Δ. Κρητικός: «Η κατάσταση τείνει ανεξέλεγκτη στη Ρόδο – Πρέπει να ληφθούν πολύ δραστικά μέτρα»

Δ. Κρητικός: «Η κατάσταση τείνει ανεξέλεγκτη στη Ρόδο – Πρέπει να ληφθούν πολύ δραστικά μέτρα»

Δ. Κρητικός: «Η κατάσταση τείνει ανεξέλεγκτη στη Ρόδο – Πρέπει να ληφθούν πολύ δραστικά μέτρα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1932 ΦΟΡΕΣ

Η τοποθέτηση του γιατρού - πνευμονολόγου και επικεφαλής της παράταξης "Ρόδος Αξιών", Δημήτρη Κρητικού, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου:

Μοναδικός μου σκοπός είναι να συνεισφέρω στην προστασία της δημόσιας υγείας για την παρεμπόδιση της ενδεχόμενης εξάπλωσης του ιού COVID-19, ειδικότερα και ενόψει της τουριστικής περιόδου. Και δυστυχώς «δεν ήταν που είχα άδικο, είχα πρόωρα δίκιο»! Η κατάσταση τείνει να είναι ανεξέλεγκτη.

Είχα ήδη κάνει μνεία από το Φεβρουάριο 2020 και εγγράφως από 5-3-2020 στο ΔΣ Ρόδου για τη σοβαρότητα της πανδημίας ,αντιλαμβανόμενος την ανάγκη λήψης μέτρων, τη συγκρότηση σχετικής Ομάδας Εργασίας, την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερτονίζοντας την αναγκαιότητα επαγρύπνησης και θωράκισης για θέματα αφορούντα την υγειονομική κρίση.

Κατέστησα με σαφήνεια την αναγκαιότητα ελέγχου, όλων των δομών κλειστού τύπου του νησιού μας γιατί η πρόσφατη εμπειρία κατέδειξε τον μεγάλο κίνδυνο διασποράς σε τέτοιους χώρους. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτε από αυτά. Και ιδού τα αποτελέσματα .Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί υπάλληλοι, ο Βουλευτής και τόσοι άλλοι συμπολίτες μας θετικοί και τα σχολεία να κλείνει το ένα μετά το άλλο.

Η περίσταση απαιτεί ψυχραιμία, σύνεση, σοβαρότητα και ευθύνη ατομική και συλλογική . Κρούω τον κώδωνα πριν να είναι αργά. Σε αντίθεση με την κρίση του 2008, αυτή η οικονομική κρίση έχει άμεσο αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία.

Ο οικονομικός αντίκτυπος στην παγκόσμια, την ευρωπαϊκή και κατά συνέπεια την ελληνική οικονομία, δύσκολα μπορεί στη παρούσα φάση να κοστολογηθεί, αφού εξαρτάται από την τελική έκβαση της μάχης με τον κορωνοϊό, αλλά και τον χρόνο που θα λάβει τέλος.

Είναι γνωστόν ότι ο τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας γενικότερα αλλά και του τόπου μας. Τα οικονομικά στοιχεία το αποδεικνύουν ακράδαντα. Θα πρέπει όμως προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, να ληφθούν μέτρα πολύ δραστικά, ώστε να εκπέμπεται εμπιστοσύνη και ασφάλεια σε όσους επιλέξουν για τόπο διακοπών τους τη Ρόδο.

Ανάγκη άμεσων μέτρων/Προτείνω:
Τη λειτουργία διαπαραταξιακής επιτροπής ελέγχου στον Δήμο με τους ιατρούς δημοτικούς συμβούλους.Συντονισμό των υπαρχόντων ΚΟΜΥ από το Νοσοκομείο Ρόδου και τα ΚΥ του νησιού. Λειτουργία επί πλέον νέων ΚΟΜΥ, με κάλυψη συγκεκριμένων περιοχών η κάθε μία και με πόρους από τα ΠΕΠ Ν. Αιγαίου.

Το τρίπτυχο των μέτρων είναι Εμβολιασμοί- Μέτρα ατομικής προστασίας –Επιτήρηση/Ιχνηλάτηση. Kαι στην παρούσα φάση κλείσιμο της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα:
✓ Επικέντρωση στους χώρους ομαδικής συμβίωσης και στις μονάδες ιατρικής περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

✓ Εστίαση στις δομές συγκέντρωσης ειδικών πληθυσμών (πρόσφυγες, μετανάστες, φτωχοί, άστεγοι, μειονότητες)

✓ Σεβασμός και υποστήριξη(ψυχοκοινωνική) στην τρίτη ηλικία.

✓ Αστυνόμευση και αυστηρή επιτήρηση στην εφαρμογή των μέτρων με επιβολή προστίμων σε ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

✓ Διερεύνηση και εργαστηριακή διάγνωση για την ολοκλήρωση του επιδημιολογικού χάρτη της πανδημίας.
Πως περνάμε στην κανονικότητα…

✓ Ανάγκη μιας ελεγχόμενης αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για τη διασπορά του κορωνοιού, με προσήλωση στην επιστημονική τεκμηρίωση των πολιτικών αποφάσεων. Με συνεχή αξιολόγηση των μέτρων επιδημιολογικά.

✓ Προτεραιότητα στην αποτροπή των συναθροίσεων και όχι στον περιορισμό της κινητικότητας και της κυκλοφορίας.

Διαβάστε ακόμη

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»