντικά και από τη θέση που υπηρετεί ο καθένας για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου