Κρατάει την απόδοση ο Κολοσσός ενόψει Λαυρίου

Κρατάει την απόδοση ο Κολοσσός ενόψει Λαυρίου

Κρατάει την απόδοση ο Κολοσσός ενόψει Λαυρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 124 ΦΟΡΕΣ

Να αφήσει πίσω του μόνο την ήττα από τον Προμηθέα και να κρατήσει την εμφάνιση και το πάθος στις τρεις τουλάχιστον περιόδους του προχθεσινού αγώνα πρέπει ο Κολοσσός τις επόμενες δεκαέξι μέρες, κατά την προετοιμασία του γι’ άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι στο πρωτάθλημα απέναντι στο Λαύριο.

Για τριάντα λεπτά οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη στην Καλλιθέα έδειξαν ότι αξίζουν περισσότερα φέτος αλλά, όπως φάνηκε, ξέμειναν από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 68-73 και ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Πάνω στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και ο προπονητής των «θαλασσί», άλλωστε, με τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 μετά από τη λήξη του αγώνα στο κλειστό της Καλλιθέας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Νομίζω ότι οι παίκτες έκαναν όλα αυτά που είχαμε πει ενεργειακά και πνευματικά πριν την έναρξη του αγώνα. Ξέραμε πως για να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι έπρεπε να κάνουμε την υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα. Ενεργειακά είχαμε κάποια θέματα στο τέλος. Δεν μιλώ για κάποιον παίκτη συγκεκριμένα. Θεωρώ ότι ενεργειακά είχαμε ένα θέμα στο τέλος και φάνηκε σε ένα χαμένο ριμπάουντ, μια λάθος επιλογή που έδωσαν το πλεονέκτημα στον Προμηθέα. Δεν μπορώ να μην πω για μια ακόμη φορά μπράβο στους παίκτες, γιατί τηρουμένων των αναλογιών τα έδωσαν όλα και έκαναν αυτό που είπαμε από την πρώτη μέρα. Πως είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε το κάνουμε ως ομάδα. Επειδή οι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη θα το δούμε στο τέλος της χρονιάς αν υπάρχει κάτι θετικό από τη μέχρι τώρα παρουσία κι εμφάνισή μας. Να δουλέψουμε, να προχωρήσουμε και να μην επαναπαυόμαστε σε ό,τι καλό ή να μην μας επηρεάζει το κακό».

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τον αγώνα με τους Αθηναίου και Ζάρα
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τον αγώνα με τους Αθηναίου και Ζάρα

Πώς κύλησε ο αγώνας με τον Προμηθέα
Ισορροπημένη ήταν η πρώτη περίοδος, κάτι φανερό άλλωστε κι από το σκορ της (21-21), αλλά αν ο Κολοσσός ήταν λίγο πιο προσεκτικός αμυντικά θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα και προβάδισμα. Στα θετικά για την ομάδα από το νησί μας ήταν η καλή εμφάνιση του Αρσενόπουλου στο ξεκίνημα και οι οργανωμένα καλές προσπάθειες κοντά στο καλάθι αλλά και από τα 6,75. Ο Προμηθέας ωστόσο είχε την ευκαιρία να πετύχει εύκολους πόντους από λάθος αμυντικές προσπάθειες του Κολοσσού.

Εξαιρετική ήταν και η δεύτερη περίοδος, όταν οι δύο ομάδες συνέχισαν να …δίνουν ρεσιτάλ μπάσκετ και ο Κολοσσός προσπάθησε να σταματήσει τις επιθέσεις του Προμηθέα με ζώνη επιτυχημένα, γι’ αυτό και γι’ αρκετά λεπτά οι φιλοξενούμενοι έμειναν …άποντοι. Στη στατιστική πάντως επικράτησε η απόλυτη ισορροπία και αυτό ήταν επίσης εμφανές στο σκορ με το 37-37. Άρτις, Καντέρ και Σπάισερ έδωσαν αρκετές λύσεις στον Κολοσσό ως εκείνο το σημείο, παρά το ότι ο Προμηθέας προσπάθησε να επιβάλλει ανεπιτυχώς το δικό του ρυθμό.

Στην τρίτη περίοδο έγιναν τα… πάντα, αφού στην «εξίσωση» για τον Κολοσσό μπήκε και ο Ξανθόπουλος που αγωνιζόταν με προστατευτική μάσκα εξαιτίας του ότι έσπασε η μύτη του από το μαρκάρισμα του Μπόουλιν στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Οι καλές επιλογές και οι ασίστ του, έδωσαν ώθηση στον Κολοσσό και χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Προμηθέας προηγήθηκε με εφτά πόντους (37-44) στα 7.29’’ πριν τη λήξη, αλλά μ’ ένα εντυπωσιακό σερί 14-0 οι «θαλασσί» έκαναν το 51-44. Δείγμα ομαδικότητας λοιπόν, θέλησης κι ευστοχίας, με το 56-50 ν’ αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Στην τέταρτη περίοδο δυστυχώς ο Κολοσσός φάνηκε νε μένει από δυνάμεις και δεν είχε τα επιθυμητά ποσοστά στα μακρινά σουτ για να μπορέσει να παραμείνει κοντά στο σκορ, όταν ο Προμηθέας έκανε την… αντεπίθεσή του και «χτύπησε» κυρίως με τρίποντα. Οι Χριστοδούλου και Αθηναίου ήταν εύστοχοι έξω από τη γραμμή των 6,75, ενώ τα λάθη από τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη είχαν ως αποτέλεσμα στα 35 δεύτερα πριν τη λήξη το σκορ να φτάσει στο 68-71. Ο Τζεράιαν Γκραντ κέρδισε από πλευράς Προμηθέα το φάουλ και ευστόχησε στη μία βολή (68-72) στα 28 δεύτερα πριν την κόρνα της λήξης, ενώ στη συνέχεια από το άστοχο τρίποντο του Άρτις και το φάουλ ξανά στον Τζέριαν Γκραντ που έβαλε τη μία βολή φτάσαμε στο τελικό σκορ 68-73.

Τα δεκάλεπτα 21-21, 37-37 (ημ.), 56-50, 68-73
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Παπαπέτρου, Ψαριανός
Κολοσσός (Καντζούρης): Ξανθόπουλος 5, Άρτις 16 (2), Άντριτς 6 (2), Λιάπής 2, Αρσενόπουλος 6 (2), Καντέρ 17 (1), Μπιλλής, Ζάρας 10 (2), Σπάισερ 6.
Προμηθέας (Γιατράς): Αγκμπελέσε 2, Γκραντ Τζεράι 9, Λούντζης 5 (1), Έβανς 2, Αγραβάνης Δ. 10 (2), Αγραβάνης Ι. 3 (1), Χριστοδούλου 8 (2), Γκραντ Τζέριαν 13, Αθηναίου 11 (2), Γιαννόπουλος 9 (3), Μίλερ 1.
Τα δεδομένα μέχρι τον αγώνα στο Λαύριο

Κατ’ αρχάς ο αγώνας του Κολοσσού με το Λαύριο εκτός έδρας έχει οριστεί για τις 27 Φεβρουαρίου, αφού μεσολαβεί η διακοπή για το Κύπελλο αλλά κι αυτή που αφορά τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας. Βεβαίως, σε ό, τι αφορά το Κύπελλο, τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα είχε σχεδιάσει η ΕΟΚ μετά τα κρούσματα κορονοϊού στον Παναθηναϊκό κι έτσι ο προημιτελικός που θα έδινε χθες με το Περιστέρι αναβλήθηκε με αποτέλεσμα να μην μπορεί φυσικά να διεξαχθεί την Κυριακή και ο τελικός της διοργάνωσης.

Η διακοπή λοιπόν δίνει την ευκαιρία στους Κένι Γκόινς και Νίκο Καμαριανό μ’ ενοχλήσεις στο μετατάρσιο ν’ αναρρώσουν και να είναι (όσο γίνεται) έτοιμοι να μπουν ξανά στη δωδεκάδα. Κανείς από τους δύο δεν αγωνίστηκε με τον Προμηθέα, και ο Γκόινς μάλιστα ήταν στο γήπεδο με ειδική μπότα.
Τώρα, σχετικώς με το θέμα του Τάι Λόσον και το ταξίδι του από την Κίνα στην Ελλάδα, υπάρχει η αναμονή, αλλά όσο περνούν οι μέρες οι πιθανότητες να είναι στο ρόστερ του Κολοσσού όλο και λιγοστεύουν.

Ο Ηλίας Καντζούρης τον θέλει ανάμεσα στις επιλογές του, η γενικότερη στάση του όμως από τις 2 Ιανουαρίου, όταν κι ανακοινώθηκε, δεν αφήνει περιθώρια να υπάρξει και πολλή αισιοδοξία. Ωστόσο το παιχνίδι του Λαυρίου θα είναι, όπως και να ‘χει, κομβικό, αν και χωρίς άγχος μετά τη νίκη με τον Ηρακλή, γιατί ο Κολοσσός επιστρέφει στη Ρόδο αρχές Μαρτίου, όπου και θ’ αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και μετά πάει στη Λάρισα για τον αγώνα με την ομώνυμη ομάδα.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στην Basket League:
Σάββατο (27 Φεβρουαρίου):
«Δ. Τόφαλος» (17:00): Προμηθέας Πάτρας- Α.Ε.Κ. (ΕΡΤ3 Live)
Λαύριο (17:00): Γ.Σ. Λαυρίου- Κολοσσός Ρόδου (ΕΡΤ Flix Live)
Ιβανώφειο (17:00): Ηρακλής- Ιωνικός Νικαίας (ΕΡΤ Flix Live)
Αγρίνιο (20:00): Μεσολόγγι- Περιστέρι (ΕΡΤ Flix Live)
Κυριακή (28 Φεβρουαρίου):
Νεάπολη Λάρισας (17:00): Λάρισα- Π.Α.Ο.Κ. (ΕΡΤ3 Live)
Ο.Α.Κ.Α. (20:00): Παναθηναϊκός- Άρης (ΕΡΤ3 Live)

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.