Νέες αποκαλύψεις και σφοδρές αντιδράσεις σε βάρος του περιφερειάρχη και του δημάρχου της Χάλκης

Νέες αποκαλύψεις και σφοδρές  αντιδράσεις σε βάρος του περιφερειάρχη  και του δημάρχου της Χάλκης

Νέες αποκαλύψεις και σφοδρές αντιδράσεις σε βάρος του περιφερειάρχη και του δημάρχου της Χάλκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3408 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίστηκαν και χθες οι σφοδρές αντιδράσεις κομμάτων και φορέων της περιοχής μας, σε βάρος του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου αλλά και του Δημάρχου της Χάλκης κ. Ευάγγελου Φραγκάκη, μετά την αποκάλυψη από τον ραδιοφωνικό σταθμό “SKY Ρόδου”, ότι ο περιφερειάρχης έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου ευρισκόμενος στο νησί.

Με ανακοίνωσή τους, τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και ο δήμαρχος της Χάλκης, επισήμαναν από την πρώτη στιγμή, ότι υπήρχαν εμβόλια που έμειναν αδιάθετα και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να χορηγηθούν στον κ. Χατζημάρκο και σε ένα ακόμα άτομο που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο νησί της Χάλκης.
Όμως, με δήλωσή της η αρμόδια γιατρός κα Αρβανιτίδου, υποστήριξε ότι το όνομα του κ. Χατζημάρκου ήταν στη χειρόγραφη λίστα που παραδόθηκε από τον δήμο και το εμβόλιο που του έγινε δεν αντιστοιχούσε στα εμβόλια που είχαν μείνει αδιάθετα.

Τα γεγονότα αυτά στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, πυροδότησαν νέο κύκλο αντιπαραθέσεων και καταγγελιών, ενώ το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις σε κεντρικό επίπεδο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ορισμένα μάλιστα από τα οποία προανήγγειλαν (διά των εκπροσώπων τους) ότι θα το φέρουν στη Βουλή προκειμένου να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και το γραφείο του πρωθυπουργού, στελέχη του οποίου ζήτησαν μέσω αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων, να πληροφορηθούν όλα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Νέες καταγγελίες από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δημ. συμβουλίου Χάλκης
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Χάλκης κος Μιχάλης Σταματιάδης, με γραπτή ανακοίνωσή του χθες το απόγευμα, προέβη και σε νέες αποκαλύψεις, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «όχι μόνο έβαλαν στη λίστα τον Περιφερειάρχη για να κάνει εμβόλιο, αλλά άνοιξαν και... ταβέρνα για να γευματίσουν!».
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου του νησιού κ. Μιχάλης Σταματιάδης, κατήγγειλε επίσης εκτός των άλλων και τον δήμαρχο του νησιού κ. Φραγκάκη για γελοιοποίηση ολόκληρης της δημοτικής αρχής.

Στην ανακοίνωση που αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιδράσεων αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Κατ’ αρχήν αναφέρουμε τα πραγματικά γεγονότα, που είδαν και πιστοποιούν οι κάτοικοι της Χάλκης.
Το πρωί της Κυριακής 21/2/2021, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μετέβη στην Χάλκη με το φουσκωτό σκάφος γνωστού εμπόρου της Ρόδου, και ολιγομελή παρέα (πέντε-έξι άτομα), προκειμένου να εμβολιαστεί στο ιατρείο του νησιού, δεδομένου ότι ο Δήμαρχος Χάλκης ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ, την οποία είχε συντάξει ο Δήμος και παρέδωσε στο ιατρικό προσωπικό του ιατρείου Χάλκης και τους επισκέπτες γιατρούς.

Μετά τον εμβολιασμό του, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, ο Περιφερειάρχης και η παρέα του γευμάτισαν σε ψαροταβέρνα της Χάλκης, η οποία προφανώς είχε ανοίξει ειδικά για αυτούς, δεδομένων των συνθηκών απαγόρευσης λειτουργίας των εστιατορίων και περί τις 16.00´ το απόγευμα, αναχώρησαν με το εν λόγω φουσκωτό σκάφος για να επιστρέψουν στη Ρόδο.
Με βάση τα παραπάνω γεγονότα, ας πάμε τώρα στις παλινωδίες, αναλήθειες και ανακρίβειες του Δημάρχου Χάλκης.

Ο Δήμαρχος Χάλκης προσπάθησε να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη, μυστική και στο απυρόβλητο, την εξυπηρέτηση που έκανε στον Περιφερειάρχη να τον εντάξει στη λίστα των κατοίκων του νησιού, που επρόκειτο να εμβολιαστούν.
Για τον λόγο αυτόν, απέφυγε να κάνει την παραμικρή ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στη Χάλκη, ενώ όπως γνωρίζουμε, σε άλλες περιπτώσεις για ψύλλου πήδημα και ασήμαντα γεγονότα, σπεύδει ασμένως να εκδώσει τις ατελείωτες αναρτήσεις και ανακοινώσεις.

Από τη στιγμή που τα ΜΜΕ ανακάλυψαν το θέμα και το έφεραν στην επιφάνεια, άρχισαν οι παλινωδίες, οι ανακρίβειες και οι αναλήθειες του Δημάρχου της Χάλκης.
Στη μία δήλωσή του ανέφερε ότι το ταξίδι του Περιφερειάρχη στη Χάλκη ήταν υπηρεσιακό.
Στην άλλη δήλωσή του ανέφερε ότι ήταν ιδιωτικό.
Τελικώς μας δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών περίσσεψαν δύο δόσεις εμβολίου και με την ευκαιρία που ήταν (τυχαίως) εκεί ο Περιφερειάρχης, τον εμβολίασαν για να μην τις πετάξουν.

Μας δήλωσε ακόμη ότι κανείς από τους ενδιαφερόμενους, δεν έμεινε χωρίς να εμβολιαστεί στη Χάλκη.
Η αλήθεια είναι ότι εμείς γνωρίζουμε τουλάχιστον τρεις κατοίκους της Χάλκης, έναν Χαλκίτη από τη Ρόδο, ο όποιος έβρισκετο την περίοδο των εμβολιασμών στη Χάλκη, όπως αρκετοί άλλοι που εμβολιάστηκαν, έναν βουλγαρικής καταγωγής μόνιμο κάτοικο Χάλκης επί δεκαετίες, και μία κυρία Αυστριακή μόνιμη κάτοικο Χάλκης από το καλοκαίρι του 2020, οι οποίοι ζήτησαν να εγγραφούν στη σχετική λίστα και η απάντηση ήταν ότι δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.

Επιπροσθέτως γίναμε αποδεκτές παραπόνων δημοτών της Χάλκης, οι οποίοι τηλεφώνησαν στον Δήμο τις προηγούμενες ημέρες των εμβολιασμών, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα και η απάντηση των υπευθύνων ήταν, ότι δεν μπορούν να τους συμπεριλάβουν, διότι η λίστα έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχουν επιπλέον εμβόλια.
Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα ο Δήμαρχος Χάλκης, τα έκανε θάλασσα, σε βαθμό γελοιοποίησης.
Κύριε Δήμαρχε της Χάλκης, οι πολίτες περιμένουν από εσάς κατά τη διαχείριση ευαίσθητων θεμάτων, ειλικρίνεια, εντιμότητα, δεοντολογία και διαφάνεια και αντί αυτών τους προσφέρετε δυστυχώς ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ».

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Η προτελευταία δόση και το χρυσό αγόρι
Σε ανακοίνωσή του για το ίδιο θέμα η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής στα Νότια Δωδεκάνησα, επισημαίνει για την υπόθεση του εμβολιασμού του περιφερειάρχη:
«Η είδηση των τελευταίων ημερών, δεν είναι δυστυχώς η επιστροφή στην κανονικότητα και η «Ελευθερία» που μας έταζαν τα Χριστούγεννα. Δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του εμβολίου και εδώ στη «ψωροκώσταινα» παλεύουμε για το ποιοι θα προλάβουν να κάνουν χρήση των λιγοστών δόσεων.

Χωρίς οργάνωση, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιμένει να τα αφήνει όλα στην τύχη τους. Πιστή στο δόγμα της αυτορρύθμισης της αγοράς, αφήνει ακόμη και την υγεία των Ελλήνων πολιτών στην «αυτορρύθμιση».
Και επειδή η αυτορρύθμιση οδηγεί στη ζούγκλα, βλέπουμε πως τα αγρίμια, οι δυνατοί, καπηλεύονται θέσεις, εξουσία, γνωριμίες, για να αρπάξουν ό,τι τους λείπει.

Αυτό μπορεί να είναι η ανάθεση ενός ή πολλών μεγάλων δημοσίων έργων (απ’ ευθείας ή με «σύντομες» διαδικασίες, με επίκληση την πανδημία, μια περσινή βροχή, πάντα κάτι βρίσκεται), μπορεί να είναι και η απλή, ταπεινή χρήση της τελευταίας (ή προτελευταίας) δόσης του εμβολίου (και πάλι με κάποιο πρόσχημα, αληθοφανές αλλά τόσο γελοίο εν τέλει).
Λυπούμαστε που το λέμε, αλλά όταν επιλέγουμε να μας κυβερνούν ακραίοι (της δεξιάς ή της αριστεράς), επιλέγουμε να ζούμε στη ζούγκλα, όπου ο ισχυρότερος κυριαρχεί, ο μεσαίος πιέζεται προς τα κάτω και ο μικρός εξαφανίζεται. Μια ζούγκλα, όπου η διαφορετικότητα καταπολεμείται από το σύστημα. Κάθε διαφορετική άποψη προκαλεί, ως ένα ιδιότυπο αλλεργικό σοκ, το παραλήρημα των ευνοουμένων.

Στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είμαστε σαφείς. Πιστεύουμε στη λειτουργία ενός κράτος δικαίου, όπου όλοι οι πολίτες είναι ίσοι: στο δικαίωμα της εργασίας, στο δικαίωμα εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων, στο δικαίωμα της υγείας, έκφρασης λόγου, παντού, χωρίς χρυσές εξαιρέσεις, χωρίς «χρυσά αγόρια».
Στη δημοκρατία οι διαφορετικές φωνές είναι θεμιτές και μέρος της λειτουργίας του πολιτεύματος. Ας καταπολεμήσουν οι θιασώτες της μονοφωνίας, τις.... αλλεργικές τους αντιδράσεις.»

Η απάντηση του Γιώργου Χατζημάρκου
Σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρει συγκεκριμένα για το ζήτημα αυτό:
«Βρέθηκα στη Χάλκη την περασμένη Κυριακή, σε προγραμματισμένο ταξίδι για λόγους υπηρεσιακούς. Το μεσημέρι της Κυριακής και ενώ βρισκόμουν στο Δημαρχείο του νησιού σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Χάλκης και συνεργάτες του, ενημερώθηκα ότι η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων τoυ νησιού είχε ολοκληρωθεί και υπήρξαν αδιάθετες δόσεις, οι οποίες κατ' εφαρμογή της προβλεπόμενης διαδικασίας του μηχανισμού αναπλήρωσης έπρεπε να χρησιμοποιηθούν.

Επισκέφθηκα το Ιατρείο του νησιού και αφού έλαβα τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που το επιθυμούσε δεν έμεινε χωρίς εμβόλιο, δέχθηκα την προτελευταία εκ των αδιάθετων δόσεων (από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο το οποίο θα απορρίπτετο) μαζί με άλλους συμπολίτες μου, προτού το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναχωρήσει από το νησί.
Ουδέποτε θα μπορούσα να διανοηθώ να στερήσω το εμβόλιο από συνάνθρωπό μου όπως και δεν έκανα. Κατά συνέπεια, η δήθεν «είδηση» την οποία εκ του πονηρού ανήρτησε γνωστό και μη εξαιρετέο τοπικό μέσο, το οποίο με κάθε ευκαιρία εκτοξεύει λάσπη εναντίον μου με στόχο τη δημιουργία ψευδών εις βάρος μου εντυπώσεων, και εναντίον του οποίου ήδη εκκρεμούν προσφυγές μου στη δικαιοσύνη, και η οποία αναπαράγεται από συγκεκριμένα μέσα που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά μια περίοδο κατά την οποία η κοινή γνώμη είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, είναι παντελώς διαστρεβλωμένη και ανακριβής».

Η ανακοίνωση της παράταξης του Μανώλη Γλυνού
Σειρά ερωτημάτων για τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη στη Χάλκη, έθεσε με τη σειρά της η παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Γλυνό.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρονται τα εξής:
«Δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας μέσων ενημέρωσης, δημοσίευσαν άρθρα σύμφωνα με τα οποία ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παρέκαμψε τις γραμμές εμβολιασμών, δεχόμενος το εμβόλιο στη Χάλκη.
Παρέκαμψε τους ανθρώπους που περιμένουν ακόμη να εμβολιαστούν και έριξε στον κάλαθο των αχρήστων και εκείνους, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και περιμένουν μάταια, να πάρουν προτεραιότητα. Και επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, περιμένουν τη σειρά τους ηλικιακά.

Παρέκαμψε και δύο ακόμα πολίτες που την ημέρα που ήταν ο Περιφερειάρχης στη Χάλκη, ζήτησαν να εμβολιαστούν (εκτός λίστας) και τους ενημέρωσαν πως δεν υπήρχαν δόσεις για αυτούς.
Αν αυτό δεν είναι απαξίωση και περιφρόνηση στους πολίτες τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», ρωτά τα εξής:
• Πώς βρέθηκε στη Χάλκη εν μέσω πανδημίας ο Γιώργος Χατζημάρκος; Ταξίδεψε με ταχύπλοο σκάφος ενώ απαγορεύεται ο απόπλους τέτοιων σκαφών; Ποιος ήταν ο λόγος επίσκεψής του στο νησί;
• Γιατί δεν επέδειξε σεβασμό στον θεσμικό του ρόλο ο Περιφερειάρχης, επιτρέποντας σε κάτοικο της Χάλκης να λάβει τη δόση, μιας και ο ίδιος είναι κάτοικος Ρόδου;

• Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για παράλληλες λίστες εμβολιασμών, με χειρόγραφα πρακτικά;
Κάνει δε, εντύπωση σε όλους μας, το γεγονός πως ενώ για κάθε μικρή και μεγάλη δράση της περιφερειακής αρχής δημοσιεύονται δελτία Τύπου και φωτογραφίες σωρηδόν, ο εμβολιασμός Χατζημάρκου δεν έλαβε καμία επικοινωνιακή προώθηση.
Αναμένουμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και όχι σοφιστείες…
Όσο για την ανοσία; Είναι στο χέρι των πολιτών να την αποκτήσουν απομονώνοντας, όσους τους παρακάμπτουν με αυτό τον τρόπο και τους περιφρονούν.

Οι αντιδράσεις από τις αποκαλύψεις του ραδιοφωνικού σταθμού “Sky Ρόδος”
Τσουνάμι αντιδράσεων προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού, για τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στη Χάλκη, όπου βρέθηκε την περασμένη Κυριακή, γεγονός που επιβεβαίωσε στο σταθμό η υπεύθυνη του Ιατρείου της Χάλκης κα Αρβανιτίδου. Ο κ. Χατζημάρκος μετέβη στη Χάλκη με ιδιωτικό σκάφος, μαζί με την παρέα του, πιθανώς και για υπηρεσιακούς λόγους τους οποίους δεν έκανε γνωστούς ο δήμαρχος Ευάγγελος Φραγκάκης που μίλησε στον “sky” και δήλωσε πως δεν ήξερε για την επίσκεψη στο Ιατρείο, που ωστόσο ανακάλεσε λίγο αργότερα σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
«Μιλάει από μόνο του το γεγονός, το οποίο μόνο ντροπή προκαλεί. Εκτίθεται από μόνος του ο Γιώργος Χατζημάρκος κι εκτίθενται και οι αρεστοί της Κυβέρνησης», δήλωσε χθες στον “sky” ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Αποστολίδης.

Το ΚΙΝΑΛ ζητά εξηγήσεις
Το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή του ζητά εξηγήσεις για το εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι ο περιφερειάρχης εμβολιάστηκε εκτός σειράς στη Χάλκη. Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, θέτει ερωτήσεις προς την κυβέρνηση για το εάν υπάρχει κάποιο κριτήριο για εμβολιασμούς πέραν των ηλικιακών ομάδων των 60-65 και 75-80 που όλοι μας γνωρίζουμε μέχρι σήμερα; Εάν υπάρχει κάποιο κριτήριο προτεραιοποίησης πέραν του ηλικιακού και πέραν των υγειονομικών λειτουργών που να εντάσσει τους πολίτες στους υφιστάμενους εμβολιασμούς, καθώς και αν υπάρχει κάποιο κριτήριο πολιτικής, διοικητικής ή κομματικής ιδιότητας που να προτάσσεται έναντι των κοινών θνητών;

Και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σχολιάζοντας το θέμα στο σταθμό “sky100”, τόνισε ότι ο περιφερειάρχης οφείλει να δώσει απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα. «Προκύπτουν ερωτήματα που ακόμη απάντηση δεν έχουμε πάρει», είπε μεταξύ άλλων.

Το ΜέΡΑ 25 καυτηριάζει
Η Βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Φωτεινή Μπακαδήμα χαρακτήρισε μιλώντας επίσης χθες στον “sky” εξοργιστική την ενέργεια του περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι ένας αιρετός δεν μπορεί να ποδοπατεί τους πολίτες, θέτοντας τον εαυτό του σε προτεραιότητα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν εκλεκτό και αρεστό να παραβιάζει τη σειρά για να εμβολιασθεί, όπως συνέβη και στην Κέρκυρα, που όμως εκεί είχαμε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Υγείας. Αν δεν συνέτρεχαν λόγοι, δεν θα το έκανε κρυφά στη Χάλκη και βέβαια θα το είχε δημοσιοποιήσει όπως και πολλοί άλλοι, για να ενθαρρύνει τους πολίτες. Για κάποιο λόγο παρέκαμψε τη σειρά. Το σημαντικότερο είναι η κίνηση. Είναι το ηθικό του θέματος», ανέφερε σχετικά.

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»: Μέχρι πότε θα κάνει ο Χατζημάρκος ό,τι του καπνίσει;
Σε νέα ανακοίνωσή του χθες το απόγευμα ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλης Γλυνός επισημαίνει:
«Αγανάκτηση και οργή προκαλούν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εκτός σειράς στη Χάλκη την ώρα που οι Δωδεκανήσιοι και οι Κυκλαδίτες περιμένουν και θα περιμένουν για αρκετό καιρό ακόμη στωικά …τη σειρά τους να κάνουν το περίφημο εμβόλιο που θα τους οδηγήσει προς την …ελευθερία από τον φονικό ιό.
Εμβρόντητοι οι κάτοικοι των νησιών του Νοτίου Αιγαίου παρακολουθούν τα κατορθώματα της περιφερειακής αρχής.

Μόνο που στην περίπτωση του Νοτίου Αιγαίου θα πρέπει να δημιουργηθεί και εμβόλιο, που θα προσφέρει ανοσία στα φαινόμενα διακρίσεων και αυταρχισμού που κυριαρχούν.

Η αλληλεγγύη και η κοινωνική ενσυναίσθηση είναι δύο αξίες οι οποίες συνδέονται άμεσα μεταξύ τους ανάμεσα στους πολίτες.
Υπάρχει όμως ένα γαλατικό χωριό, στην άκρη του χάρτη, το οποίο αρνείται πεισματικά να βγει από τη φούσκα στην οποία ζει, και έστω να ακούσει ή να δει τη δραματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας.
Η αλαζονεία και η έπαρση που έχει αναπτύξει ο Περιφερειάρχης τα τελευταία 6μιση χρόνια, αποτελεί ένα πραγματικό case study το οποίο θα εξετάζεται από τα πανεπιστήμια ψυχολογίας τα επόμενα χρόνια.
Ένας περιφερειάρχης απρόσιτος, κυνικός μα πρωτίστως… ηγεμονικός!

Δεν γίνεται να μείνουν στο απυρόβλητο όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στη Χάλκη με πρωταγωνιστή τον Περιφερειάρχη που ποδοπάτησε κυριολεκτικά, τους πολίτες που ήθελαν να εμβολιαστούν και αποκλείστηκαν γιατί για αυτούς δεν υπήρχαν δόσεις εμβολίων. Το αναφέρουμε αυτό γιατί τουλάχιστον τρία άτομα ζήτησαν να εμβολιαστούν αλλά έφαγαν …πόρτα, γιατί δεν υπήρχαν εμβόλια για αυτούς. Υπήρχαν όμως για έναν και εκλεκτό που εκτιμά πως η δική του υγεία είναι υπεράνω αυτής των πολιτών. Η δήλωση στην οποία προέβη στον “Sky Rodos” ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Χάλκη κ. Σταματιάδης αποκάλυψε και άλλα που προκαλούν οργή.

Δεν φθάνει που παρακάμφθηκαν τα πάντα για να γίνει ο εμβολιασμός άνοιξε και ταβέρνα, προκειμένου να γευματίσουν ο Περιφερειάρχης και η παρέα του, σε μια περίοδο που οι εστιάτορες έχουν εξοντωθεί εξαιτίας των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού.
Ισχύσουν δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους ολίγους και εκλεκτούς του Νοτίου Αιγαίου; Είναι και ο τρόπος μετάβασης του εκλεκτού αιρετού στη Χάλκη που «βγάζει μάτι». Έγινε , σύμφωνα με δηλώσεις, κυριακάτικα με φουσκωτό σαν να ήταν κάτι απόλυτα φυσικό, να «σουλατσάρει» κανείς στο Αιγαίο εν καιρώ πανδημίας, ενώ ο φονικός ιός σέρνεται παντού γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, μέτρα περιορισμούς και κανονισμούς για τηλεδιασκέψεις .

Αλλά αυτά ισχύσουν για τους ολίγους και τους εκλεκτούς που εκτιμούν πως η δική τους παρουσία και μόνο είναι πολύτιμη και αξίζει περισσότερο από τις ζωές των απλών, ταπεινών κατοίκων που μάταια περιμείνουν τη σειρά τους να εμβολιαστούν και ας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Αναρωτιόμαστε άραγε, πόσο πιο ίσος αισθάνεται ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου;
Τι απαντά σε όσους δεν μπορούν να χαρούν τη ζωή, όπως τη χαίρεται ο ίδιος την ώρα που ταξιδεύει με ταχύπλοα στο Αιγαίο (όπως μας επιδεικνύει μέσω των λογαριασμών του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης);

Τι θα απαντήσει σε αυτούς που ήθελαν να εμβολιαστούν και δεν μπόρεσαν;
Τελικά, ως πότε θα κάνει ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ό,τι του καπνίσει; Νωρίτερα, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» Μανώλης Γλυνός, σχολίασε από την πλευρά του στον “sky” ότι αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά η αλαζονεία και ο αυταρχικός τρόπος που διοικεί ο Περιφερειάρχης και φαίνεται ακόμη και από τη συμπεριφορά του και στην καθημερινότητά του. «Για κανένα λόγο δεν έπρεπε να εμβολιασθεί ο κ. Χατζημάρκος, αλλά έπρεπε ασφαλώς τα αδιάθετα εμβόλια να δοθούν στα σώματα ασφαλείας και να επιστραφούν στη Ρόδο. «Καταδικάζουμε την ενέργεια, την οποία καταδίκασε και ολόκληρη η τοπική κοινωνία. Και πολιτικά και ηθικά είναι καταδικαστέα η απόφαση», είπε καταλήγοντας».

Ο Γιώργος Νικητιάδης
Ο τέως υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε δηλώσεις του χθες στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό επισήμανε: «Ο τρόπος που έκανε το εμβόλιο είναι το θολό σημείο. Ακόμη κι αν δεν ήταν σε λίστα ο κ. Χατζημάρκος και περίσσεψαν εμβόλια, γιατί δεν επεστράφησαν στη Ρόδο για άτομα που ήταν στη σειρά κι έχουν άμεση προτεραιότητα», είπε επιπροσθέτως. «Κάτι βρωμάει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Υπάρχουν μεγάλα ζητήματα και ο Περιφερειάρχης πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ενώ οφείλει και μια δημόσια συγγνώμη στον κόσμο που περιμένει υπομονετικά να εμβολιασθεί», επισήμανε ο τομεάρχης Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής.

Θανάσης Μπαράκας : Ομολογία παραβίασης προσωπικών δεδομένων η πρωινή «απολογία» του περιφερειάρχη
Τον εαυτό του προσπάθησε να υπερασπιστεί σήμερα μιλώντας στο “Notos News”, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Με τα γνωστά του επιχειρήματα, επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για το ατόπημα στο οποίο περιέπεσε.
Αντί να ζητήσει συγγνώμη, από τους πολίτες που τους προσπέρασε για να εμβολιαστεί εκτός σειράς στη Χάλκη, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη σε αυτούς εμμονικά πιστεύει ότι τον κατατρέχουν για να τον πλήξουν πολιτικά.

Οι πολίτες όμως μπορούν να καταλάβουν αν τους απαξίωσε ή αν τους υπερασπίστηκε και να κρίνουν.
Αντί να παραδεχθεί το λάθος του, επετέθη με τρόπο που δεν αρμόζει σε πολιτικό και πολύ περισσότερο σε αυτοδιοικητικό, σε όσους του ασκούν κριτική για τις αστοχίες και την αποτυχία του στη διοίκηση του Νοτίου Αιγαίου χαρακτηρίζοντας με, ως μέλος συμμορίας-χορωδίας.
Επιπλέον επειδή θεωρεί πως και η νομοθεσία είναι αλά καρτ δήλωσε πως ζήτησε και έλαβε, τη λίστα με τα ονόματα των ανθρώπων που τις τελευταίες ημέρες, εξεδήλωσαν την επιθυμία να εμβολιαστούν ενώ ανήκαν στην κατηγορία των αρνητών. Αν αυτό δεν είναι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, τότε τι είναι;

Μπορεί επειδή είναι Περιφερειάρχης να έχει πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν την υγεία των πολιτών; Πιστεύω πως για το θέμα των προσωπικών δεδομένων που ο ίδιος ανέδειξε θα πρέπει να επιληφθεί ο Εισαγγελέας ο οποίος θα ερευνήσει και θα βρει ποιος του έδωσε τη λίστα.

