Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου Ρόδου

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου Ρόδου

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1381 ΦΟΡΕΣ

Για το «Ήχος και Φως» και την αποκομιδή απορριμμάτων

Σε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, πρώην Δημάρχου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, οδήγησε το θέμα της ανάθεσης σε εξειδικευμένα γραφεία του εξώδικου δικαστικού χειρισμού των συμβάσεων για την αποκομιδή των απορριμμάτων και για το «Ήχος και Φως», κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Καταρχάς, σχετικά με την εισήγηση ενημέρωσε η Γενική Γραμματέας του Δήμου, κ. Κυριακή Νικολαΐδου. Πρόκειται για αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για ανάθεση σε εξειδικευμένο επί διοικητικών συμβάσεων δικηγορικό γραφείο του όλου εξώδικου και δικαστικού χειρισμού και της εν γένει νομικής υποστήριξης του Δήμου επί κάθε νομικού ζητήματος της διοικητικής σύμβασης με τίτλο: «Αποκομιδή-Μεταφοράς και Διαχείρισης ΑΣΑ, σάρωση (μηχανική και χειρωνακτική) χορτοκοπτική – κλαδοκοπή (μηχανική και χειρωνακτική) καθώς και αποκομιδή και διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Ρόδου». Όπως επίσης, το ίδιο αλλά σε εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών για τη σύμβαση παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης του «Ήχος και Φως».

Όπως εξήγησε η Γενική, επειδή το τίμημα ξεφεύγει από τα οριζόμενα στον κώδικα πρέπει να εγκριθεί από το δ.σ. Όσον αφορά τη σύμβαση αποκομιδής η προσφορά από την Εταιρία του καθηγητή Διοικητικού Δικαίου είναι 24 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ ενώ για το «Ήχος και Φως» που είναι δύο τα δικηγορικά γραφεία, έκαστο έχει καταθέσει προσφορά 19.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Όπως είπε, οι πιστώσεις υπάρχουν και οι αναλήψεις έχουν ήδη γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και η σχετική τιμολόγηση θα γίνει με την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης.

Τοποθετούμενος για τα θέματα αυτά ο κ. Χατζηδιάκος, είπε, καταρχάς, ότι θα περίμενε και στα δύο να εισηγηθεί ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου ή ένας νομικός, από τη στιγμή που δεν ήταν παρών ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Στη συνέχεια, όπως είπε, και ως νομικός αλλά και ως πρώην Δήμαρχος, όσες φορές είχαν διοικητικές συμβάσεις, σοβαρά αντικείμενα, ήταν παρών ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας ή σύσσωμη η νομική υπηρεσία του Δήμου και εξέφρασε την απορία του πως ζητάει την κατ’ εξαίρεση ανάθεση αυτής της υπόθεσης σε άλλα νομικά γραφεία.

Πάντως, όπως είπε και ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Σοκορέλος, είχε μοιραστεί η εισήγηση του προϊσταμένου, κ. Παπαγεωργίου, για το θέμα. Ο κ. Χατζηδιάκος είπε ακόμη ότι, τυπικά, θα έπρεπε να κάνουν μία δήλωση ότι αδυνατούν να χειριστούν αυτή την υπόθεση για να μην έχουν μελλοντικά προβλήματα καταλογισμού αυτών των αναθέσεων.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι, εκτός αυτού, έχει προσληφθεί και έτερη ειδική σύμβουλος και εξαίρετη νομικός και τις τελευταίες ημέρες είδε μία άλλη προκήρυξη για πρόσληψη άλλων δύο ειδικών συμβούλων με την ειδικότητα του νομικού, σύνολο επτά. Είπε, ακόμη, ότι επειδή εμπιστεύεται απόλυτα τις γνώσεις και την επιστημοσύνη των δικηγόρων της Ρόδου δεν νομίζει ότι θα χειριστεί τις υποθέσεις ένα νομικό γραφείο των Αθηνών καλύτερα και ότι το πρώτο θέμα είναι αν θα πρέπει να παρακάμψουμε τη νομική υπηρεσία του Δήμου.

Επί της ουσίας, ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι βλέπει στα πρακτικά μία σειρά διαδικαστικών ενεργειών και ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας έχει εισηγηθεί για όλα και έχει παραβλέψει ότι το 2019 έγιναν παραλαβές για την καθαριότητα και για την κύρια σύμβαση και για τη συμπληρωματική, όπως και το 2020. Επίσης, έχει γίνει μία παράταση της σύμβασης και σωστά όταν ενέσκηψε η πανδημία έπρεπε να μειωθεί αφού κάτι τέτοιο προστατεύει τα δικαιώματα του Δήμου αφού δεν έχουμε 2,5 εκατ. επισκέπτες αλλά 500 χιλιάδες, αν και δεν έχει δει αναρτημένη κάποια απόφαση.

Για το «Ήχος και Φως» είπε ότι δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες όταν μία υπόθεση είναι στα Δικαστήρια όμως εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το βλέπει κανείς. Ειδικά, λοιπόν, για το «Ήχος και Φως» που ξεκίνησε επί Δημαρχίας Χατζή Χατζηεθυμίου αυτή η ιδέα, υλοποιήθηκε επί Στάθη Κουσουρνά η διαδικασία όλη και ήρθε στη δική του θητεία το 2018 να υπογράψει τη σύμβαση, είπε ότι είναι ένα μεγάλο ζήτημα για τον τόπο και θα πρέπει να ολοκληρωθεί.

Είπε, ακόμη, ότι ενδιαφέρον κατά τον διαγωνισμό που έγινε επί Κουσουρνά επέδειξε μόνο μία Εταιρία και «αυτή την Εταιρεία την έχουμε στήσει στον τοίχο και την πυροβολούμε», και συνέχισε λέγοντας: «Τώρα, λοιπόν, ζητάμε ένα νομικό επιτελείο που θα τους δώσουμε είκοσι (σ.σ. χιλιάδες ευρώ) από ‘δω, είκοσι από ‘κει, οκτώ σας δίνει το δικαίωμα ο νόμος στους 11 συμβούλους, οι 8 γίνανε δέκα, κάποια στιγμή φοβάμαι ότι θα τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα.

Δηλαδή, αυτά τα 55 εκατ. ευρώ που εμφανίσατε ως υπόλοιπο του 2019 στον απολογισμό του προηγούμενου συμβουλίου, έτσι όπως πάμε και με μείον 11,5 εκατ. ευρώ έσοδα που είχαμε δυστυχώς το 2020 λόγω της πανδημίας, αν ο μη γένοιτο συμβεί και συνεχίσει το 2021 αυτή η δυστυχής συγκυρία της πανδημίας, λυπάμαι τον τρίτο χρόνο θα ψάχνουμε να βρούμε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Το απεύχομαι σε κάθε περίπτωση γιατί ξέρω τι είναι να κάνεις αιματηρές οικονομίες…».

Τελικά και χωρίς να μπει στην ουσία όπως είπε, δήλωσε ότι η παράταξή του είναι κατά της πρόσληψης των Εταιρειών αυτών αλλά και της δαπάνης υπό το φόβο καταλογισμού.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Κρητικός, είπε ότι ο Δήμος έχει νομική υπηρεσία από έγκριτους νομικούς και του κάνει εντύπωση πως είναι δυνατόν ο Δήμος, αυτή τη δύσκολη συγκυρία να πληρώσει αυτά τα χρήματα, δηλώνοντας ότι καταψηφίζουν.

Ο Δήμαρχος
Ξεκινώντας, ο κ. Καμπουράκης είπε ότι δεν είχε σκεφτεί ότι υπάρχει και πήχης…προς τα κάτω, «δεν ήξερα ότι κάποιος μπορεί να υπερβεί τον πήχη του πάτου», είπε με νόημα και συμπλήρωσε ότι μόλις το αντιμετώπισε αυτό το ερώτημα και εξήγησε τι εννοεί. Όπως είπε, δεν γίνεται κατανοητό ότι ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα να τυγχάνει της υπεράσπισης που του αξίζει. Όσο και αν έχουν προσπαθήσει αυτοί που υπέγραψαν συμβάσεις να βάλουν τον ροδίτη και τη ροδίτισσα πολύ κάτω από τον πήχη όχι απλά που του αξίζει αλλά αυτού που του εμπιστεύτηκαν όταν υπέγραφε συμβάσεις να κάνει.

Είπε, στη συνέχεια, αναφερόμενος στην Εταιρία «Ήφαιστος» σχετικά με το θέμα που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη και είχε γίνει αναφορά πριν, ότι είναι μεγάλη η πρόκληση γιατί στο αστείο ο κ. Ηλίας Πετρίδης (σ.σ. ο σύμβουλος της μείζονος) μπαίνει για να πληρωθεί και σε όλα αυτά τα χιουμοριστικά, ξεχνάμε ότι η Εταιρία Ήφαιστος κατά την προσφιλή μέθοδο κάποιων εκβιάζει από το 2004 τον Πρόεδρό της και δεν το θυμήθηκαν όταν ο άνθρωπος αυτός, θείος του Γ.Γ. της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, επιμένει εξοργισμένα εκφράζοντας το ανυπόφορο της κατάστασης και λέει «απαλλάξτε με». Βέβαια, μετά από τη Δημαρχία του κ. Γιώργου Γιαννόπουλου όπου ήταν ο συγκεκριμένος γιατρός Πρόεδρος της Ήφαιστος υπήρξαν άλλοι πέντε και ποτέ δεν έκλεισαν το θέμα της.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή προσπαθούν να απαλλάξουν τον Πρόεδρο της Ήφαιστος επί Δημαρχίας Γιαννόπουλου επειδή όλοι οι διάδοχοι έπιασαν το θέμα και αντί να συζητούν τη λύση είχαμε για κάθε πρόβλημα μία πατρότητα. Συνεχίζουν κάποιοι να πιστεύουν ότι η Εταιρία όπως δεν κατόρθωσε να κλείσει κατά την περίοδο της δικής τους Δημαρχίας θα πρέπει εσαεί να αναβάλλεται...

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος σχετικά με το κτηματολόγιο θύμισε ότι επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που τον Ιούνιο των εκλογών υπεγράφη κατά δήλωση του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δόθηκε λύση στο πρόβλημα των δασικών χαρτών και θα υπάρχει οριζόντια λύση. «Πού ήταν τότε ο Δήμαρχος; Δεν πέρασε από την Αθήνα;» είπε και ανέφερε ότι έξι βουλευτές της τότε κυβέρνησης ήταν στο γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού και υπέγραψαν νόμο και τότε δημιούργησαν το πρόβλημα των δασικών χαρτών στη Δωδεκάνησο, όταν ο πρώην Δασάρχης και μετέπειτα Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης έθεσε θέμα το οποίο επιλύθηκε με τον τίτλο λύση στους δασικούς χάρτες της Ρόδου.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μίλησε για τους «παράλληλους βίους», λέγοντας ότι προχθές πήραν μία από καθηγητές πανεπιστημίων και πρώην Προέδρους Δικαστηρίων που αποπέμφθηκαν από μία μελανή εποχή της χώρας, 82 σελίδες για τα σκουπίδια για να απαντηθεί εντός διημέρου, που είναι αίτηση αναστολής, κάτι δηλαδή σαν ασφαλιστικά μέτρα καθώς επίσης μία προσφυγή και αγωγή 75 σελίδων να απαντηθεί τη Δευτέρα.

Σχετικά με το «Ήχος και Φως», είπε απευθυνόμενος στον κ. Κρητικό σχετικά με την αναφορά ότι έχουν επτά άτομα που κάποια είναι σύμβουλοι του Δημάρχου και είναι εδώ για να τον βοηθήσουν να επιτελέσει το έργο του. Όπως είπε, λοιπόν, ο Δήμαρχος, οι νομικοί σύμβουλοι αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις, εκ των οποίων ο ένας είναι στη διαδικασία συνταξιοδότησης και φεύγει αυτές τις ημέρες.

Είπε, ακόμη, ότι και σήμερα υπάρχει νομικός σύμβουλος που τα αμέσως προηγούμενα χρόνια έκλεισε τα 67 και δεν κατανοεί ποιος κάποιος παίρνει χρήματα δύο-τρία-τέσσερα χρόνια μετά την ανώτατη ηλικία που επιτρέπεται να δουλεύει στον τομέα του Δήμου.

Είπε, στη συνέχεια, ότι δεν είναι η δουλειά του να διορθώσει κάποιον ούτε να του πει να σταματήσει να υπερηφανεύεται για τα ντροπιαστικά πράγματα τα οποία κατάφερε με αυτήν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά με την οποία θεωρεί ότι όλα τέλεια τα έπραξε. Και θέλησε να θυμίσει ότι ο δημοτικός ανθόκηπος «Ήχος και Φως» με την προκήρυξη του 2013 όριζε ότι πρέπει να ανοίξει σύντομα, δώδεκα μήνες το χρόνο και το θέαμα τουλάχιστον πέντε μήνες.

Ακόμη, όριζε αορίστου χρόνου εγγυητικές επιστολές με σαφέστατους λόγους ύπαρξης και ο ροδίτης εκείνη την εποχή ήλπιζε ότι το 2013 θα έβλεπε φως στο τέλος του τούνελ, να ανοίξει το ιστορικό σημείο «Ήχος και Φως» που θα προσέθετε στην υπεραξία του προορισμού. Έλεγε μέσα ότι όλες οι άδειες που πρέπει θα αποκτηθούν με αποκλειστική ευθύνη του αναδόχου. Και εδώ αρχίζουν και μπερδεύονται τα πράγματα αφού με μηδέν έσοδα για τον Δήμο φθάνουμε το 2018, απευθυνόμαστε στο ΚΑΣ και όπου απαιτούνται άδειες για την αλλαγή χρήσης από αυτήν που δεν ήταν μέσα στους στόχους. Και φθάνουμε στο 2021 οι αορίστου χρόνου εγγυητικές έχουν λήξει κάποια στιγμή.

Στο σημείο αυτό, ρώτησε χαρακτηριστικά: «Τολμάει κάποιος σ’ αυτή την αίθουσα να έρθει να πει ότι οι 20 χιλιάδες ή 10 ή οι 50 χιλιάδες ευρώ είναι πολλά χρήματα μπροστά στο επαπειλούμενο να φορτώσει τον ροδίτη μ’ αυτές τις αλλόκοτες μετρήσεις και ζυγίσεις στα σκουπίδια όπου το 2017 αναφέρονται σε 110 χιλιάδες τόνους αλλά η επίσημη δήλωση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είναι 82,288 τόνους στο ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων;».

Είπε, ακόμη, ότι τον επόμενο χρόνο που έγινε η πρόσθετη σύμβαση έγιναν 99 χιλιάδες τόνοι και γι’ αυτό μίλησε για περίπου 14% αύξηση των απορριμμάτων διότι όταν πληρώνεται κάποιος 3,9 εκατ. ευρώ για 101 χιλιάδες τόνους, πώς μπορεί να πληρωθεί 4,8 εκατ. ευρώ για 99 χιλιάδες τόνους, κατά τις δηλώσεις τους (σ.σ. εννοώντας την προηγούμενη Δημοτική Αρχή).

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο έργο των LED λέγοντας ότι εάν ο Δήμος της Ρόδου στην εξοικονόμηση ενέργειας, πριν την αλλαγή ενός λαμπτήρα της Ρόδου, έκρυβε και δύο τρία εκατ. ευρώ από τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΡ στον λογαριασμό του Δήμου, από τα 2,2 εκατ. ευρώ πως είναι δυνατόν με την εξοικονόμηση ρεύματος να γίνουν 2,8-3-3,8 εκατ. ευρώ το χρόνο ρεύμα.

«Αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν; Δεν ενδιαφέρει κανέναν ότι το δημοτικό συμφέρον από 2,5 εκατ. ευρώ λογαριασμό ανταποδοτικών τελών οδοφωτισμού θα πάει 3 εκατ. ευρώ;», είπε χαρακτηριστικά. Όπως σημείωσ εξοικονόμηση είναι το 2,5 εκατ. ευρώ να το κάνουμε κάτι τις λιγότερο. Ποια εξοικονόμηση είπε αφού εδώ υπάρχει αύξηση.

Κλείνοντας είπε ότι ο ίδιος προσωπικά αποκομίζει μεγάλο πολιτικό όφελος από την εμμονή του πρώην Δημάρχου να υπερασπίζεται αυτά τα οποία έκανε. «Ο κόσμος το έχει τούμπανο τι είναι αυτά τα οποία έκανε», είπε χαρακτηριστικά και είπε προς τον κ. Χατζηδιάκο ότι με μεγάλη ευκολία πλήρωσαν επί Δημαρχίας του το νομικό σύμβουλο που υπερασπίστηκε τον Δήμο στο θέμα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Για το «Ήχος και Φως» είπε, ακομη, ότι «θα έπρεπε να ντρέπεται κάποιος γι’ αυτό το οποίο κατάφερε στο ροδιακό λαό» και ότι είναι ένα καμάρι για τη Ρόδο και έπρεπε να είχε ανοίξει το 2014, το 2015, το 2016 και μέχρι εκεί καλά είναι. Το 2018 έρχεται και υπογράφει σύμβαση για να τελειώσει το έργο που θα έδινε υπερηφάνεια στο ροδίτη, θα έκανε τη Ρόδο να λάμπει και ο Ροδίτης που θα ερχόταν θα γύριζε στα καταστήματα το κέντρου να ξοδέψει και κάτι. Στη σύμβαση υπήρχε εγγυημένος χρόνος παράδοσης 31 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, δίνονται δύο παρατάσεις δίχως να κάνει χρήση τίποτα απ’ αυτά που ο ροδιακός λαός δικαιούται.

Ο ανάδοχος αλλάζει χρήση, ισχυρίζεται ότι θα το κάνει ηχοθέαμα, θεματικό πάρκο και τον Μάρτη του 2020 ζητάει και άλλη παράταση και εξηγούν «τέρμα οι παρατάσεις, πληρώστε και ολοκληρώστε το έργο γιατί για εμάς ένας είναι ο στόχος: το συμφέρον του Δήμου της Ρόδου» και την ίδια ημέρα κάνουν εμφάνιση σε ξενοδοχείο, λέγοντας όμως ότι έφεραν αξιόλογους μελετητές που ο δήμος καλωσορίζει, από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Γιαννόπουλο, τον εξαιρετικό αρχιτέκτονα, όπως και την Ελευθερία Ντεκώ που φώτισε την Ακρόπολη αλλά με τους όρους που όρισε το 2013 η προκήρυξη.

«Ντροπή» είπε ακόμα ο Δήμαρχος για τη σύμβαση για τα σκουπίδια λέγοντας ότι οι όροι πρέπει να συμφέρουν τον Ροδίτη και θύμισε ότι στην αίθουσα του δ.σ. διαδήλωναν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας να μην ιδιωτικοποιηθεί και τους έλεγαν «δεν μπορούμε» και ανέφερε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή παρέστη στην Αθήνα, στα δικαστήρια, για τη διατήρηση των θέσεων στον Δήμο των ανθρώπων που προσέλαβαν εκείνοι. Όπως είπε παρέλαβαν τον Δήμο με 2.200 υπαλλήλους και τον εγκατέλειψαν με 1.700.

Κλείνοντας, είπε ότι το θέμα είναι το κατά πόσον ο Ροδίτης και οι Ροδίτισσες θα συνεχίσουν να βλέπουν με αισιοδοξία το αύριο και «η νομική υπεράσπιση του Ροδίτη και της Ροδίτισσας δεν είναι παιχνιδάκι». Είπε, ακόμη, ότι 25 εκατ. 180 χιλιάδες ευρώ με ΦΠΑ είναι η αμοιβή που πήρε ο ανάδοχος για να μας κάνει εξοικονόμηση και να βελτιώσει τον φωτισμό στη Ρόδο και 40 εκατ. ευρώ δεν πρόκειται να πληρώσει ο Ροδίτης και η Ροδίτισσα. Εξοικονόμηση ενέργειας για τον ίδιο σημαίνει ότι ο Ροδίτης έχει καλύτερο φωτισμό και φθηνότερο τιμολόγιο ανταποδοτικών τελών.

Ακόμη, είπε ότι δεν ήταν ένας ο υποψήφιος για το «Ήχος και Φως» επί Κουσουρνά αλλά 7 ή 8 και όλοι προσήλθαν στον Δήμο με τον σεβασμό ότι θα τύχουν ίσης αντιμετώπισης και δεν συνέχισαν γιατί ο ένας από αυτούς υποσχέθηκε ότι θα τελειώσει το έργο σε δέκα μήνες. «Εσάς τα …εννιάρια που πήρατε στη νομική σας οδήγησαν να είστε βέβαιος ότι αυτό είναι κράτος δικαίου; Ότι αυτός είναι υγιής ανταγωνισμός;», είπε χαρακτηριστικά προς τον κ. Χατζηδιάκο.

Ο κ. Χατζηδιάκος
Αμέσως ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε να δευτερολογήσει, με τον κ. Καμπουράκη όμως να λέει ότι ο Δήμαρχος μιλάει τελευταίος. Ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι θέλει τον λόγο για δύο λεπτά και ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα τριτολογίας. Ο κ. Χατζηδιάκος επέμεινε, με τον Δήμαρχο να λέει «καληνύχτα σας» και να φαίνεται ότι σηκώνεται από τα έδρανα.

Αρχικά, ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι «για μια ακόμη φορά η τοποθέτηση του Δημάρχου είναι από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα». Για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου Ρόδου είπε ότι ήταν πρωτοπόρα και αναφέρθηκε στη βράβευση του Δήμου Λέρου που όπως είπε είχε κάνει τον ίδιο διαγωνισμό για πρωτοπόρα μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης για κάτι που έκανε ο Δήμος Ρόδου πριν ενάμιση χρόνο.

Για το «Ήχος και Φως» είπε ότι ξεκίνησε το 2013 αλλά η σύμβαση υπεγράφη το 2018 γιατί πέρασε τρεις φορές από το Ελεγκτικό και δεν ήταν επτά οι υποψήφιοι αλλά ένας.

Και έκλεισε λέγοντας: «Επειδή οδηγείτε τον Δήμο της Ρόδου στα βράχια με τις εμμονές σας, επειδή έχετε προσωπικά με τη «Στήριξη» από ιδιωτικές σας επιχειρήσεις, τα ιδιωτικά μας δεν τα φέρνουμε μέσα στον Δήμο. Άμα χρωστάμε, πληρώνουμε. Άμα χρωστάμε, πληρώνουμε και δεν εξοβελίζουμε μια Εταιρεία επειδή ακριβώς της χρωστάμε πριν γίνουμε Δήμαρχοι. Αυτά λοιπόν, όσο για τα υπόλοιπα υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο και το ξέρετε καλά. Το ξέρω και εγώ πολύ καλά γιατί εγώ πήρα πτυχίο με 9,5, δεν πήρα με 9, κύριε Καμπουράκη...».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο