Επιβραβεύθηκε κάτοικος της Καρπάθου που παρέδωσε Μυκηναϊκά αγγεία

Επιβραβεύθηκε κάτοικος της Καρπάθου που παρέδωσε Μυκηναϊκά αγγεία

Επιβραβεύθηκε κάτοικος της Καρπάθου που παρέδωσε Μυκηναϊκά αγγεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 99 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 18 Φεβρουαρίου 1961 Αριθ. Φύλλου 2959

ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου, εντός των ημερών διαβιβάζονται οδηγίαι προς τας κοινότητας και τους γεωργικούς συνεταιρισμούς, εν σχέσει προς τας δηλώσεις διά την σιτοκαλλιέργειαν εις την Δωδεκάνησον. Συμφώνως προς τας οδηγίας, οι καλλιεργηταί καλούνται να υποβάλουν εγκαίρως δηλώσεις, εις τας οποίας θα αναφέρουν την έκτασιν που έσπειραν διά σίτου και άλλα στοιχεία προκειμένου αργότερον επί τη βάσει των δεδομένων ολοκλήρου της χώρας, να ληφθούν αποφάσεις παρά της Κυβερνήσεως διά την συγκέντρωσιν και τας σχετικάς τιμάς.

ΚΑΤΑ 30% ΘΑ ΠΡΟΣ ΑΥΞΑΝΩΝΤΑΙ ΑΙ ΤΙΜΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑΣ
Διά δελτίου τιμών της Νομαρχίας Δωδεκανήσου ορίζεται ότι αι τιμαί των ειδών των προσφερομένων υπό χορευτικών κέντρων οσάκις δίδονται χοροεσπερίδες σωματείων ή οργανώσεων, θα προσαυξάνωνται μέχρι ποσοστού 30%. Το μέτρον ελήφθη υπέρ του κοινού, η ισχύς του δε αρχίζει από αύριον.

ΕΠΕΒΡΑΒΕΥΘΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΥΚΗΝΑΪΚΑ ΑΓΓΕΙΑ
ΚΑΡΠΑΘΟΣ (Ιδ. ανταπ.). Διά σχετικής αποφάσεως της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, ενεκρίθη η καταβολή ποσού 100 δραχμών εις τον κ. Νικόλαον Αλεξίου, κάτοικον Καρπάθου, ο οποίος ανεύρε και παρέδωσε εις τον υπεύθυνον της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας 13 αγγεία Μυκηναϊκής εποχής, εκ των οποίων μερικά ήσαν εθραυσμένα ενώ τα περισσότερα διετηρούντο εις αρίστην κατάστασιν. Η πράξις του κ. Αλεξίου επεβραβεύθη διότι ούτος παρέδωσεν αγγεία, τα οποία επιβεβαιούν την σχέσιν της αρχαίας Καρπάθου με τον Μυκηναϊκόν πολιτισμό.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΕΤΑΡΤΗΝ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΗ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Δ.
Κατόπιν αποφάσεως της Διοικούσης επιτροπής του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, την προσεχήν Τετάρτην θα συνέλθη εις συνεδρίασιν το διοικητικόν συμβούλιον αυτού, διά να εξετάση τα εξής θέματα:
1ον) Αποτέλεσμα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, διά την ανέγερσιν του νέου μεγάρου του Επιμελητηρίου, και 2ον) έγκρισις απολογισμού χρήσεως 1961.

10 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΠΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ
Την προσεχή Τρίτην αναμένεται να καταπλεύση εις Ρόδον το ιταλικόν τουριστικόν ατμόπλοιον «Μπερνίτα» με 150 ξένους περιηγητάς, οι οποίοι θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλεως και της υπαίθρου. Εν τω μεταξύ ανηγγέλθη ότι κατά τον προσεχή μήνα Μάρτιον η κίνησις τουριστικών σκαφών εις Ρόδον θα είναι ζωηρά, προβλέπεται δε ότι θα πραγματοποιηθούν 10 και πλέον κατάπλοι.

ΩΡΙΣΘΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΡΤΟΥ “ΛΑΓΑΝΑ” ΠΩΣ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Διά δελτίου τιμών της Νομαρχίας Δωδεκανήσου ορίζεται εν όψει της Καθαράς Δευτέρας, η τιμή λιανικής πωλήσεως του άρτου «λαγάνα» του μεν λευκού εις 6,20 δραχμάς κατά κιλόν, του δε πιτυρούχου εις 3,50 δραχμάς κατά κιλόν. Η τιμή αύτη θα ισχύση μόνον κατά την ημέραν της Καθαράς Δευτέρας.
Εν τω μεταξύ, διά την προσεχή Δευτέραν έχουν αναγγελθή ότι θα πραγματοποιηθούν εκδρομαί υπό της Περιηγητικής Λέσχης Ρόδου εις το πεδίον του Άρεως. Εξ άλλου εκδρομαί θα πραγματοποιηθούν κατά το έθιμον υπό ομίλων και μεμονωμένων ατόμων εις διαφόρους τοποθεσίας πλησίον ή μακράν της πόλεως, κυρίως δε εις το Ροδίνι, εις το Καρακόνερο, εις την Φανερωμένην, εις τα Πευκάκια και εις τους Τρεις.

ΣΧΟΛΗ ΑΝΤΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΣ ΛΙΝΔΟΝ
Ως ανεκοινώθη εκ της Διευθύνσεως Γεωργίας Ρόδου, από αύριον θα λειτουργή εις Λίνδον σχολή εκμαθήσεως λειτουργίας Αντλητικών συγκροτημάτων εις την οποίαν θα φοιτήσουν περί τους 26 μαθητάς.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...