Τάκης Πότσος: Αισχρή και απαράδεκτη καταντά η εκμετάλλευση των ανέργων

Τάκης Πότσος: Αισχρή και απαράδεκτη καταντά η εκμετάλλευση των ανέργων

Τάκης Πότσος: Αισχρή και απαράδεκτη καταντά η εκμετάλλευση των ανέργων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 497 ΦΟΡΕΣ

Σε δημόσιο τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ρόδου κ. Τάκης Πότσος, αναφέρει τα εξής:

Αισχρή και απαράδεκτη καταντά η εκμετάλλευση των ανέργων από τη Δημοτική Αρχή, με τις διάτρητες διαδικασίες που χρησιμοποιεί για τις προσλήψεις σε υπηρεσίες του Δήμου, πατώντας πάνω στην ανάγκη τους για μεροκάματο.

Στο νησί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι, πολλοί από αυτούς σε συνθήκες εξαθλίωσης και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται την ανέχεια, την ανάγκη για δουλειά, να δημιουργεί μηχανισμούς ημετεροκρατίας και ομηρίας.

Πόσοι άραγε άνεργοι οικοδόμοι, τεχνίτες, ελαιοχρωματιστές και άνεργες καθαρίστριες στη Ρόδο γνωρίζουν ότι μέσα σε 2 ½ μέρες πρέπει να μαζέψουν και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους (εάν ενδιαφέρονται γι’ αυτήν την προκήρυξη) ηλεκτρονικά ή αφού κλείσουν ραντεβού με την υπηρεσία προσωπικού του δήμου!!!

Πόσα χρόνια οι δημοτικές αρχές μαζί και η σημερινή απαξίωνε το αίτημά μας για μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου και τώρα ξαφνικά «βαφτίζονται» κατεπείγουσες λόγω πανδημίας;

Πως ενώ είναι διαχρονικές οι ελλείψεις προσωπικού και μάλιστα τις χρησιμοποιούσαν οι δημοτικές αρχές σαν άλλοθι για ιδιωτικοποιήσεις και μπάσιμο των εργολάβων στις υπηρεσίες του δήμου, τώρα , μέσα σε μία μέρα, στις 19 του Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή βγήκε ξαφνικά η πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία συνήλθε την ίδια μέρα δια περιφοράς μόνο με τα μέλη των παρατάξεων της δημοτικής αρχής, δημοσιεύθηκε η απόφασή της στη Διαύγεια στις 13:32:57 για πρόσληψη 30 ατόμων και ακολούθησε μετά από 1 ώρα η δημοσίευση της προκήρυξης για τις προσλήψεις (στις 14:36:37) με το καμπανάκι της λήξης υποβολής των αιτήσεων, να χτυπά στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 24/02.

Μέχρι και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος κ. Καρίκης παραδέχεται (δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ στις 8/2/2021) ότι γίνονται προσλήψεις λόγω πανδημίας με υποκειμενικά κριτήρια, χωρίς αξιοκρατία!!!

Βέβαια το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» κι αυτό είναι η ίδια η κυβέρνηση που νομοθετεί τις διαδικασίες που αξιοποιούνται και από τους τοπικούς φορείς. Το κράτος των «αρεστών» και οι μηχανισμοί στήριξής του δεν χρειάζονται ούτε διαφάνεια, ούτε κριτήρια. Το τίμημα το πληρώνει όμως η εργατική τάξη κι ο λαός συνολικά που εγκλωβίζεται στο σάπιο σύστημά τους.

Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις υπηρεσίες, με ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών.

Να ενταχθούν στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι στις κατασκευές που είναι άνεργοι, λόγω της εφαρμογής των lockdown.

Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους τους ανέργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας τους.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς