Δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο Γερμανίδας τουρίστριας σε τροχαίο

Δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο Γερμανίδας τουρίστριας σε τροχαίο

Δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο Γερμανίδας τουρίστριας σε τροχαίο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4829 ΦΟΡΕΣ

Ένας 32χρονος ταξιτζής και ο σύζυγος της Γερμανίδας

Το τροχαίο δυστύχημα που είχε σημειωθεί στους φωτεινούς σηματοδότες στο Τσαΐρι, το καλοκαίρι του 2014 και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μία 43χρονη Γερμανίδα τουρίστρια, θα αναβιώσει την προσεχή εβδομάδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας 32χρονος οδηγός ταξί και ο 56χρονος Γερμανός σύζυγος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος και οδηγούσε το ενοικιαζόμενο όχημα στο οποίο επέβαινε.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια περισσοτέρων και σωματική βλάβη από αμέλεια από την οδήγηση από υπόχρεο και μη (κατ’ αλλήλων), για τις οποίες και ήδη έχουν κριθεί ένοχοι από το πρωτόδικο δικαστήριο (τον Ιούνιο του 2018) και έχουν καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή ο 32χρονος Έλληνας και σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή ο 56χρονος Γερμανός.

Κατά των ποινών αυτών οι δύο άνδρες άσκησαν έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εξεταστεί στις 2 Φεβρουαρίου από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Το τραγικό δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 5 Ιουνίου 2014, στις 7 παρά δέκα το πρωί όταν το ενοικιαζόμενο όχημα στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός η άτυχη Γερμανίδα και με οδηγό τον 56χρονο σύζυγό της, συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο ταξί στον κόμβο της Ρόδου-Λίνδου προς αεροδρόμιο.

Η τραγωδία στην άσφαλτο, σημειώθηκε όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το ταξί που οδηγούσε ο 32χρονος συγκρούστηκε με το ενοικιαζόμενο όχημα που έστριψε από το Φαληράκι προς αεροδρόμιο.

Επιτόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβατών του ενοικιαζόμενου οχήματος ενώ στο νοσοκομείο είχε επίσης μεταφερθεί και ο 32χρονος οδηγός του ταξί με τραύματα στο κεφάλι. Η άτυχη γυναίκα δεν τα κατάφερε και κατά τη διάρκεια της εγχείρησης που της έγινε απεβίωσε.

Η σύγκρουση, σύμφωνα με όσα είχαν δηλώσει μιλώντας στη «Ροδιακή» αυτόπτες μάρτυρες, ήταν εξαιρετικά σφοδρή.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, τα οχήματα μετετράπησαν σε άμορφη μάζα σιδηρικών.

Τα ακριβή αίτια του νέου τροχαίου ατυχήματος που εξελίχθηκε τελικά σε μια ακόμα τραγωδία για το νησί μας, διερεύνησαν οι αρμόδιοι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου ενώ η Εισαγγελία Ρόδου είχε διατάξει πρόσθετη διαδικασία προανάκρισης για να διευκρινιστούν τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων