Η δωρεά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα» στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου

Η δωρεά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα» στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου

Η δωρεά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα» στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1356 ΦΟΡΕΣ

Στη δωρεά που έκανε ο πολιτιστικός σύλλογος «Αγία Μαρίνα» στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου αλλά και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής Covid, αναφέρθηκε χθες η πρόεδρός του κ. Αναστασία Σταυριανού-Γεωργιάδη τονίζοντας ότι οι πράξεις αυτές αποτελούν έναν τρόπο για να σταθεί ο σύλλογος κοντά στους συνανθρώπους μας και να τους στηρίξει.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη δωρεά πραγματοποιήθηκε στις 15 του μήνα (παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου) για την οποία η κ. Σταυριανού ιδιαίτερα συγκινημένη ανέφερε τα εξής:

«Η 15η Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου που έχει καθιερωθεί από την παγκόσμια οργάνωση γονέων παιδιών με καρκίνο προκειμένου να μπορούν οι γονείς και οι ενδιαφερόμενοι να αντλούν πληροφορίες για τη νόσο των παιδιών.

Είχαμε αποφασίσει αυτή τη μέρα να την τιμήσουμε με τη δωρεά μεγάλου νοσοκομειακού εξοπλισμού για την παιδιατρική κλινική. Προσφέραμε ένα ασύρματο ηλεκτρικό κρεβάτι πολύσπαστο, ένα στρώμα, δύο τροχήλατα αμαξίδια ένα τροχήλατο ΠΙ, ένα ΠΙ σταθερό, παιδιατρική καρέκλα μπάνιου, μία καρέκλα συνοδού.

Επίσης είχαμε πληροφορηθεί ότι δεν υπήρχε βρεφική ζυγαριά οπότε την προσφέραμε, πολλά επιτραπέζια παιχνίδια, δύο παιδικές κρεμάστρες με φιγούρες προσφορά από τη ζωγράφο Κική Καραγιάννη από το Παραδείσι και δύο πίνακες που μας χάρισε η ζωγράφος Χαρούλα Χάλκου, ενώ με την ευκαιρία ευχαριστούμε την μεταφορική ΤΣΙΡΙΚΟΣ που μετέφερε αυτά τα πράγματα από το Παραδείσι στο νοσοκομείο δωρεάν. Τέλος, ευχαριστούμε τον κ. Τσέλιο από το ξενοδοχείο Sun Beach που μας πρόσφερε έναν καναπέ συνοδού για να μπορεί να ξεκουράζεται ο συνοδός του παιδιού στο δωμάτιο»

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το σκοπό της δωρεάς η κ. Σταυριανού είπε: «Όλα αυτά θα μπουν στο δωμάτιο 7 της παιδιατρικής κλινικής όπου εκεί έχασε τη ζωή του ένα δικό μας παιδί ο Μανώλης ο γιος της Τατιάνας Σπυράκη.

Με αυτό τον τρόπο αυτό θελήσαμε να συμπαρασταθούμε στη μητέρα του παιδιού η οποία είχε την επιθυμία να εξοπλίσει το δωμάτιο αυτό της κλινικής. Θελήσαμε να συμβάλουμε σε αυτό το τάμα που είχε κάνει… Χαιρόμαστε που τα καταφέραμε. Αυτό το δωμάτιο θα χρησιμοποιηθεί για παιδιά με καρκίνο αν και εύχομαι να μη χρησιμοποιηθεί ποτέ αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από παιδιά που πάσχουν και από άλλες ασθένειες προκειμένου να χαρίσουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Εμείς ιατρικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά μπορούμε να συμβάλουμε στο να δώσουμε όπλα στους γιατρούς για να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα και να μπορέσουμε να κάνουμε το περιβάλλον πολύ καλύτερο και να στηρίξουμε το παιδί ψυχολογικά καθώς τα παιδιά χρειάζονται πολλή αγάπη και ψυχολογική στήριξη. Αυτό δώσαμε προχθές: πολύ μεγάλη αγάπη για να μπορέσει το παιδί όσες μέρες μείνει σε αυτό το δωμάτιο να τις περάσει πιο ευχάριστα».

Προ ημερών ο σύλλογος είχε προχωρήσει σε δωρεά και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας για την οποία η κ. Σταυριανού είπε τα εξής:
«Όλο αυτό τον καιρό χειροκροτούμε τους γιατρούς τους ενθαρρύνουμε όσο μπορούμε όμως εμείς θελήσαμε και έμπρακτα να αποδείξουμε την αγάπη μας και τη σκέψη μας προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που διακινδυνεύουν τη ζωή τους με τον Covid για όλο τον κόσμο.

Η χειρονομία μας ήταν πολύ απλή: φτιάξαμε για τον κάθε γιατρό και τον κάθε νοσηλευτή και τις καθαρίστριες που είναι στην κλινική Covid ένα προσωπικό δώρο μία συσκευασία που περιείχε τέσσερα καλλυντικά είδη σε μεγάλες συσκευασίες και θελήσαμε με αυτό τον τρόπο να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τον αγώνα που κάνουν.

Δεν είναι μόνο οι ώρες που είναι στο νοσοκομείο, υποφέρει όλη τους η οικογένεια όταν γυρίσουν στο σπίτι και μπορεί να μεταφέρουν οποιοδήποτε νόσημα εκεί και πολύ περισσότερο τον Covid. Αυτό το πράγμα δεν πληρώνεται με τίποτα, όμως θελήσαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είχαμε άλλο τρόπο να το κάνουμε…».

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η υπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου: Με υποδέχονται με ένα "καλώς το παιδί μου"!

Αντ. Γιαννικουρής: «Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη»

Γ. Σάββενας, επικεφαλής ΔΚΜ: Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας

Γ.Νικητιάδης : «Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους καταναλωτές, προστατεύει αυτούς που τους παραπλανούν»

Έσπασε πυροσβεστικός κρουνός στην πόλη της Ρόδου - Σε ποτάμι μετετράπησαν οι δρόμοι

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Λειψών

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21 Μαΐου

Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για ΑΠΕ σε νησιά