Διάσωση χελώνας Caretta-Caretta στη Λέρο

Διάσωση χελώνας Caretta-Caretta στη Λέρο

Διάσωση χελώνας Caretta-Caretta στη Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 242 ΦΟΡΕΣ

Από το πρωί της Δευτέρας μια Caretta caretta κουρασμένη από τη σοροκάδα, βρήκε καταφύγιο στην άκρη του λιμανιού στο Λακκί της Λέρου.

Τέθηκε υπό παρακολούθηση, ενώ ενημερώθηκαν από τη Λιμενική Αρχή οι αρμόδιοι. Συνεχιζόμενης της θαλασσοταραχής και με εμφανή την εξάντλησή της, ανασύρθηκε απ’ το νερό, χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες και θα ταξιδέψει με το Blue Star προς τον Πειραιά.

«Ως μέλος του δικτύου εκβρασμών «ΑΡΙΩΝ», θέλω να ευχαριστήσω την καθηγήτρια Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νατάσα Κομνηνού για την πολυετή συνεργασία, τον Σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» για την άμεση ανταπόκριση και τα στελέχη του Λιμεναρχείου Λέρου για την άμεση και αποτελεσματική βοήθειά τους σε κάθε τέτοιου είδους περιστατικό.

Ένα μπράβο σε όλους τους δεκάδες πολίτες της Λέρου που ευαισθητοποιήθηκαν και τηλεφωνούσαν συνεχώς για τη διάσωση του σπάνιου αυτού είδους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μιχάλη Κοντραφούρη από το Κτηνιατρικό Κέντρο Λέρου.

Διαβάστε ακόμη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λέρου

Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία της Λέρου

Συνεδριάζει την Κυριακή το δημοτικό συμβούλιο Λέρου για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Επιστολή θλίψης, συγκίνησης και αγανάκτησης από γυναίκα της Λέρου που έχασε τον άντρα της στο Νοσοκομείο του νησιού

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει