Παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών της Ρόδου στο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (βίντεο)

Παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών της Ρόδου στο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 761 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα των Φοιτητών της Ρόδου αναφέρει τα εξής:

Την Τρίτη 23/2, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκονται στο νησί με πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο του πανεπιστημίου. Κατήγγειλαν την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές του ΑΠΘ, οπού συλλογικά διεκδικούσαν το άνοιγμα των σχολών για να γίνουν ξανά φοιτητές, κόντρα στο νομοσχέδιο έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

«Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «Η καταστολή δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» ήταν κάποια απ’ τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά.

Όλο αυτό το διάστημα, οι φοιτητές πανελλαδικά παλεύουν να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει απολύτως κανένα μέτρο, με προσχήματα όπως δεν υπάρχουν λεφτά, ή ότι αν ανοίξουν οι σχολές θα υπάρχει μεγάλη μετακίνηση μαζών.

Ταυτόχρονα, δίνει 30εκ. για αστυνομία στα Πανεπιστήμια, βάζει νέα εμπόδια στις σπουδές μας και μοιράζει διάσπαρτα ζεστό χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους. Πριν καλά-καλά προλάβει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, φανερώθηκε ποια είναι η πραγματική του στόχευση: να βάλει τον οργανωμένο αγώνα των φοιτητών και τα δίκαιο αιτήματά τους στο «γύψο», να εντείνουν την τρομοκρατία και την καταστολή μέσα και έξω από τις σχολές, να επικρατεί σιγή νεκροταφείου.

Καλούμε τους φοιτητές του νησιού να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Κύπρου την Πέμπτη 25/2, στις 17:30. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση και η πρυτανεία να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές μας, να γίνουμε ξανά φοιτητές! Ταυτόχρονα, καθώς την ίδια μέρα δικάζονται οι συμφοιτητές μας που συνελήφθησαν, φωνάζουμε δυνατά: κάτω τα χέρια από τους φοιτητές! Δεν θα περάσει η βία και ο αυταρχισμός στις σχολές μας!

Επίσης καλούμε και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που δεν βρίσκονται στο νησί να συμμετέχουν στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις στους τόπους που βρίσκονται. Όλοι με μια φωνή να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές φοιτητές του ΑΠΘ και την αντίθεση μας στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που μόνο αναβάθμιση δεν φέρνει στις σπουδές μας

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου