Πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατασκηνώσεων

Πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατασκηνώσεων

Πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κατασκηνώσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 609 ΦΟΡΕΣ

Το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κατασκηνώσεων στην περιοχή του Προφήτη Ηλία ήταν το θέμα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην κοινότητα των Απολλώνων σε συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Ιατρίδης και ο συνεργάτης του Γιώργος Κώστας, ο χωρικός αντιδήμαρχος Νεκτάριος Φλοσκάκης και ο πρόεδρος της κοινότητας Μάκης Λαγογιάννης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δήμος και η ΔΕΡΜΑΕ σκοπεύουν να προχωρήσουν στην αξιοποίηση της περιοχής των κατασκηνώσεων, όμως υπάρχουν εκκρεμότητες σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες να δοθούν λύσεις και στο πλαίσιο αυτό έχουν καταγραφεί τα ακίνητα που κατείχε εκεί ο δήμος, καθώς οι αρχικές καταγραφές χρονολογούνται από το 1930.

«Για να πάμε στην αξιοποίηση αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει, χωρίς ιδιοκτησία ούτε άδειες βγαίνουν ούτε οικοδομές γίνονται ούτε άδειες λειτουργίας υπάρχουν, ούτε και πυρασφάλεια μπορεί να υπάρξει. Ξεκινάμε από την αρχή. Ερευνήσαμε τις μερίδες, συγκεντρώσαμε με βάση τις αρχικές καταγραφές του Κτηματολογίου 150 οικογενειακές καταστάσεις για να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη.

Δεν τα καταφέραμε όλα καθώς πολλοί είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού ενώ υπάρχουν καταγραφές για τις οποίες δεν έχουμε πιστοποιητικά οικογενειακών καταστάσεων» δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Ιατρίδης.

Για τον λόγο αυτό χθες παρέδωσε τα απαραίτητα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για τις μερίδες και που δεν ανήκουν στον δήμο, στον πρόεδρο της κοινότητας για να βοηθήσει η τοπική κοινωνία ώστε να ξεμπλοκάρει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ, τώρα υπάρχει και ένα ακόμα εμπόδιο λόγω της αναστολής λειτουργίας του Κτηματολογίου ενώ όπως τόνισε σε απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο θα γίνει χρησικτησία για το κομμάτι που κατέχει ο δήμος.

«Εμείς θα πάμε με συνεννόηση των ιδιοκτητών να κινηθούμε γρήγορα και μόλις ανοίξει το Κτηματολόγιο θα είμαστε έτοιμοι για να πάμε σε προκήρυξη» είπε.
Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων τόνισε ότι πρέπει να γίνει αρχικά μία οικονομοτεχνική μελέτη για να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα αυτού του ακινήτου καθώς ό,τι γίνει πρέπει να είναι βιώσιμο και να είναι λειτουργικό.

Επίσης θα γίνει εξέταση του τι προβλέπει ο νόμος ώστε να γίνουν τα επόμενα βήματα. Πάντως ο κ. Ιατρίδης έκανε γνωστό ότι έγιναν ήδη κάποιες έρευνες για τη δημιουργία κάμπινγκ με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τη λειτουργία τους.
«Είμαστε σε καλό δρόμο, τουλάχιστον βάλαμε μία βάση για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ ο οποίος τόνισε ότι θα χρειαστεί ακόμα αρκετός χρόνος για να περάσουμε στο στάδιο της αξιοποίησης.
Πάντως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε αυτό να έχει γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε ακόμη

Στους 43 βαθμούς έφτασε το θερμόμετρο στη Λίνδο!

Σε σύνταξη νέου καταστατικού οδεύει σύντομα ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι της Ρόδου τη Δευτέρα

Τον οδικό χάρτη ανάπτυξης του δήμου Ρόδου παρουσίασε ο Βάιος Καλοπήτας

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Παρτέρι με λουλούδια θα φτιαχτεί στη Ροτόντα κοντά στη Φιλέρημο

Ίδρυμα Ι. & Π. Νεστορίδη: Άρχισαν οι εργασίες δημιουργίας μονάδας φροντίδας για άπορους ηλικιωμένους στα Κολύμπια

Ο Μιχ.Φραγκίνης θα είναι ο νέος κοινοτάρχης Έμπωνα