Οι αλητεύοντες σκύλοι στη συνοικία του Αγίου Νικολάου

Οι αλητεύοντες σκύλοι στη συνοικία του Αγίου Νικολάου

Οι αλητεύοντες σκύλοι στη συνοικία του Αγίου Νικολάου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2955

ΡΟΔΙΑΚΑ

ΔΙΑ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΝ
Ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος αναμένεται οφείλει να επιληφθή αμέσως του θέματος της καταρτίσεως προγράμματος εκδηλώσεων τουριστικού χαρακτήρος εις Ρόδον. Αρκετά εδέχθη ο λαός τας αναβολάς. Και αρκετά ήσαν τα ταξείδια. Τώρα πρέπει να καταρτισθή ένα πρόγραμμα, το οποίον να εξαγγελθή το ταχύτερον. Και από του σημείου αυτού και πέραν, είναι πλέον δουλειά των ανταποκριτών - οι οποίοι πάντοτε προθύμως προβάλλουν την τουριστικήν υπόθεσιν της Ρόδου - αλλά και των υπευθύνων τουριστικών φορέων, διά την προβολήν του προγράμματος δι’ ειδικών εντύπων.

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από την δημοσιευθείσαν χθες Έκθεσιν του κ. Δημητράκη, αποδεικνύεται ότι εγένετο και γίνεται επαινετή προσπάθεια εις τον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Φαίνεται όμως και όλη η δυσκολία που αντιμετωπίσθη μέχρι τούδε-με λίαν ικανοποιητικά αποτελέσματα τα οποία η κοινωνία εκτιμά και πρέπει να εκτιμά. Και ένας έπαινος προς τους πρωτεργάτας του θεσμού, είναι μια ελαχίστη αναγνώρισις του έργου.

ΟΙ ΑΛΗΤΑΙ-ΣΚΥΛΟΙ
Περίοικοι της πλατείας Αγίου Νικολάου διατυπώνουν και πάλι παράπονα διά τους αλητεύοντας εις την συνοικίαν σκύλους, οι οποίοι έχουν καταντήσει δημόσιος κίνδυνος. Αλλά διατί δεν ενδιαφέρεται διά την περίπτωσιν η αρμοδία αστυνομική αρχή;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ
Διδάσκαλοι και μαθηταί του Δημοτικού Σχολείου Μαλώνος, καθήκον και υποχρέωσίν των θεωρούν, όπως και Δημοσία εκφράσουν τας θερμάς και ευγνώμονας ευχαριστίας των προς τον Δήμαρχον Ρόδου αξ. κ. Δρα Μιχαήλ Πετρίδην διά την υπ’ αυτού με μεγάλην προθυμίαν και εντελώς δωρεάν παραχώρησιν προς προβολήν μιας κινηματογραφικής ταινίας της οποίας αι εισπράξεις διετέθησαν προς ενίσχυσιν του Σχολικού των Ταμείων, ως και προς άπαντας τους παντοιοτρόπως συντελέσαντας προς επιτυχίαν του ανωτέρω σκοπού, ήτοι:
1ον Αξιότιμον κ. Πρόεδρον της Σχολικής Εφορείας, όστις τα μέγιστα συνέβαλε διά την πραγματοποίησιν και επιτυχίαν του.
2ον Αξιότιμα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Μαλώνος
3ον Αξιοτίμους κ. κατόχους και τεχνικούς του εν Μαλώνα κινηματογράφου
Και 4ον, Αξιοτίμους κ. Καταστηματάρχας Ρόδου, οίτινες με προθυμίαν προσέφερον διάφορα δώρα, διά την λαβούσαν χώραν λαχειαγοράν, διά τον αυτόν σκοπόν.


ΕΡΓΑ ΑΞΙΑΣ 500.000 ΔΡΧ. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 1961 ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗΝ

Χθες την μεσημβρίαν ο Νομάρχης κ. Ιωάννου συνειργάσθη μετά του Δημάρχου Χάλκης κ. Κολιαγράκη επί θεμάτων της νήσου.
Ο κ. Νομάρχης εγνωστοποίησε προς τον κ. Δήμαρχον ότι περιελήφθη εις το πρόγραμμα 1961 η εκτέλεσις γεωτρήσεως (200.000 δρχ.), η συνέχισις των εργασιών εις την οδόν Χωρίου-Αγίου Ιωάννου (150.000 δρχ.) καθώς και μικρότερα έργα.
Παραλλήλως θα εκτελεσθούν εις Χάλκην 2 λιμενικά έργα, προϋπολογισθείσης δαπάνης 150.000 δρχ.
Σημειωτέον ότι η Χάλκη αρχίζει προσπάθειαν διά την δημιουργίαν εκδρομικής κινήσεως, μεταξύ άλλων δέ προβλέπεται η καθιέρωσις καθημερινών δρομολογίων διά ταχυτάτου σκάφους.

ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΡΓΑΤ. ΚΕΝΤΡΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ
ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΕΣΙΑΝ ΕΙΣ ΔΗΜΟΤ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Δι’ εγγράφου του το Νέον Εργατικόν Κέντρον προς το Υπουργείον Εργασίας, διαμαρτύρεται διά την πολυθεσίαν που διαπιστούται τελευταίως εις τας δημοτικάς υπηρεσίας, όπου ωρισμένα άτομα κατέχουν δύο και τρεις θέσεις.
Δια του αυτού εγγράφου τονίζεται ότι εξ αφορμής της πολυθεσίας, πολλά άτομα παραμένουν άνεργα και ζητείται η λήψις μέτρων.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!