Στέργος Παρδαλός: Καλαβρέζικη νοοτροπία

Στέργος Παρδαλός: Καλαβρέζικη νοοτροπία

Στέργος Παρδαλός: Καλαβρέζικη νοοτροπία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1096 ΦΟΡΕΣ

Ο περιφερειακός σύμβουλος Στέργος Παρδαλός σχετικά με τον εμβολιασμό του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, αναφέρει σε σχόλιό του τα εξής:

«Η όλη ιστορία με το εμβόλιο του κυρίου περιφερειάρχη στη Χάλκη, μου έφερε στη μνήμη ένα περιστατικό από τα φοιτητικά μου χρόνια στη Νάπολη της Ιταλίας.

Θυμήθηκα ένα παρεάκι Ιταλών (ακόμη θυμάμαι τις φάτσες τους) στη φοιτητική λέσχη (mensa universitaria), που κάθε φορά όταν πηγαίναμε για φαγητό και ενώ όλοι σχεδόν οι φοιτητές τηρούσαμε τη γραμμή (ουρά), αυτή η παρέα παρέκαμπτε όλους, παρεξέκλινε της «κανονικότητας» και παραβιάζοντας τη γραμμή έπαιρνε πρώτη φαγητό.

Κάποια στιγμή έτυχε να μπουν σφήνα μπροστά απο μένα και όταν τους έκανα την παρατήρηση να πάνε πίσω, ένας Ιταλός που στεκόταν πίσω, μού είπε: «Μην ασχολείσαι. Είναι Καλαβρέζοι κάνουν ό,τι θέλουν».

Αυτή, λοιπόν, η καλαβρέζικη νοοτροπία του «κάνω ό,τι θέλω» σου επιτρέπει να πας με σκάφος με την παρέα σου στη Χάλκη (για δοκίμασε εσύ, θνητέ, να πας με τη βάρκα σου στο ρουζέτι) ενώ απαγορεύεται, να κάνεις το εμβόλιο από αυτά που υποτίθεται ότι περίσσεψαν, σύμφωνα με δηλώσεις του, (η γιατρός βέβαια και η νοσοκόμα διέψευσαν αυτήν την εκδοχή και δήλωσαν σε συνέντευξή τους, ότι το όνομά του ήταν στη λίστα τρεις μέρες πριν) και τέλος, να ανοίξει και το εστιατόριο για το ψαράκι τους (κάπου διάβασα ότι και τα ψάρια είχαν περισσέψει).

Το πιο μεγάλο σοκ όμως για μένα, είναι ότι ο Έλληνας πολίτης την είδηση που δεν τον... βολεύει, επειδή αφορά το κόμμα ή την παράταξη που ψηφίζει, την κυβέρνηση που στηρίζει, την ομάδα που υποστηρίζει, δεν θέλει να τη διαβάσει, να την ακούσει, να μεταδοθεί καν, αν είναι αρνητική.

Διαπιστώνω στα σχόλια που υπάρχουν κάτω και από τα δημοσιεύματα για αυτό το περιστατικό του Τύπου (έλα μωρέ και τι έγινε, κάνατε την τρίχα τριχιά, τι αντιπολίτευση είναι αυτή, το κάνατε θέμα που πήγε και έφαγε με φίλους, όλοι τα ίδια κάνουν κ.τ.λ.) ή θεωρεί υπερβολικό τον θόρυβο που έγινε

Δυστυχώς, κάποιοι ακόμη παραμένουν ραγιάδες γιατί όταν καλούνται να συμμετάσχουν σε μια μορφή αντίδρασης που θα εκτεθούν αναγκαστικά επώνυμα, το βάζουν στα πόδια και προτιμούν ένα φρέντο εσπρέσο, είμαστε στην εποχή του φρεντοεσπρεσιονισμού εξάλλου, για να σχολιάσουν επικριτικά τι κάνουν οι άλλοι και τι θα έκαναν οι ίδιοι, αν ήταν στη θέση τους.

Στο κάτω κάτω της γραφής, μεγαλύτερη σημασία σήμερα έχει αν στο VAR διαπιστωθεί ότι αδικήθηκε η ομάδα μας!!!».

Διαβάστε ακόμη

Μπότες και κράνη για τους εθελοντές πυροσβέστες της Ρόδου δώρισε η ομάδα “Help for Rhodes”

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για τις εκλογές στο ΤΕΕ

Μπλεγμένη σε αγκίστρια και πετονιές ξεβράστηκε θαλάσσια χελώνα στα Κρητικά

Για 15η φορά επισκέπτονται τη Ρόδο μαθητές του Λυκείου “Centre d’ Ensignement Libre S2” της Λιέγης

Ευχαριστήρια επιστολή των αστυνομικών της περιοχής μας σε όσους στάθηκαν δίπλα τους τη μέρα του Πάσχα

Στη Ρόδο οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ, Ζαχ. Τσιριγώτη και Καίτη Γιαννακά

Ένα εκατομμύριο έχει καταβληθεί στους αγρότες της Ρόδου που επλήγησαν από τη φωτιά

Παράσταση Διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς της Ρόδου