Ακόμη, επειδή γνωρίζει εκ των προτέρων για το στραπάτσο της φετινής τουριστικής σεζόν, επιχείρησε να γυρίσει υπέρ του την κατάσταση επιρρίπτοντας ευθύνες από τώρα, σε όσους του ασκούν κριτική. Επιχείρησε δηλαδή να προκαταβάλλει τον κόσμο, ότι σε περίπτωση που ο τουρισμός δεν πάει καλά και φέτος θα φταίνε οι …άλλοι. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τον πρώτο πολίτη του Νοτίου Αιγαίου. Συνηθίζει να εκτοξεύει λάσπη, σε όσους έχουν αντίθετο λόγο, σε όσους του ασκούν κριτική, γιατί δεν έχει μάθει να ενεργεί και να πράττει πολιτικά. Στην πολιτική δεν μπορεί να έχει θέση η λάσπη αλλά η δημοκρατία, ο ελεύθερος λόγος και η πολυφωνία. Δεν θα μείνω στους απαράδεκτους και χυδαίους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ισοπεδώνοντας το επίπεδο της πολιτικής. Γνωρίζω πως όποτε είναι σε δύσκολη θέση, χρησιμοποιεί αυτού του είδους τις εκφράσεις για να διαφύγει πολιτικά. Το βιώσαμε αυτό όταν ήταν στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Παρότι πέρασαν έντεκα χρόνια, δεν έμαθε κάτι γιατί δεν μπορεί και δεν το επιθυμεί. Ίσως είναι η ώρα να σκεφθεί αν πρέπει να ασχολείται με την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση ή αν θα πρέπει να αποσυρθεί. Γιατί η πολιτική είναι για αυτούς που δέχονται τον αντίθετο λόγο και μπορούν δημοκρατικά και πολιτικά να συζητούν ακόμη και με εκείνους που τους ασκούν την πιο σκληρή κριτική. Θα συνεχίσω την πορεία μου και θα αναδεικνύω τα προβλήματα του τόπου και του κόσμου που στενάζει και περιμένει λύσεις μέσα στην απόγνωσή του. Στον κατήφορο της λάσπης δεν θα τον ακολουθήσω».

Σφοδρή επίθεση του Νεκτάριου Σαντορινού στον Γιώργο Χατζημάρκο

Για προσπάθεια συγκάλυψης και απαράδεκτη προκλητική συμπεριφορά, κατηγορεί τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κος Νεκτάριος Σαντορινιός.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ αναφέρει συγκεκριμένα:
«Τα ρεπορτάζ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, στη Χάλκη, παραβιάζοντας τη σειρά της προβλεπόμενης διαδικασίας, προκαλούν το κοινό αίσθημα και δημιουργούν πολλά ερωτήματα στους πολίτες. Δυστυχώς, οι μέχρι τώρα εξηγήσεις που δόθηκαν από τον ίδιο, όχι μόνο δεν έχουν κανένα ψήγμα αλήθειας, αλλά προσβάλλουν κάθε πολίτη που αγωνιά για το μέλλον της πανδημίας και την υγεία της οικογένειάς του.
Όπως μαρτυρούν οι εμπλεκόμενοι, ο κ. Χατζημάρκος είχε καταχωρηθεί από την προηγούμενη ημέρα στη λίστα εμβολιασμού του Ιατρείου της Χάλκης και επομένως η μετάβασή του στο νησί δεν έγινε για υπηρεσιακούς λόγους, όπως ο ίδιος ψευδώς αναφέρει, αλλά μόνο και μόνο για να εμβολιαστεί, εκτός σειράς!

Ταυτόχρονα όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Χάλκης, τουλάχιστον δυο μόνιμοι κάτοικοι του ακριτικού νησιού έμειναν εκτός λίστας εμβολιασμού, ενώ το δικαιούνταν, αντίθετα με όσα δηλαδή αναφέρει το Δελτίου Τύπου του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Χάλκης.

Η προκλητική συμπεριφορά του κ. Περιφερειάρχη, που ακολουθεί κατά πόδας το παράδειγμα άλλων «ανέμελων» αρίστων της ΝΔ, είχε ως αποκορύφωμα το γεγονός ότι μετά τον παράτυπο και εκτός σειράς εμβολιασμό του, κάθισε να γευματίσει, συνοδεία συνεργατών και φίλων, σε ψαροταβέρνα του νησιού, που άνοιξε για την «περίσταση», παραβιάζοντας έτσι κάθε υγειονομικό περιορισμό!

Όπως είναι προφανές, οι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν προκαλέσει τη μήνιν των πολιτών, ιδίως των νησιωτών.
Αν άμεσα δεν δοθούν οι πρέπουσες εξηγήσεις και συνεχιστεί η προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων με ψέματα, τότε ακόμη και η συγγνώμη που οφείλει ο κ. Περιφερειάρχης να ζητήσει, δεν θα είναι πια αρκετή».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων