Διάθεση κτηρίου για τους εκατό αστέγους του νησιού

Διάθεση κτηρίου για τους εκατό αστέγους του νησιού

Διάθεση κτηρίου για τους εκατό αστέγους του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1411 ΦΟΡΕΣ

Σε συνεργασία του δήμου Ρόδου και του νοσοκομείου

Το κτήριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στους Αγίους Αποστόλους θα είναι διαθέσιμο μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή για τους άστεγους συμπολίτες μας, οι οποίοι στο νησί υπολογίζονται περί τους εκατό, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Την προσωρινή αυτή παραχώρηση του κτηρίου, το οποίο ως γνωστόν ανήκει στο Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Καμπούρης και ο Διοικητής του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, παρουσία της Αντιδημάρχου Καθαριότητας κας Τσαμπίκας Κιαχαγιά-Μαγιόγλου.

Καταρχάς, ο κ. Καμπούρης είπε ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του ιδίου, που υλοποιείται με τη βοήθεια του κ. Ρουμάνη, τον οποίο ευχαρίστησε από καρδιάς εκ μέρους του Δημάρχου, για την άμεση ανταπόκρισή του, την παραχώρηση για την τρέχουσα εβδομάδα του κτηρίου του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, μετά και το μήνυμα που έστειλε η Πολιτική Προστασία για την επέλαση ψύχους, την αποκαλούμενη «Μήδεια», και στο νησί μας με θερμοκρασίες μονοψήφιες.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι, για τη φιλοξενία των συμπολιτών μας αυτών, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, δηλαδή θα γίνουν rapid test πριν μπουν μέσα στο κτήριο, έγινε ο καθαρισμός του από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, μετά και την άμεση ανταπόκριση της κας Κιαχαγιά-Μαγιόγλου. Επίσης, ο χώρος θα φυλάσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας ενώ θα τους παρέχεται και σίτιση.

Σημαντικό είναι, ακόμη, ότι για όσους συμπολίτες μας με προβλήματα στέγης ενδιαφερθούν αυτές τις ημέρες να μείνουν εκεί, ο Δήμος αναλαμβάνει και τη μεταφορά τους στο χώρο απ’ οποιοδήποτε σημείο της πόλης και αν βρίσκονται. «Είναι μια πράξη που ο Δήμαρχος, με πολλή αγάπη και με πολλή αλληλεγγύη, θέλει όσοι συμπολίτες μας βρίσκονται σε αστεγία να μπουν στη δομή του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ», δήλωσε ο κ. Καμπούρης.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής είπε ότι το ΓΝΡ στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και με την άριστη συνεργασία που έχει μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, με τον Δήμο Ρόδου, ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα που τέθηκε για τον τρόπο προστασίας των συμπολιτών μας οι οποίοι βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της κακοκαιρίας που περιμένουμε τις επόμενες ημέρες. Έτσι, παραχώρησε μέρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ώστε οι άνθρωποι αυτοί να βρούν στέγη, να προφυλαχθούν και να περάσουν τις δύσκολες αυτές ημέρες όσο το δυνατόν καλύτερα.

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος, διευκρίνισε ότι ο σχεδιασμός είναι ευρύτερος και αφορά θέματα υγιεινής, προστασίας από τον κορωνοϊό, φύλαξης κτλ. Δηλαδή, όπως είπε ο Διοικητής, είναι μία προσπάθεια λίγο μεγαλύτερη από μια ευκαιριακή λύση, μία προσπάθεια οι συμπολίτες μας αυτοί να μπορούν να εξασφαλίσουν ότι, στη χειρότερη των περιπτώσεων, δεν θα πέσουν θύματα της κακοκαιρίας.

«Χαίρομαι για την πρωτοβουλία του Δήμου. Είμαστε πάντα δίπλα να συμπαρασταθούμε σε τέτοιες δράσεις και από τη μεριά του Νοσοκομείου η συνεργασία μας και η βοήθεια μέχρι τώρα είναι αυτή που μας έχει οδηγήσει σε λύσεις προς όφελος όλων μας», τόνισε ο κ. Ρουμάνης.
Βέβαια, διευκρινίστηκε ότι, στην παρούσα φάση, μιλάμε για προσωρινή παραχώρηση. Υπάρχει, όμως, ένας γενικότερος σχεδιασμός, όπως είπε, που δεν είναι της παρούσης.

Ερωτηθείς ο Αντιδήμαρχος εάν είναι καταγεγραμμένοι οι άστεγοι στο νησί, είπε ότι είναι περίπου εκατό όμως οι περισσότεροι δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν από τους χώρους που βρίσκονται και ο Δήμος, με πολύ μεγάλη προσπάθεια, θέλει να πείσει όσους το επιθυμούν-από τη στιγμή που είναι κάτι προαιρετικό-να μεταφερθούν στη δομή αυτή, να μπουν σε ένα χώρο με ζεστασιά, με τροφή, φροντίδα, φύλαξη, τουλάχιστον γι’ αυτή την εβδομάδα.

Ο κ. Ρουμάνης είπε, ακόμη, ότι είναι μία εναλλακτική λύση για να σκεφτούν αυτοί οι άνθρωποι να προφυλαχθούν. Δεν είναι ούτε υποχρεωτικό ούτε καταναγκαστικό αλλά είναι μία πολύ καλή λύση την παρούσα στιγμή και είναι και πολύ σημαντικό ότι υπάρχει και αυτή η λύση και η δυνατότητα αυτή που τους παρέχεται μέσα από τη συνεργασία Δήμου και Νοσοκομείου.

Από την πλευρά της, η κα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, είπε ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, με χαρά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ. Καμπούρη και ακλουθώντας τις οδηγίες του Δημάρχου προσπάθησαν να ετοιμάσουν ένα χώρο ώστε να υποδεχθεί τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από στέγη αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Η καθαριότητα, παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο αυτή την εποχή και λόγω της πανδημίας οπότε είναι όλοι μαζί μία ομάδα για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είπε ακόμη η ίδια, σημειώνοντας ότι όλος ο εξοπλισμός που χρειάζεται για τη φιλοξενία των συμπολιτών μας αυτός έχει τακτοποιηθεί.

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, στα τηλ. (22410)44743-758-759.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου