Συνελήφθη κτηνοτρόφος που «έσπειρε» δηλητήρια στην περιοχή Αφάντου

Συνελήφθη κτηνοτρόφος που «έσπειρε» δηλητήρια  στην περιοχή Αφάντου

Συνελήφθη κτηνοτρόφος που «έσπειρε» δηλητήρια στην περιοχή Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2350 ΦΟΡΕΣ

Του έστησαν καρτέρι στελέχη της θηροφυλακής

Στη δικαιοσύνη παραπέμφθηκε ένας 67χρονος κτηνοτρόφος, ο οποιός εντοπίστηκε έπειτα από παρακολούθηση των στελεχών της Θηροφυλακής να έχει τοποθετήσει δηλητηριασμένα κομμάτια κρέατος, αλλά και ένα κουνέλι ως ζωντανό δόλωμα(!) σε περιοχή των Αφάντου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυνηγετικός σύλλογος, «την Πέμπτη 18/02/2021 στελέχη της θηροφυλακής βρέθηκαν στη θέση «Γκρουκιάς» του Δ.Δ. Αφαντου, όπου με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκυλιού (Chica) και με χειρίστρια την Διακίδη Χριστίνα εντόπισαν ένα πρόβατο νεκρό με δηλητήριο πάνω του, τρία κομμάτια συκώτι με δηλητήριο, ένα γεράκι νεκρό, μια τσάντα με κομμάτια συκώτι.

Επίσης εντόπισαν παγίδα με ζωντανό δόλωμα εντός αυτής(κουνέλι). Αφού παρακολούθησαν την περιοχή την επόμενη μέρα Παρασκευή και περί ώρα 8:30π.μ. συνέλαβαν τον Κ.Γ. του Ν. κτηνοτρόφο ετών 67 για παράνομη τοποθέτηση και χρήση παγίδας και παράνομη τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με αυτόφωρη διαδικασία, όπου διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα στην οικία του. Από την έρευνα δεν υπήρξαν νέα ευρήματα.

Η Τσίκα είναι ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί, το οποίο προμηθεύτηκε η Α’ ΚΟΚΔ στο πλαίσιο του έργου LIFE Bonelli eastMed #BonelliEastMed, #LIFEBonelliEastMed και επιχειρεί στα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε ακόμη

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