Οι κοινοτάρχες της Νότιας Ρόδου απαιτούν τη λειτουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου

Οι κοινοτάρχες της Νότιας Ρόδου απαιτούν  τη λειτουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου

Οι κοινοτάρχες της Νότιας Ρόδου απαιτούν τη λειτουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 504 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή με την οποία ζητούν την άμεση αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νότιας Ρόδου, απέστειλαν χθες οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής σε όλους τους εμπλεκόμενους εκπροσώπους φορέων.

Στην επιστολή τους οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Νότιας Ρόδου επισημαίνουν:
«Σας γνωρίζουμε ότι, απαιτώντας από την πολιτεία το αγαθό της υγείας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου και συγκεκριμένα οι Πρόεδροι των κοινοτήτων Απολακκιάς, Αρνίθας, Ασκληπιείου, Βατίου, Ιστρίου, Κατταβιάς, Μεσαναγρού και Προφύλιας, σύμφωνα και με τη με αριθμό 1/22-01-2021 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Γενναδίου, συναποφάσισαν ομόφωνα όπως εφαρμοστεί άμεσα το ΦΕΚ με αριθμό 773/28-04-2009, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νότιας Ρόδου. Για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης, καλούμε να ενεργήσουν τα δέοντα οι παρακάτω αναφερόμενοι:

Δήμαρχος Ρόδου και Δημοτικό Συμβούλιο
Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Περιφερειακό Συμβούλιο
Βουλευτές Δωδεκανήσου
Υπουργός Υγείας
Υφυπουργός Υγείας
Διοικητής Νοσοκομείου Ρόδου
Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου
2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου
Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου».

Ο κ. Σάββας Καραταπάνης
Για την ανάγκη να δημιουργηθεί δημοτικό ιατρείο ή Κέντρο Υγείας στη Νότια Ρόδο, αναφέρθηκε επίσης και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος και προερχόμενος από την περιοχή κ. Σάββας Καραταπάνης.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι είχε έχει στείλει δύο επιστολές, και στον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη και στον Πρόεδρο του ΔΟΠ κ. Γιώργο Τριάντο, ζητώντας την ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΙ) Γενναδίου από τον Δήμο.

Η στήριξη του Δήμου μπορεί να είναι με τη λειτουργία δημοτικού ιατρείου, ενώ μπορεί να μπει στον ΔΟΠ πρόβλεψη για διορισμό ενός-δύο νοσηλευτών. Όπως εξήγησε, η πρότασή του δεν έχει να κάνει μόνο με το να ονομαστεί δημοτικό ιατρείο αλλά να υπάρχει ενίσχυση από τον Δήμο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Σημειώνεται ότι οι πρόεδροι των κοινοτήτων της περιοχής της Νότιας Ρόδου-που συνεδρίασαν για το θέμα αυτό την περασμένη εβδομάδα, ζήτησαν να υλοποιηθεί η παλιά απόφαση του Υπουργού, από το 2004-2005, επί Υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, με την οποία ιδρύθηκε ένα Κέντρο Υγείας στη Νότια Ρόδο, στο Γεννάδι, η οποία όμως ποτέ δεν εφαρμόστηκε γιατί στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρχε το ανάλογο κονδύλι και στον προϋπολογισμό του Κράτους δεν προβλέφθηκε ποτέ.

Μία άλλη διάσταση που έθεσε ο κ. Καραταπάνης, είναι ότι όλοι συζητούν για την τεράστια ανάπτυξη στη Νότια Ρόδο και ο Δήμαρχος μίλησε για τριάντα χιλιάδες τουρίστες, όμως υπάρχει το κοινωνικό θέμα ότι ενώ η περιοχή είναι δελεαστική για τους τουρίστες, τα τελευταία χρόνια όσοι διορίζονται εκεί, όπως εκπαιδευτικοί κτλ. δεν διαμένουν στην περιοχή αλλά φεύγουν μετά το τέλος της εργασίας τους, κάτι που ερμηνεύεται ότι δεν είναι εύκολο να ζει κανείς εκεί και αυτό σημαίνει ότι κοινωνικά δεν είμαστε τόσο δελεαστικοί.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή