Καταδικάστηκε 38χρονος για τη συμπλοκή στο Κιοτάρι

Καταδικάστηκε 38χρονος για τη συμπλοκή στο Κιοτάρι

Καταδικάστηκε 38χρονος για τη συμπλοκή στο Κιοτάρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2124 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στον 38χρονο Ιταλό κατηγορούμενο στην υπόθεση της συμπλοκής που είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2013 στο Κιοτάρι στη Νότια Ρόδο και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο 32χρονοι από το Γεννάδι.

Ο αλλοδαπός για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και της οπλοχρησίας, τον Φεβρουάριο του 2018, είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών και 6 μηνών (4 έτη για καθεμία από τις δύο επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ένα έτος για την οπλοχρησία) με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 32χρονος Έλληνας από το Γεννάδι ο οποίος και είχε κριθεί αθώος από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Κατά της πρωτόδικης απόφασης ο Ιταλός άσκησε έφεση η οποία εξετάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Σκλάβου του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και τριών μηνών με τριετή αναστολή.

Για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση όλα ξεκίνησαν περίπου στις 4 τα ξημερώματα της 21ης Αυγούστου 2013. Ο 38χρονος Ιταλός μαζί με άλλους συμπατριώτες του διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής στο οποίο βρίσκονταν και οι δύο 32χρονοι από το Γεννάδι.

Για άγνωστους λόγους (εικάζεται ότι έγινε παρεξήγηση με αφορμή μία Ιταλίδα) σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ των δύο νεαρών Ελλήνων και ομάδας Ιταλών, μεταξύ των οποίων ήταν ο 38χρονος αλλά και άλλοι τέσσερις συμπατριώτες του ηλικίας – τότε- 23, 32, 21 και 34 ετών.

Στην εξέλιξη του καβγά ο 38χρονος άρπαξε ένα μαχαίρι που χρησιμοποιείται στο κατάστημα για την κοπή φρούτων με μήκος λάμας 9 εκατοστών και με αυτό επέφερε το πρώτο χτύπημα στον λαιμό στον ένα 32χρονο. Στη συνέχεια η συμπλοκή μεταφέρθηκε έξω από το κατάστημα όπου βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο 38χρονος επέφερε άλλα τρία χτυπήματα με το μαχαίρι – στην ωμοπλάτη, πλάγια στην κοιλιά και στον ώμο- στον δεύτερο 32χρονο!

Οι δύο νεαροί τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου και διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός τους.

Άμεσα στο σημείο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικοί των Σταθμών Γενναδίου και Λίνδου οι οποίοι και συνέλαβαν τους πέντε Ιταλούς ηλικίας 38, 23, 32, 21 και 34 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και προσήχθησαν στον Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου προκειμένου να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις. Σημειώνεται πως με την ίδια δικογραφία κατηγορούνταν και οι δύο 32χρονοι από το Γεννάδι ως εμπλεκόμενοι στη συμπλοκή που έγινε.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου