Το Γυμνάσιο Καλυθιών Ρόδου καινοτομεί

Το Γυμνάσιο Καλυθιών Ρόδου καινοτομεί

Το Γυμνάσιο Καλυθιών Ρόδου καινοτομεί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2470 ΦΟΡΕΣ

Ένας ακόμα πετυχημένος κύκλος STEM εκπαίδευσης, ολοκληρώθηκε στο Γυμνάσιο Καλυθιών Ρόδου.

Το πρόγραμμα με την ονομασία “Generation Next”, το οποίο υλοποιήθηκε από τη SciCo με την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής και την υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone, βοήθησε τους μικρούς μαθητές/-τριες να έρθουν σε επαφή με τη βιωματική μάθηση, με τις βασικές έννοιες της τεχνολογίας, της μηχανικής και του προγραμματισμού.

Με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού τους, κ. Σαράντη Παναγιώτη, οι μικροί μαθητές/τριες προγραμμάτισαν και υλοποίησαν κατασκευές οι οποίες θα μπορούσαν να επιλύσουν διάφορα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

1) Στην ομάδα ZEUS συμμετείχαν οι μαθητές: Αγγελινιός Σάββας, Αγγελινιός Ιωάννης-Χριστόφορος και Χατζηπέτρος Άγγελος.

Η ομάδα παρουσίασε μια εφαρμογή, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς να μην περιφέρονται άσκοπα στους χώρους στάθμευσης, αν δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις.

2) Στην ομάδα POWER συμμετείχαν οι μαθητές: Λίτσι Ηλιάνο, Ντίκου Κλέναρντ και Χύσα Φώτης. Η ομάδα παρουσίασε μια κατασκευή, στην οποία ο οδικός φωτισμός θα παραμένει σβηστός σε περίπτωση που δεν υπάρχει κίνηση οχημάτων. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομείται αρκετή ηλεκτρική ενέργεια και θα μειώνεται η ρύπανση του περιβάλλοντος.

3) Στην ομάδα MONARCH συμμετείχαν οι μαθητές/-τριες: Κασταμούλας Αντώνης-Γεώργιος, Κασταμούλα Παρασκευή - Τσαμπίκα και Σαρίκας Στέργος. Η ομάδα παρουσίασε μια εφαρμογή όπου δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη μέσω εφαρμογής, από το smartphone του να ελέγχει τη λειτουργία των φωτιστικών και οικιακών του συσκευών.

4) Στην ομάδα FANTASTIC 4 συμμετείχαν οι μαθητές/-τριες: Τσίγκου Ξένια, Κουτσονούρη Γραμματική-Φωτεινή, Κουφάλλη Παρασκευή-Τσαμπίκα και Σαράντης Ιωάννης-Εφραίμ. Η ομάδα υλοποίησε μια εφαρμογή για συσκευές με λειτουργικό Android, ταξιδιωτικού οδηγού για την περιοχή των Καλυθιών και του Φαληρακίου.

Ο επισκέπτης σκανάρωντας το QR code της εφαρμογής θα μπορεί να την κατεβάζει στο smartphone του ή σε άλλη διαθέσιμη συσκευή. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για χώρους πολιτιστικής αναφοράς, καθώς και στα φυσικά αξιοθέατα του Δ.Δ. Καλυθιών.

Ομάδα FANTASTIC 4
Ομάδα FANTASTIC 4
Ομάδα ZEUS
Ομάδα ZEUS
Ομάδα POWER
Ομάδα POWER
Ομάδα MONARCH
Ομάδα MONARCH

Διαβάστε ακόμη

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής