Σύσκεψη στη Χάλκη για την επεξεργασία λυμάτων

Σύσκεψη στη Χάλκη για την επεξεργασία λυμάτων

Σύσκεψη στη Χάλκη για την επεξεργασία λυμάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 616 ΦΟΡΕΣ

Το νησί της Χάλκης επισκέφθηκε ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Χριστοδούλου συνοδευόμενος από τον ιδιώτη ανάδοχο κ. Ελευθέριο Μπόκο, ο οποίος θα υλοποιήσει το υποέργο των δικτύων της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του νησιού.

Μετά την επιτόπια αξιολόγηση των δεδομένων του έργου ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου για να γίνει η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών πριν ξεκινήσουν οι εργασίες.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Χάλκης κ. Βογιατζόγλου Αγγελική, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Φαναράκης Αντώνης, ο επιβλέπων μηχανικός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Χρύσαλλος και ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου Χάλκης Μηχανολόγος κ. Χατζιάρας Βασίλειος.

Ο κ. Χατζιάρας με μακροχρόνια εμπειρία στη λειτουργία των Εγκαταστάσεων Βιολογικού Καθαρισμού σε πολύ μεγαλύτερες μονάδες από αυτήν που θα υλοποιηθεί στη Χάλκη, έχει αναλάβει από την πλευρά του Δήμου την επιστημονική επίβλεψη και αξιολόγηση όλου του έργου. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αναλύουν την κάθε λεπτομέρεια ώστε το έργο ζωής του νησιού να αποτελέσει την απόλυτη λύση του μακροχρόνιου τεράστιου προβλήματος της εναπόθεσης και επεξεργασίας των λυμάτων.

Ένα έργο το οποίο οραματίστηκε ο πρώην Δήμαρχος κ. Ελευθέριος Λαθουράκης το 1998, μελέτησε και αποφάσισε για την κατασκευή του η πρώην Δήμαρχος κ. Παναγή Ελεγκω, ολοκλήρωσε τις αδειοδοτήσεις και βρήκε τη χρηματοδότηση ο πρώην Δήμαρχος κ. Πατρός Μιχαήλ. Η σημερινή Δημοτική Αρχή θα υλοποιήσει όλη αυτήν την ομαδική προσπάθεια όλων των Δημοτικών Αρχών τα τελευταία 23 χρόνια.

Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο με καθολική πλειοψηφία αποφάσισε να παρακολουθεί όλη τη διαδικασία εκτενώς και να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις σε οτιδήποτε προκύψει και χρειαστεί ώστε το έργο να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο.

«Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος του νησιού.
Ήταν, είναι και θα είναι υποχρέωση όλων των αιρετών να προσπαθούν να κάνουν τη ζωή των μόνιμων κατοίκων καλύτερη και ποιοτικότερη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο Γεώργιο, ο οποίος από την αρχή άκουσε το πρόβλημα, το αγκάλιασε και έδωσε άμεσα λύση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης.

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»