Αγανάκτησε ο αντιδήμαρχος με τις παράνομες χωματερές στη Ρόδο

Αγανάκτησε ο αντιδήμαρχος με τις παράνομες χωματερές στη Ρόδο

Αγανάκτησε ο αντιδήμαρχος με τις παράνομες χωματερές στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 942 ΦΟΡΕΣ

Τον προβληματισμό και την αγανάκτησή του για την κατάσταση με τις χωματερές στις δημοτικές ενότητες ευθύνης του, εκφράζει ο Αντιδήμαρχος Καμείρου-Αταβύρου και Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης, και παράλληλα διαβεβαιώνει ότι η καθημερινότητα στα χωριά των ενοτήτων αυτών βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

Καταρχάς, ο Αντιδήμαρχος, ενημέρωσε ότι αυτή την περίοδο έχουν καταπιαστεί γενικά και στις δύο ενότητες, Αταβύρου και Καμείρου, με το θέμα διαφόρων παράνομων χωματερών για την απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες, από τη στιγμή που λαμβάνουν τα ηλεκτρονικά αιτήματα πολιτών, όταν διαπιστώνουν τέτοια φαινόμενα είτε στα δάση είτε σε περιοχές μη κατοικήσιμες, να κάνουν τον κόπο και να υποβάλουν ένα αίτημα ηλεκτρονικά, που να το συνοδεύουν με την περιοχή και φωτογραφία, μία διαδικασία που είναι απλή, έτσι ώστε να μπορεί στη συνέχεια να επέμβει η Υπηρεσία.

Όπως είπε ο κ. Φλοσκάκης, το τελευταίο διάστημα έχουν καθαρίσει δύο χωματερές στην κοινότητα των Φανών, μία στη Σορωνή και μία πάρα πολύ μεγάλη στον Έμπωνα. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι ότι, στην τελευταία, έπρεπε να συνεργαστούν με την υπηρεσία Καθαριότητας αφού τους ειδοποίησαν ότι τα απορρίμματα εκεί ήταν πάρα πολλά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι απομάκρυναν 87 φορτηγά, δεν ήταν δηλαδή μία συνηθισμένη χωματερή. Απομάκρυναν, λοιπόν, όλα τα σκουπίδια, καθάρισαν το χώρο, όμως ένα μήνα πετά ο ίδιος διαπίστωσε ότι ρίχνουν απορρίμματα και μάλιστα όχι ογκώδη, από τη στιγμή που δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνεται η αποκομιδή τους καθημερινά, αλλά απορρίμματα που μπορούν να ρίχνουν στον κάδο, δηλαδή οικιακά.

Όπως εξηγεί, μάλιστα, αναγκαστικά οι κοινότητες έχουν επιλέξει κάποιους χώρους, τουλάχιστον για τα ογκώδη αντικείμενα ώστε οι πολίτες να τα εναποθέτουν εκεί και στη συνέχεια να τα απομακρύνει η Υπηρεσία. Αλλά όταν βλέπουν απορρίμματα που είναι για τον κάδο, οικιακά, δεν μπορούν να κυνηγάνε συνέχεια αυτό, όπως λέει.

Είπε, ακόμη, ότι, αυτή τη στιγμή, και από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, γίνονται πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες όπως και από όλους τους χωρικούς Αντιδημάρχους, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας στις ενότητές του, για την απομάκρυνση των απορριμμάτων, κάτι που αποτελεί μία καθημερινή προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, όμως, πρέπει να προσέξουν και οι πολίτες, τονίζει και λέει ότι το να φεύγει κάποιος από τον Εμπωνα και αντί να αφήνει τα απορρίμματά του στον κάδο, να φθάνει ένα χιλιόμετρο μακριά για να τα πετάξει στο δάσος, «δεν μπορεί να φανταστεί με ποια λογική γίνεται αυτό», λέει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.

Η καθημερινότητα
Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα στις ενότητες Καμείρου-Αταβύρου, σύμφωνα με τον κ. Φλοσκάκη, η καθημερινότητα βρίσκεται σε πολύ καλά σημεία εκτός από κάποιες ελλείψεις στο προσωπικό που έχουν αυτή τη στιγμή λόγω αδειών, και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα αλλά βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Μεταξύ άλλων, ξεκίνησαν τις ασφαλτοστρώσεις στα χωριά της ενότητας Καμείρου, στο πλαίσιο διαγωνισμού που είχε γίνει, ξεκινώντας από την Σάλακο και θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα χωριά ενώ αμέσως μετά θα γίνει το ίδιο και στην ενότητα Αταβύρου.

Ακόμη, είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Βυρίνη ο οποίος μετέβη στις ενότητες και είδαν τι ελλείψεις έχουν τα σχολεία ώστε να προγραμματίσουν τις μελέτες για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων. Αυτά εντοπίζονται περισσότερο στην ενότητα Καμείρου που είναι πιο πολλά τα σχολεία από τον Ατάβυρο.

Την περυσινή χρονιά είχαν προβεί σε διάφορες συντηρήσεις σε σχολεία στον Ατάνβυρα και σε κάποια στην Κάμειρο για και θεωρούν ότι βρίσκονται σε καλό σημείο. Ακόμη, σε συνεργασία και με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Δώρο Κωνσταντίνου, ξεκινούν τις μελέτες για τα σχολεία έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα για να υλοποιηθούν γρήγορα και αυτές.

«Η καθημερινότητα είναι ένας συνεχής αγώνας στα χωριά μας», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Φλοσκάκης καθώς είχαν πάρα πολλά προβλήματα και ακόμα έχουν. Εκείνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να τα ιεραρχούν και να δίνουν μόνιμες λύσεις. Δεν παρέλειψε, ακόμη, να αναφέρει ότι το προσωπικά καταβάλει πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες για ν’ ανταπεξέλθει σε όλο αυτό και ο ίδιος είναι πολύ ευχαριστημένος.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς