Συνελήφθη στη Λαμία καταδικασθείς για ναρκωτικά από το Εφετείο Δωδεκανήσου

Συνελήφθη στη Λαμία  καταδικασθείς για ναρκωτικά από το Εφετείο Δωδεκανήσου

Συνελήφθη στη Λαμία καταδικασθείς για ναρκωτικά από το Εφετείο Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 485 ΦΟΡΕΣ

Στη Λαμία εντοπίστηκε και συνελήφθη αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος δεν έφερε έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας, αλλά τελικά διαπιστώθηκε ότι είναι φυγόδικος και έχει καταδικαστεί από τα δικαστήρια της περιοχής μας για υπόθεση παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2021 το πρωί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, διότι όπως διαπιστώθηκε, στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής του στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας και στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν και δύο αποφάσεις των Εφετείων Δωδεκανήσου.

Η πρώτη απόφαση είναι του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, με την οποία διατασσόταν η σύλληψη και η προσωρινή του κράτηση, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, και η δεύτερη απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, με την οποία του έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών, ομοίως για υπόθεση παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2014 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου παρά το γεγονός ότι ο Αλβανικής καταγωγής ήταν φυγόδικος. Ο ίδιος κατηγορείται για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικής ουσίας, παραλαβή δέματος με ναρκωτική ουσία και ηθική αυτουργία στην απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικής ουσίας σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο αλλοδαπός το 2003 σε άγνωστη ημερομηνία εισήγαγε από την Αλβανία στη Ρόδο απροσδιόριστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ναρκωτικών χαπιών. Ο ίδιος το 2003 σε άγνωστη ημερομηνία παρέλαβε ταχυδρομικώς στη Ρόδο δέμα που περιείχε 48 ναρκωτικά χάπια LIBRIUM και IMIPRAMIN, τα οποία στις 15 Νοεμβρίου 2003 έπεισε συμπατριώτη του Αλβανό να τα εισάγει στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου όπου κρατούνταν ο καταδικασθείς, για να απελαθεί.

Ο Αλβανός μετά τη σύλληψή του στη Λαμία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λαμίας και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια