Χωρίς υπηρεσία καθαριότητας έμεινε ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου

Χωρίς υπηρεσία καθαριότητας έμεινε ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου

Χωρίς υπηρεσία καθαριότητας έμεινε ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 833 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς υπηρεσία καθαριότητας έχει μείνει από τις αρχές της νέας χρονιάς ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου της Ρόδου, καθώς η σύμβαση που είχε υπογραφεί με ιδιώτη έληξε και δεν έχει υπογραφεί νέα.

Δηλαδή για πάνω από ένα μήνα, οι χώροι του πύργου ελέγχου που φιλοξενούν συνολικά περίπου 80 άτομα κάθε ειδικότητας με 12 έως 14 άτομα σε κάθε βάρδια, δεν καθαρίζονται από ειδικό συνεργείο, αλλά από τους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι αναγκαστικά έπιασαν σκούπες, ξεσκονόπανα και καθαριστικά για να διατηρήσουν τον χώρο στον οποίο εργάζονται όσο γίνεται καθαρό.

Ο πύργος ελέγχου έχει να καθαριστεί πάνω από ένα μήνα, όπως δήλωσαν στη «Ροδιακή» εκπρόσωποι των εργαζομένων. Από 1η Ιανουαρίου έχει σταματήσει η καθαριότητα γιατί έληξε η προηγούμενη σύμβαση και μέχρι σήμερα υπάρχει κενό. Η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) που είναι και η υπεύθυνη έδωσε, όπως τόνισαν, γραπτή εντολή να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ανάθεσης σε εργολάβο ιδιώτη.

Όμως φαίνεται ότι έχει σκοντάψει στη γραφειοκρατία που καθυστερεί τις διαδικασίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθαρίζουν οι ίδιοι, να αγοράζουν τα αναλώσιμα και τα καθαριστικά με δικά τους έξοδα και να αναγκάζονται να κάνουν τις καθαρίστριες παράλληλα με τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με όσα υπογραμμίζουν, εν μέσω κορωνοϊού που δίδεται τεράστια σημασία στην καθαριότητα και απολύμανση των χώρων ειδικά εκεί που βρίσκονται πολλά άτομα, ο πύργος παραμένει χωρίς καθαριότητα. Τα μηχανήματα έχουν γεμίσει σκόνη.

Σημειώνεται ότι προ ετών είχε δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα με την καθαριότητα στον πύργο και χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να λυθεί. Φοβούνται λοιπόν μην τυχόν μείνουν οι χώροι χωρίς καθαριότητα και πάλι για μεγάλο χρονικό διάστημα ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται αν θα πρέπει η ΥΠΑ να περιμένει να τελειώσει πρώτα η σύμβαση και να κινηθούν οι διαδικασίες ή μήπως θα έπρεπε να προβλεφθεί αυτό από πριν για να μη δημιουργείται κενό και προβλήματα.
Αν σε μία εβδομάδα πάντως δεν προχωρήσει το θέμα, τότε οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε ενέργειες που θεωρούν ότι είναι απαραίτητες για τη διαφύλαξη της υγείας του προσωπικού.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο