Μάνος Κόνσολας: "Δύο ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων"

Μάνος Κόνσολας: "Δύο ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων"

Μάνος Κόνσολας: "Δύο ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 251 ΦΟΡΕΣ

Στον άμεσο σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων στήριξης για τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Στυλιανού και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσεως Ρόδου « Κολοσσός».

Τέθηκαν σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου, τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο συνεργασίας του κ. Κόνσολα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία και τις προτάσεις που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προέκυψαν δύο ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων που θα υλοποιηθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα:

-Εξετάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών η μείωση τελών κυκλοφορίας, αντίστοιχη ρύθμιση όπως έγινε και με τα τουριστικά λεωφορεία.

-Αποκαθίσταται μια ανισότητα εις βάρος του κλάδου αφού με διάταξη που θα έρθει άμεσα προς ψήφιση, θα δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου να λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη και να μπορούν παράλληλα να εργάζονται, όπως ισχύει και για τους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει: « Σε όλες τις επαφές και συναντήσεις μου με τον κόσμο της εργασίας και τους επαγγελματίες επιδιώκω να είμαι ειλικρινής και ουσιαστικός. Με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσεως Ρόδου «Κολοσσός», συζητήσαμε όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν. Μέσα από αυτή τη συζήτηση επιδίωξα ρεαλιστικές και άμεσες λύσεις σε κάποια από αυτά τα ζητήματα.

Θα δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου να εργάζονται , ενώ θα λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη , με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο