Η σχέση αγάπης του Τσαμπίκου και της Julia έγινε ντοκιμαντέρ στη Γερμανία και διαφημίζει τη Ρόδο

Η σχέση αγάπης του Τσαμπίκου  και της Julia έγινε ντοκιμαντέρ  στη Γερμανία και διαφημίζει τη Ρόδο

Η σχέση αγάπης του Τσαμπίκου και της Julia έγινε ντοκιμαντέρ στη Γερμανία και διαφημίζει τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8759 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα η πρώτη προβολή του στο “Hessischer Rundfunk”

Το «ατέλειωτο» ταξίδι αγάπης του Τσαμπίκου και της Julia από τη Γερμανία στην Ελλάδα και το αντίστροφο ήταν η αφορμή για να γυριστεί το ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού “Hessischer Rundfunk” στη Φρανκφούρτη με τίτλο “Rhodos-Helios in Love” και σκοπό να αναδειχθούν οι σπάνιες ομορφιές της Ρόδου, προκειμένου ν’ ανέβει ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση των ανθρώπων της χώρας αυτής, της τόσο σημαντικής για τον τουρισμό εδώ και δεκαετίες.

Ας αναφέρουμε όμως λίγα λόγια για τους «ήρωές» μας και τους πρωταγωνιστές αυτού του ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα για το οποίο πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στην πόλη της Ρόδου, τον Αρχάγγελο, την παραλία Τσαμπίκα, το μοναστήρι της Κυράς Τσαμπίκας της Ψηλής, την παραλία της Κόκκινης Άμμου, τη Λίνδο, τον Προφήτη Ηλία, τη Βίλα Ντε Βέκι, το Πλημμύρι, το Πρασονήσι και τον Μονόλιθο.

Η ιστορία ξεκινά πριν από δεκατρία χρόνια, όταν ο Τσαμπίκος Κωστάκης, συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης, θέλησε να δραστηριοποιηθεί και το κατάφερε επιτυχώς στον τομέα των θαλάσσιων σπορ, έχοντας δημιουργήσει σήμερα πια στην παραλία Τσαμπίκα μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, διαφημίζοντας ούτως ή άλλως με τον επαγγελματισμό του τη Ρόδο. Στον τομέα αυτόν αναπτυξιακά συμβάλλουν από διάφορες θέσεις ο πατέρας και η μητέρα του, Νίκος και Σταματία και τα αδέλφια του, Μιχάλης και Παναγιώτης.

Στην παραλία Στεγνά στον Αρχάγγελο, όπου και πρωτοξεκίνησε ο πατέρας του, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την Julia Schick, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, αφού ερχόταν για διακοπές με τους γονείς της, τον Christoph και τη Uschl (γιατρούς στο επάγγελμα) στο νησί μας, ως δείγμα της λατρείας όλων τους για τις ομορφιές του.

Η σχέση τους, έτσι, κρατάει μέχρι σήμερα, με την Julia να έχει τελειώσει Ιατρική στη Γερμανία και να εργάζεται ως αναισθησιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ουλμ, αξιοποιώντας όμως αρκετά διαστήματα του χρόνου και κυρίως του καλοκαιριού την ευκαιρία να επισκέπτεται τη μεγάλη της αγάπη, τη Ρόδο. Κι ο Τσαμπίκος όμως μήνες ολόκληρους βρίσκεται στη Γερμανία, όταν τον χειμώνα είναι αναγκαστικά κλειστή η επιχείρηση, γι’ αυτό κι έχει αφομοιωθεί από την τοπική κοινωνία της γερμανικής μεγαλούπολης.

Το ντοκιμαντέρ επιμελείται η δημοσιογράφος Natascha Rhein που είχε και την ιδέα του σεναρίου του, για να κινηματογραφήσει αυτή τη σχέση αγάπης του Τσαμπίκου και της Julia. Τα γυρίσματά του ξεκίνησαν στις 8 κι ολοκληρώθηκαν στις 17 του περασμένου Οκτώβρη, και μέσω αυτών δόθηκε μια ευκαιρία να αναδειχθεί, όσο ήταν δυνατόν, η τοπική κουλτούρα, η διασκέδαση των κατοίκων του νησιού, ακόμα και η τοπική κουζίνα με τα ήθη και την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Τα πλάνα είναι μοναδικά κι αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς, έστω και διαδικτυακά, μιας και διαρκούν μόνο 44 λεπτά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του καναλιού, θα προβληθεί σήμερα στις 21.15, αύριο στις 4.20 τα χαράματα και την Κυριακή στις 15.45 (ώρα Ελλάδος), για να δοθεί έτσι η ευκαιρία να το παρακολουθήσει μέσω του τηλεοπτικού του δέκτη όσο γίνεται περισσότερος κόσμος.

Ο σύνδεσμος για το βίντεο του ντοκιμαντέρ στο κανάλι της Φρανκφούρτης: https://www.hr-fernsehen.de/tv-programm/rhodos--helios-in-love,sendung-112298.html

Διαβάστε ακόμη

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΕΦΕΤ: Συμβουλές ενόψει Πάσχα-Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε αποθήκες με ηλεκτρικά είδη επί της Ρόδου-Λίνδου

Τούρτες πασχαλινές, καλιτσούνια και μελιτίνια

Συγκροτήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νέο τροχαίο ατύχημα με τραυματίες πριν λίγο στο κέντρο της πόλης

Το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου για την Εργατική Πρωτομαγιά