Ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στο νησί της Ρόδου

Ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στο νησί της Ρόδου

Ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1953 ΦΟΡΕΣ

Την παρέμβαση του διοικητή του ΕΦΚΑ ζητά το σωματείο Συνταξιούχων

Την παρέμβαση του διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χ. Χάλαρη, για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι στη Ρόδο, ζητά με επιστολή του το σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ρόδου.

Η κατάσταση, όπως περιγράφει το σωματείο, είναι προβληματική, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται εκατοντάδες συνταξιούχοι.

Αναφέρει, συγκεκριμένα, στην επιστολή του τα εξής:
«Κύριε Διοικητά,
Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ του νησιού της Ρόδου κατά τις συναλλαγές τους με τον φορέα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και συνταξιούχοι, εκατοντάδες από τους οποίους είναι μέλη του σωματείου μας.

1. Το κτήριο είναι δυσπρόσιτο. Βρίσκεται μακριά από το πολεοδομικό συγκρότημα της Ρόδου επάνω στον υπεραστικό δρόμο που οδηγεί εκτός πόλης. Τα αραιά δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας υποχρεώνουν τους ασφαλισμένους να προσέρχονται με ταξί ή με ιδιωτικά οχήματα (οι λίγοι που διαθέτουν).

Να σημειωθεί ότι πολλοί είναι υπερήλικες, ασθενείς ή ανάπηροι και η μετάβαση στα γραφεία του ΕΦΚΑ αποτελεί γι’ αυτούς δοκιμασία. Η μεταφορά των υπηρεσιών μέσα στην πόλη, σε κτήριο που να εξυπηρετεί όλες τις λειτουργίες του φορέα πρέπει να αποτελέσει επείγουσα προτεραιότητα της διοίκησης και ελπίζουμε ότι θα επιλύσει πολλά από τα σημερινά προβλήματα. Το παλαιό κτήριο του ΙΚΑ βρίσκεται σε καλή θέση μέσα στην πόλη. Εφόσον κριθεί κατάλληλο από στατική άποψη πρέπει να εκσυγχρονισθεί και να επαναλειτουργήσει.

2. Ο αριθμός των καθημερινών επισκεπτών είναι μεγάλος. Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας, πολλοί πρέπει να περιμένουν σε ουρά εκτός κτηρίου σε ασκεπή χώρο. Η κατασκευή ενός στεγάστρου πάνω από τον στενόμακρο αυτό χώρο είναι απολύτως απαραίτητη για τη στοιχειώδη προστασία του κοινού, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

3. Ο προθάλαμος της εισόδου στο ισόγειο (διαστάσεων περίπου 5Χ6 μέτρων) μεταβάλλεται σε χώρο αναμονής. Αυτό είναι ο κανόνας τις ημέρες με κακές καιρικές συνθήκες, λόγω έλλειψης άλλου κατάλληλου χώρου. Ειδικά κατά τις ημέρες που εξετάζει η ιατρική επιτροπή η κατάσταση φθάνει στο αδιαχώρητο και μοιάζει με εκείνη τριτοκοσμικής χώρας. Σήμερα κάτω από τις συνθήκες αυτές ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού Covid-19 είναι άμεσος. Η μείωση των ραντεβού ανά ημέρα μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό όσων αναμένουν.

4. Τις ημέρες που καταφθάνουν από νησιά του νομού ασφαλισμένοι, που πρόκειται να ελεγχθούν κατόπιν ραντεβού από ιατρικές επιτροπές, παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός λόγω της ταυτόχρονης άφιξης όλων με το ίδιο πλοίο. Με τον τρόπο αυτό ακυρώνεται το νόημα των διαδοχικών ραντεβού. Η τυχόν απουσία ιατρού ειδικότητας υποχρεώνει τους ασθενείς του να επανέλθουν πάλι σε λίγες εβδομάδες. Απαιτούμε να μην απουσιάζουν ιατροί ειδικότητας. Αν αυτό συμβεί, για σοβαρούς λόγους, να υπάρχουν πάντα αντικαταστάτες τους σε ετοιμότητα. Είναι απαράδεκτο να υποβάλλονται σε δυσβάστακτη δαπάνη και ταλαιπωρία ασφαλισμένοι στην πλειονότητά τους άποροι.
Παρακαλούμε να αντιμετωπίσετε άμεσα αυτά τα πιεστικά καθημερινά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους της Ρόδου αλλά και των υπόλοιπων Δωδεκανήσων.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Γεωργία Φαρμακίδου
Ο γεν. γραμματέας
Πάρις Παπαθεοδώρου».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη