Νίσυρος: Δύο στρατιώτες θετικοί στον κορωνοϊό

Νίσυρος: Δύο στρατιώτες θετικοί στον κορωνοϊό

Νίσυρος: Δύο στρατιώτες θετικοί στον κορωνοϊό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 435 ΦΟΡΕΣ

Δύο στρατιώτες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό το απόγευμα της Τετάρτης. Μετά από πληροφορίες της εφημερίδας «ΒτΚ», την είδηση επιβεβαίωσε η γιατρός του νησιού, κα. Ειρήνη Ντιάκωβα.

« Προσήλθαν στο ιατρείο 2 φαντάροι οι οποίοι είχαν συμπτώματα πυρετού. Υποβλήθηκαν αμέσως σε rapid test τα οποία βγήκαν και τα δύο θετικά. Αμέσως τέθηκαν οι δύο άνδρες σε απομόνωση καθώς και κάποια άτομα που είχαν έρθει σε επαφή. Ο ένας φαντάρος είναι από τη Νίσυρο και αμέσως μπήκε σε απομόνωση και η οικογένειά του.»

Η κυρία Ντιάκωβα , επεσήμανε επίσης ότι αμέσως τα δύο κρούσματα καταγράφηκαν ως θετικά στο σύστημα του ΕΟΔΥ. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν να ανακοινωθούν σήμερα κατά την επίσημη ενημέρωση, αύριο ή να ανακοινώθηκαν και χθες.

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες των πρωτοκόλλων που θα ακολουθηθούν με τις απολυμάνσεις και τις λοιπές διαδικασίες, η γιατρός μας μετέφερε ότι ο στρατός ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες και έχει την ευθύνη για όσα προβλέπονται και πρέπει να τηρηθούν.

Πάντως σήμερα, αναμένεται να εξεταστούν άνθρωποι από το περιβάλλον των στρατιωτών καθώς και συγγενείς του ενός στα πλαίσια της ιχνηλάτησης.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη του Γενάρη θετικός στον κορονοϊό ήταν ένας φαντάρος στη Νίσυρο που είχε καταγωγή από το νησί. Ευτυχώς δεν είχε προκύψει διασπορά.

Πηγή: vimatisko.gr

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Νισύρου: 76 χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι ζουν ξανά δεύτερη Νάκμπα

Εντοπίστηκαν 44 αλλοδαποί στη Νίσυρο νωρίς το πρωί

Διανομή κατσικιών για το Πάσχα από τον δήμο της Νισύρου

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ζωντανή μετάδοση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στη Νίσυρο

Ο δήμαρχος Νισύρου στις Βρυξέλλες σε συνάντηση του δικτύου "Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης - Building Europe with local councilors BELC"

Αναβίωσε στη Νίσυρο το έθιμο της «Καλαντήρας»

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών