Παρίστανε τον αντιδήμαρχο Ρόδου και "άρπαξε" από επιχειρηματία 5.000 ευρώ

Παρίστανε τον αντιδήμαρχο Ρόδου και "άρπαξε" από επιχειρηματία 5.000 ευρώ

Παρίστανε τον αντιδήμαρχο Ρόδου και "άρπαξε" από επιχειρηματία 5.000 ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2284 ΦΟΡΕΣ

Νέα περίπτωση καλοστημένης κομπίνας με θύμα ιδιοκτήτη καταστήματος ψαριών

Το ποσό των 5000 ευρώ, κατάφερε να αποσπάσει άγνωστος δράστης που εμφανίστηκε ως Αντιδήμαρχος Ρόδου, από επιχειρηματία του νησιού μας, με τη μέθοδο της επιστροφής διαφοράς χρημάτων από «εκ παραδρομής» τραπεζική κατάθεση για αγορά προϊόντων.

Πρόκειται για τη γνωστή πλέον τακτική που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι οι οποίοι θέλουν να εξαπατήσουν συμπολίτες μας και να εισπράξουν χρήματα που δήθεν «κατά λάθος» κατέθεσαν στο λογαριασμό τους.

Σε αυτή τη περίπτωση που σημειώθηκε προχθές σε χωριό της Ρόδου, ο άγνωστος δράστης επικοινώνησε με επιχείρηση πώλησης ψαριών και δηλώνοντας ότι είναι ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Τηλέμαχος Καμπούρης, έκανε συγκεκριμένη παραγγελία η οποία είχε κόστος 720 ευρώ. Ο «Αντιδήμαρχος» λίγη ώρα αργότερα επικοινώνησε και πάλι με τον επιχειρηματία και του είπε πως είχε καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό της παραγγελίας, όμως εκ παραδρομής αντί 720 ευρώ είχε κάνει κατάθεση 7200 ευρώ. Για αυτό και ζήτησε να του επιστρέψει ο επιχειρηματίας τη διαφορά, κάτι που έγινε καθώς ο τελευταίος κατέθεσε στο λογαριασμό που του έδωσε ο δήθεν «Αντιδήμαρχος» το χρηματικό ποσό των 5000!

Φυσικά τα χρήματα με το που έγινε η κατάθεση έκαναν αμέσως «φτερά» από το λογαριασμό του δράστη και όταν ο επιχειρηματίας αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί ενημέρωσε το Αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου το οποίο διενεργεί και τη σχετική προανάκριση.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό εξαπάτησης όπου οι δράστες χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μέθοδο για αυτό και από τις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής μας επισημαίνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε ανάλογες περιπτώσεις, να προβαίνουν σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς – υπηρεσίες και έλεγχο των κινήσεων των τραπεζικών τους λογαριασμών πριν την οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω