Αλέξανδρος Κολιάδης: «Αυτές είναι οι προτεραιότητες του ΔΟΠΑΡ»

Αλέξανδρος Κολιάδης: «Αυτές είναι οι προτεραιότητες του ΔΟΠΑΡ»

Αλέξανδρος Κολιάδης: «Αυτές είναι οι προτεραιότητες του ΔΟΠΑΡ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1313 ΦΟΡΕΣ

Τα γήπεδα Κοσκινού, Παστίδας, Κρεμαστής και Αγίων Αποστόλων είναι οι άμεσες προτεραιότητες του ΔΟΠΑΡ για την επόμενη διετία σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση του αγωνιστικού χώρου! Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρος Κολιάδης τονίζοντας μάλιστα ότι είναι επιτακτική ανάγκη για τους συγκεκριμένους αγωνιστικούς χώρους καθώς βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση. Συγκεκριμένα, είπε τα ακόλουθα:

«Αυτά τα γήπεδα είναι προτεραιότητα να αλλάξει ο τάπητας. Έχουν μεγάλη χρήση και δεν γίνεται να συνεχιστεί έτσι. Ακόμα και το συνεργείο που ήρθε από την Αθήνα και είδε τους τάπητές μας είπε ότι δεν μπορεί να γίνει συντήρηση και πρέπει να αλλάξουν. Το κόστος αλλαγής σε αυτά τα τέσσερα γήπεδα ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Θα παλέψουμε για τα γήπεδα αυτά και θα γίνουν. Νιώθω ότι έχω αυτή την υποχρέωση και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις».
Ένας άλλος μεγάλος στόχος, όσον αφορά το 2021, όπως είπε, είναι ο ηλεκτροφωτισμός:
«Μεγάλος στόχος δικός μου για το 2021 είναι να μπει ηλεκτροφωτισμός στα περισσότερα γήπεδα. Θεωρώ απαράδεκτο στις 5 η ώρα το απόγευμα σε ορισμένα γήπεδα να σταματάνε οι προπονήσεις γιατί δεν έχουν φως.

Ξέρουμε πολύ καλά για παράδειγμα ότι στους Αγίους Αποστόλους ο φωτισμός δεν επαρκεί. Επίσης το ίδιο συμβαίνει στα Κοσκινού, στην Κρεμαστή, στο Παραδείσι, στις Φάνες, στη Μαλώνα, στον Αρχάγγελο και αλλού. Δεν είναι αυτοί φωτισμοί για να κάνουν προπονήσεις το απόγευμα ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ειδικά για το γήπεδο των Φανών δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ και δημόσια ότι το έχω αδικήσει. Έπρεπε ήδη να έχω πάει και δεν το έκανα ακόμη. Και είναι άνθρωποι οι οποίοι ούτε σχολίασαν αρνητικά ούτε έκαναν επίθεση. Και θα το κάνω άμεσα να πάω να δω τους ανθρώπους για να μιλήσουμε».

Ο ίδιος επεσήμανε τις πολλές ανάγκες όλων των γηπέδων αλλά και τη δυσκολία σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργία προτεραιοτήτων:
«Η αλήθεια είναι ότι οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες. Είναι αυτό που λέμε λαϊκά κλείνεις μια τρύπα και ανοίγουν τρεις. Όλα τα γήπεδα χρειάζονται παρεμβάσεις. Και θα έλεγα ότι καμιά φορά είναι πολύ δύσκολο και θα έλεγα σκληρό να δεχθείς ότι δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα.

Είμαι αναγκασμένος να δώσω προτεραιότητες και ορισμένα να τα αφήσω για αργότερα. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι αδικώ κάποιους και πραγματικά είμαι σε πολύ δυσάρεστη θέση. Όλοι είναι πολίτες του νησιού και όλοι προσπαθούν αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι οι ομάδες που συμμετέχουν σε επαγγελματικές κατηγορίες έχουν προτεραιότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα σωματεία δεν έχουν και αυτά σοβαρές ανάγκες και δεν θέλουν να δουν τα γήπεδά τους πιο ασφαλή. Πας στα Κοσκινού και ο αγωνιστικός χώρος είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Το ίδιο συμβαίνει στην Παστίδα και στην Κρεμαστή.

Οι τάπητες είναι κοντά μια εικοσαετία. Πόσο να αντέξουν ακόμη; Οι ομάδες αυτές πολύ λογικά θέλουν μια βοήθεια.
Η αντικατάσταση ενός τάπητα κοστίζει πολύ και όπως αντιλαμβάνεται κανείς , δεν μπορούν να αλλάξουν όλα με τη μια και έτσι αναγκαζόμαστε να βάλουμε μια ιεραρχία».

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά σε αυτούς που ήδη έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται:
«Πρόσφατα διάβασα με μεγάλη έκπληξη μια διαμαρτυρία του Ηρακλή Μαριτσών. Απαιτεί να υπάρχει και έμψυχο δυναμικό, δηλαδή κηπουρός προκειμένου να φροντίζει το γήπεδο.

Εντάξει, τι να πω. Δεν ξέρω αν αύριο, μεθαύριο μου ζητήσουν και ψήστη για τα σουβλάκια. Μπορεί να γίνει και αυτό. Το σίγουρο είναι ότι από εκεί που δεν υπήρχε τίποτα πριν από ένα χρόνο πλέον μπαίνουν και ορισμένες παράλογες απαιτήσεις. Θα έλεγα παν μέτρον άριστον. Όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουμε κανένα μαγικό ραβδί».

Το Πανεπιστήμιο παραχωρεί τα γήπεδα στον ΔΟΠΑΡ
Στο μεταξύ, ο κ. Κολιάδης αναφέρθηκε σε μια πολύ σημαντική είδηση σε ό,τι αφορά τα γήπεδα 5Χ5 που βρίσκονται μπροστά από τον Πανεπιστήμιο Αιγαίου:

«Έχουμε κάνει μια σύμβαση για πρώτη φορά με το Πανεπιστήμιο και πλέον τα γήπεδα 5Χ5 παραχωρούνται στον ΔΟΠΑΡ. Είναι στην καρδιά της πόλης και βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και πλέον αναλαμβάνει ο ΔΟΠΑΡ τη χρήση τους για τα επόμενα δέκα χρόνια. Είναι ένα επίσης μεγάλο στοίχημα για εμάς δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα γήπεδα αποτελούν τη βιτρίνα της πόλης μας.
Τα βλέπει όλος ο κόσμος που περνάει από εκεί. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουμε, θα κάνουμε ένα γήπεδο 9Χ9 και ένα πιο μικρό δίπλα τα οποία θα χωρίζονται μεταξύ τους με μια ειδική κουρτίνα».

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων