Στ. Δράκος: Σε προτεραιότητα για τον δήμο η ανάπλαση του πάρκου της οδού Βύρωνος

Στ. Δράκος: Σε προτεραιότητα για τον δήμο η ανάπλαση του πάρκου της οδού Βύρωνος

Στ. Δράκος: Σε προτεραιότητα για τον δήμο η ανάπλαση του πάρκου της οδού Βύρωνος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 698 ΦΟΡΕΣ

Θα διατεθεί για την αναμόρφωσή του ποσό 700.000 ευρώ

Σε προτεραιότητα έχει βάλει η δημοτική αρχή την ανάπλαση και αποκατάσταση του πάρκου στην οδό Βύρωνος, προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργία του ώστε να χρησιμοποιείται από ακόμα περισσότερους πολίτες.

Για τον σκοπό αυτό θα διατεθεί ποσό 700.000 ευρώ ώστε να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις και να αποκτήσει μία νέα μορφή, διαφορετική από αυτήν που είχε μέχρι σήμερα.

«Σχετικά με το πάρκο της Βύρωνος έχει ολοκληρωθεί η μελέτη αποκατάστασης και ανάπλασης του άλσους έχουμε ξεκινήσει και παίρνουμε τις σχετικές εγκρίσεις ενώ η μελέτη θα υποβληθεί και για χρηματοδότηση. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 700.000 ευρώ και περιλαμβάνει την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, την τοποθέτηση νέων καθισμάτων, αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού καθώς, όπως ξέρετε, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και έχουν γίνει διάφορες καταγγελίες στο παρελθόν.

Γίνεται αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών αλλά και η τοποθέτηση νέων, αποκαθίσταται ο ποδηλατόδρομος ενώ υπάρχει και μία σειρά από άλλα έργα και εργασίες που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό ύψους 700.000 ευρώ δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Στέφανος Δράκος.

Όπως τόνισε, περιλαμβάνεται και η φύτευση νέων φυτών καθώς υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη γι’ αυτό τον σκοπό και αυτό θα γίνει προς το τέλος του έργου, όπως είπε τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει στο μέλλον η αποκατάσταση και άλλων πάρκων.

«Προς το παρόν εμείς έχουμε υποβάλει το αίτημα για χρηματοδότηση, περιμένουμε τις σχετικές εγκρίσεις και των χρηματοδοτήσεων και στη συνέχεια ανάλογα θα διαμορφωθεί και το χρονοδιάγραμμα.

Τα όργανα σωματικής άσκησης που βρίσκονται εκεί σήμερα θα παραμείνουν, και θα δούμε πώς μπορεί αυτό να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Το πάρκο της οδού Βύρωνος βρίσκεται σε καθημερινή χρήση από πολύ κόσμο της τοπικής κοινωνίας και η κατάστασή του δεν ήταν πολύ καλή. Είναι ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να αναμορφωθεί και να γίνει ανάπλαση και για τον λόγο αυτό μπήκε πρώτο στην κατηγορία των αναπλάσεων. Σε δεύτερο χρόνο επειδή υπάρχει ένα βαρύ τεχνικό πρόγραμμα για το 2021 θα δούμε αργότερα τη διαμόρφωση και άλλων πάρκων».

Ερωτηθείς για την κυκλοφορία εντός της Μεσαιωνικής Πόλης τόνισε ότι το σύστημα που εφαρμόστηκε πέρυσι σημείωσε επιτυχία και θα συνεχιστεί και φέτος με κάποιες βελτιώσεις.

«Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία μέσα στη Μεσαιωνική Πόλη, είχαμε μία επιτυχή χρονιά σε σχέση με το μέτρο που εφαρμόστηκε. Μειώθηκε ο κυκλοφοριακός φόρτος που είναι πλέον μετρημένος από τις ειδικές κάμερες που έχουμε στην είσοδο κάθε πύλης, περίπου στα 2.500 αυτοκίνητα ημερησίως.

Από τις επίσημες καταγραφές είναι 2.500 τα αυτοκίνητα ημερησίως. Επίσης θα υπάρξει σε δεύτερο χρόνο η αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο εσωτερικό της Μεσαιωνικής Πόλης, ενώ θα αυξηθούν οι συχνότητες και οι γραμμές.

Το σύστημα με τις μπάρες απέδωσε και θα συνεχίσει αναβαθμισμένο. Υπήρχαν κάποιες μικροαστοχίες αλλά στο δεύτερο χρόνο θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς