Απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης απόφασης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης απόφασης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης απόφασης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 559 ΦΟΡΕΣ

Απορρίφθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η αίτηση που είχε υποβάλει 34χρονος ζητώντας να ακυρωθεί προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπών από το Πακιστάν, με την οποία και έχει καταδικαστεί.

Το δικαστήριο έκρινε πως η αίτηση του κατηγορουμένου ασκήθηκε εκπρόθεσμα για αυτό και την απέρριψε ως απαράδεκτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 34χρονος καταδικάστηκε από το πρωτόδικο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω) σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και φυλάκιση 6 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, την οποία και άσκησε.

Όταν ωστόσο η υπόθεση εξετάστηκε στις 13 Μαρτίου 2017 από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου), ο 34χρονος δεν εμφανίστηκε και έτσι η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη, με αποτέλεσμα να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί και την οποία έπρεπε να εκτίσει.

Για το λόγο άλλωστε αυτό, τον Δεκέμβριο του 2019 εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Σε μία προσπάθεια να μειώσει την ποινή αυτή προσέφυγε εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου καταθέτοντας την αίτηση ακύρωσης διαδικασίας κατά της προηγούμενης απόφασης του ίδιου δικαστηρίου, η οποία και εξετάστηκε χθες και τελικά απορρίφθηκε. Ως εκ τούτου ο 34χρονος διατηρεί την ποινή των 9 ετών κάθειρξης και 6 μηνών φυλάκισης.

Στην ίδια υπόθεση θα πρέπει να αναφερθεί ότι εμπλέκονταν και άλλα τέσσερα άτομα εκτός από τον 34χρονο, ενώ το περιστατικό για το οποίο κατηγορούνται είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2012.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου 2012 στο Παραδείσι και είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο δύο Αφγανοί μαχαιρωμένοι στην κοιλιά και στην πλάτη(!) ενώ ο ένας από τους Ροδίτες δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο πιθανότητα με μεγάλο μαχαίρι ή μπαλτά.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο 28χρονος με τον 34χρονο που αναζητούνταν (πρώτος κατηγορούμενος), μπήκαν σε σπίτι αλλοδαπού από το Πακιστάν και ασκώντας του σωματική βία αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα ρολόι και μια φωτογραφική μηχανή.

Στη συνέχεια, από κοινού όλοι οι κατηγορούμενοι, στην ίδια περιοχή, παραβίασαν σπίτι όπου διέμεναν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν και ασκώντας τους σωματική βία απαίτησαν να τους παραδώσουν χρήματα. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο 34χρονος που αναζητούνταν, τραυμάτισε με μαχαίρι δύο από τους αλλοδαπούς στην κοιλιακή χώρα και στην πλάτη, αφήνοντάς τους έτσι στο πάτωμα αιμόφυρτους.

Οι Αφγανοί δεν έμειναν έτσι. Ο ένας από αυτούς που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, πήρε στα χέρια του έναν μπαλτά ή μεγάλο μαχαίρι (δεν εντοπίστηκε από την έρευνα των αστυνομικών) και χτύπησε στο πρόσωπο τον έναν Έλληνα.

Οι τραυματισθέντες Αφγανοί, ηλικίας – τότε- 22 και 24 ετών μεταφέρθηκαν και νοσηλεύτηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Στην κατοχή του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα από την ληστεία σε βάρος του Πακιστανού.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 34χρονου (δεύτερος κατηγορούμενος) εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και βιαίας προσαγωγής του Ανακριτή Ρόδου, για παράνομη οπλοφορία.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ από τον ανακριτή Ρόδου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 34χρονο (πρώτο κατηγορούμενο) που δεν είχε εντοπιστεί.

Έτσι απογευματινές ώρες της 26ης Φεβρουαρίου 2012 αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας και αναζήτησης εντόπισαν τον 34χρονο στο Παραδείσι και αφού συνελήφθη υπέδειξε στους αστυνομικούς σημείο σε ανεγειρόμενη οικοδομή που είχε κρύψει δυο στιλέτα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών